Wednesday 21 September 2011

Lesu i Yerushalayimi (Return to Yerushalayim).


Thought: Obedience Is Working On Acquired Knowledge About YHWH
 ...................
Serving For Yom Revee-ee, Elul 22, 5771
O Ezera qo e dua vei ira na iliuliu a lako cake mai Bavela; o koya e dua na vunivola sa buta vinaka tu e na lawa i Moshe, baleta a solia vua o Yahuwe (YHWH) na nodra Kalou (Mighty One) na Isira'yili: a  qai vakadonuya na nona kerekere vua na tui, me dau veitosoyaki, me e na nona gagadre, e na veiyavu ni lawa nei Yahuwe (YHWH). 7 Era a lako cake i Yerushalayimi eso na luve i Isira'yili, vata kei ira na kohanimi, o ira na Li’vi’yimi, o ira na dauveiqaravi, o ira na ivakatawa ni katuba, o ira era dau qarava na valenisoro kei ira era a lako taumada mai i Yerushalayimi e na ikavitu ni yabaki ni veiliutaki nei Ataka’shasata na tui. 8 Era a yaco i Yerushalayimi e na ikalima ni vula oya, e na ikavitu ni yabaki ni nona veiliutaki na tui. 9 E na imatai ni vula (Abibi), era a tekivu biubiu kina mai Bavela, era qai yaco i Yerushalayimi e na imatai ni siga ni ikalima ni vula (Ava), e na veituberi ni liga ni Kalou (Mighty One); o koya a sa dau yalovinaka tiko vei ira.10 Baleta o Esera a sa nakita tu e vuniyalona me na vaqara na lawa i Yahuwe (YHWH), me muria ka vakatavulica e Isira’yili na kena vei lawa kei na lewa.

KEVAKA e mani basika cake mai vei kemuni e dua na parofita, se dua e dau tatadrataka na tadra, qai solia vei kemuni e dua na ivakatakilakila se dua na ka veivakurabuitaki, 2 Oti qai yaco na ivakatakilakila se na ka veivakurabuitaki, oti qai kaya vei kemuni, Mai, laiva meda mai muri ira na kalou (elohim) oni se bera ni bau kila vakadua ka laiva meda qaravi ira; 3 Ni kakua sara ni vakarorogoca na vosa ni parofita oya se na dau tatadrataki tadra oya; baleta ni vakatovolei kemuni  tikoga o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One), ni via kila se oni lomani Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One) e na vuniyalomuni taucoko kei na na nomuni bula (soul) taucoko. 4 O kemuni moni bula muri i Yahuwe (YHWH) ga, na nomuni Kalou (Mighty One), rerevaki koya, vakabauta na nona ivakaro (mitzvot) ka talairawarawa vua ka moni qaravi koya, ka kabi tiko ga vua. 5 Ia na parofita oya, se na dautatadrataki tadra oya me na vakamatei; baleta ni a vosa veivakacacani e na mata i  Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One), o koya e a kauti kemuni mai na vanua o Ijipita ka vueti kemuni mai na vale ni veivakabobulataki; baleta ni vakavuna na nomuni lako sese mai na sala sa virikotora no vei kemuni o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One) moni dau bula muria; qori e na rawa kina ni oni biuta laivi vakadua na ivalavala tawa kilikili mai na kemuni maliwa.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
263/Blog No. 1403
September 21, 2011.
Reading
Hebrew Date
Elul 22, 5771
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.