Friday 15 February 2008

Vakalolomataki mai Ijipita o ira na Isireli (Pitiful Treatment of Israel in Egypt)

Serving for the 15th February, 2008
Oqo na yacadratou na luvei i Isireli, ratou a lako vata kei Jekope i Ijipita, oya o ratou vata kei ira na nodratou dui matavuvale: 02 o Rupeni, o Simione, o Livai kei Jiuta; 03 o Isaka, o Sevuloni kei Penijamini; 04 o Tani kei Nafitalai, o Kata kei Aseri. 05 Era a le vitusagavulu vakadua na kawa i Isireli era a lako vata kei koya; o Josefa a sa tu oti mai Ijipita. 06 Ni sa mate oti o Josefa vata kei iratou na tuakana kei iratou na tacina vata kei na itabatamata kece oya, 07 era sa qai vakaluvea ga vakalevu o ira na lewe ni yavusa Isireli, ka sa tubu cake tiko ga na kedra i wiliwili, me yacova ni ra sa tawana mai vakalewe levu na vanua.
08 Oti a mani buli e dua na Tui Ijipita vou, e dua e a sega ni bau kilai Josefa. “Raica” e kaya o koya vei ira na nona tamata, “O ira na lewe ni yavusa Isireli era sa lewe levu cake mai vei keda. 09 Mai meda sa vakataulewa mada vaqaseqasea, e na veika kece me baleti ira, de qai tubu tikoga na kedra iwiliwili, era qai lai to mai kei ira na keda meca me ra valuti keda, ke mani yaco e dua na i valu, oti era qai biuta na vanua oqo.”
10 Era sa mani lesi eso na dau ni veivakabobulataki, me ra vakasaurarataki ira me ra cakacaka vakaukaua, era qai tara na koro o Picomi kei Reamisese, me rau koro ni maroroi i yau nei Fero. 11 Ni toso cake tikoga na bibi ni nodra vakacakacakataki, e toso cake vata tale tikoga kei na kedra i wiliwili vata kei na nodra tawa vanua. Qori sa qai vakavuna na nodra sa domobulataki ira tale na kai Isireli, 13 o ira na kai Ijipita, era qai lai vakavuna me tosoi cake tale na bibi ni nodra vakacakacakataki.
- Lako Yani 1:1-13.


Oti sa qai vakataulewa tale o Fero vei ira na nona tamata, “Na gone tagane kece era se qai sucu vou, mo ni kolotaki ira i na uciwai na Naile; me ra bula ga na goneyalewa.”
- Lako Yani 1: 22.

Also Read If Possible
Psalms 105:23-25, Acts 7:9-34; I Corinthians 7:21-23;
Galatians 3:26-28