Monday 4 May 2009

Na Veivosovosoti (Forgiving Others)

Thought: Our greatness lies in our ability to forgive those who trespass against us

.........................................................................

Serving For The 4th May, 2009

O ira kece na tamata e na veiyavusa Isireli era a vakasamataka tiko ka kaya, Na tui a vakabulai keda mai na ligadra na keda meca taucoko, ka vueti keda mai ligadra na kai Filisitia; ia qo laiva meda dro mai na vanua kei na noda vakamuri i Apislaome. 10 O Apisalomi, o koya eda a lumuta me noda tui, sa mate e na ivalu. Era qai veivosaki vakaveiwekani ni ra kaya, Na cava meda lomalomarua tale tiko kina e na noda lesu tale vua na tui? 11 Lako mai, laiva meda kauti koya lesu mai i nona vale. A qai rogo na nodra vosa na tamata vua na tui. 12 Kaya na tui vei ira na tamata O kemuni oni wekaqu ga, oni lewe ni yagoqu ka suiqu talega. Na cava oni iotioti kina moni lesu mai vua na tui? 13 Kaya o koya vei Amasa, Raica, o iko o lewequ ka suiqu. Me qai cakava vei au o Jiova (Yahweh) qai vakaikuritaka, kevaka o sega ni mai liutaka vakadua na noqu mataivalu, mo sosomitaki Joape. 14 A qai vagolea o koya na lomadra kece na kawa i Juta me ra duavata me ra sa duabau vakamatatamata; era qai vakau itukutuku vua na tui ni ra kaya, Moni lesu mai o kemuni, vata kei ira kece na nomuni dauniveqaravi. 15 Sa qai lesu na tui, a yaco i na Joritani. O ira na mataqali Jiuta era a lako i Qiliqolo, me ra lai tavaka na tui ka kauti koya i tai kadua ni Joritani.

2 Samuela 19:9-15


“E na veigauna kece dou duri kina mo dou masu, vosota na ca e cakava vei iko e dua na tamata, e na qai rawa vei Tamamudou mai lomalagi me vosota na nomudou ivalavala ca. 26 “Ke dou sega ni veivosoti, o Tamamudou sara ga mai lomalagi e na sega ni vosota na nomudou ivalavala ca.”

Marika 11:25-26


Read The Bible in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).

Siga (Day)

Tikinisiga (Date)

Mataka (Morning)

Yakavi (Evening)

124.

Me 4

1 Tui 8-9

Luke 23: 39-56


May the Names of Yahweh Elohim of Avraham, Yitzach and Ya'akov be freely published in the world today, so that people will learn that there is only one Elohim called Yahweh(YHWH).