Tuesday 11 June 2013

            Thought: Ya’akov And Yisra’yl Are YHWH-Tzva’ot’s Portion And Heritage!
.................... 
Serving For Yom Shlishi, [Fourth Month] Tammuz 3, 5773
 MAI NA NEVI’IMI AKARONIMI FROM THE NEVI’IM ACHARONIM)
Na iwasewase i Ya'akove e sega ni tautauvata kei ira oqo; baleta o koya e a bulia [sara ga] na veika kece. O Yisira'yili, [qori] na mataqali e kaya o koya ni ra nona ivotavota; O Yahuwe ni lewevuqa (YHWH Tzva'ot) na yacana. 17 O kemuni oni bula tiko e na ruku ni tuvaivalu (siege), kumuna vata na nomuni iyau  mai  na dela ni vanua.18 Baleta oqo na ka e kaya o Yahuwe (YHWH): E na gauna oqo, au sa na rabotaki ira laivi kina na lewenivanua; au na vakaleqai ira me rawa ni ra vakila [sara]. 19 Na leqa levu e na yaco vei au baleta na noqu mavoa! Na noqu mavoa e na sega ni mavo rawa! Au a dau kaya, Qo e dua ga na matadewa, au na rawa ni vosota. 20 Ia oqo na noqu valelaca sa vakacacani, na kena dali kecekece era sa cagutu; o ira na luvequ era sa biuti au, ka ra sa oti vakadua; sa sega ni dua me birika tale vei au noqu valelaca, ka sega ni dua me rubeca cake na kena ilatilati. 21 O ira na dau ni vakatawasipi era sa sesewa, era sega ni bau taro ivakasala vei Yahuwe (YHWH). Qo ga na vuna era sa sega kina ni tiko vinaka (prospered) kina, o ira kece na nodra qelenisipi era sa taseu ka veiseseyaki. 22 Rogoca! E dua na rorogo! Sa toso voleka tiko mai! E dua na maue mai na vanua e na vualiku, me mai cakava me laladidi na veikorolelevu ni Ya'huda, me dua na vanua me ra na dau mai tiko kina na koli kila (jackal). 23 I Yahuwe (YHWH), au kila ni ra sega ni lewa rawa na nodra sala o ira na tamata, o ira na tamata era sega ni lewa rawa na icavucavu ni yavadra ni ra taubale. 24 I Yahuwe (YHWH), vakadodonutaki au, ia me vakarauta ga, me kakua ni yaco e na dela ni nomuni leva cecekia,  de oni qai vakaoti i au vakadua. 25 Sovaraka yani na nomuni leva vei ira na veimatanitu era sega ni kilai kemuni, kei na veimatavuvale era sega ni kaciva na yacamuni. Baleta era sa tilomi Ya'akove, era tilomi koya ka muduki koya laivi, era qai biuta laladidi tu na nona itikotiko.

NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
E vinaka cake e dua na tiki ni madrai mamaca kei na vakacegu, mai na dua na vale e sinai kina na kakana ia e levu talega kina na veisei.

LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
E dua na sere ni cabecabe, Kevaka meu laveta cake na mataqu i na veidelana, maivei beka e na lako mai kina vei au na veivuke? 2 Na noqu veivuke e lako [ga] maivei Yahuwe (YHWH), o koya e a buli i lomalagi kei vuravura. 3 O koya e na sega ni vakatara na yavamu me sikidara; na nomu ivakatawa e sega ni [dau] moce tu. 4 E sega, na ivakatawa kei Yisira'yili e sega ni dau sosovu se moce. 5 O Yahuwe (YHWH) e nomu ivakatawa; e na yasamu imatau o Yahuwe (YHWH) e vakarautaka vei iko na [tikina] rurugu, 6 Na matanisiga e na sega ni samuti iko e na lomaloma ni siga, se na vula e na bogi. 7 O Yahuwe (YHWH) e na taqomaki iko mai na veika ca; o koya e na taqomaka na nomu bula. 8 O Yahuwe (YHWH) e na taqomaka na nomu veicuruyaki, mai na gauna oqo lako yani, me sega ni mudu.

Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 262 in 5773 (Total 1989)
June 11, 2013
Reading
Hebrew Date
M #4: Tammuz 3, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.