Thursday 9 June 2011

O Yo’hoshafata na Tui (Y’hoshofat the King)

Thought: Are We Receptive To Yahweh’s Reproof
......................... 
Serving For Yom Khah Mee-shee, Sivan 7, 5771
E NA kena yakavi, a qai lesu tale o Yo'hoshafata na tui Ya'huda e na vakacegu i na nona itikotiko mai Yerushalayimi.  2 O Yehu na daurairai, na luvei Hanana tagane,  a lako me lai tavaki koya qai kaya yani vei tui Yo'hoshafata, E dodonu beka mo a lai vukei ira na tawalotu, mo lomani ira era dau sevaki Yahuwe (YHWH)? Qori na vuna e cudruvi iko tiko kina o Yahuwe (YHWH). 3 Au vakabauta na itukutuku vinaka sa rogo baleti iko, ni o a sega ni vakadavea na dra e tawacala e loma ni vanua; ia o sa vakarautaka na vuniyalomu mo masu vei Yahuwe (YHWH) e na dina.4 E a tiko voli ga mai Yerushalayimi o Yo'hoshafata ia qai lako tale i na kedra maliwa na tamata mai na korolevu o Bi'a-Shiva me yaco sara i na ulunivanua o Ifira'yimi, me lai kauti ira lesu mai, me ra mai sokalou vei Yahuwe (YHWH) na nodra Kalou (Mighty One) na tamadra.
5 ¶ A qai lesi i ira na daunilewa e loma ni vanua, e na veikorolevu vakabai kece e Ya'huda kei na veikoro lelevu kece eso.  6 Oti qai kaya vei ira na daunilewa o koya, Qarauna matua na veika oni cakava; baleta oni sega ni vakatulewa tiko e na vuku ni tamata ia e na vuku i Yahuwe (YHWH)  noda Kalou (Mighty One).  7 O koya oya, moni dau yaloqaqa tiko kina ka dau vakatulewa e na yalododonu me rawa ni tiko vata kei kemuni me tawamudu o Yahuwe (YHWH); vakasamataka vakayalomatua ka cakava; baleta e sega na dukadukali vei Yahuwe (YHWH) na noda Kalou (Mighty One), e sega ni doka na tamata ka na sega talega ni ciqoma na veivaqumi (bribing).


Kakua ni viavia vuku e matamu o iko vakataki iko, rerevaki Yahuwe (YHWH) ka saumaki tani mai na ivalavala vakasisila. 8 E na ka ni bula i na lewemu, ka waibula (marrow) i  na suimu. 9 Dokai Yahuwe (YHWH) e na nomu iyau kei na isevu ni nomu vuata kece sara. 10 Qori e na qai tawa vinaka kina na nomu lololo, kei na nomu iqaqi ni waini e na vuable e na wainivou. 11 I luvequ tagane, kakua ni cata na  veikuitataki nei Yahuwe (YHWH); kakua ni cauocataka na nona veivakatavulici. 12 Baleta o koya e lomana o Yahuwe (YHWH) e na vakadodonutaka, me vaka e dua na tama, e vakadodonutaki luvena tagane.

Note: Outside Isra'yl, Shavu'ot is celebrated today.

Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
160/Blog No. 1300
June 9, 2011.
Reading
Hebrew Date
Sivan 7,  5771.
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.