Saturday 25 May 2013

Na Vinaka Nei Yahuwe E Besetaki (YHWH’s Goodness Unwanted)


Thought: People Cannot See YHWH’s Goodness, Worthless Idol Worship Is Preferred
.......................... 
Serving For Shabbat, Sivan 16, 5773
 MAI NA NEVI’IMI AKARONIMI FROM THE NEVI’IM ACHARONIM)
Tu mada vakadua, ni se bera ni yavu na boto ni nomu ivava, qai mamaca na nomu itilotilo e na karamaca! Ia o qai kaya, Sega, sa sega ni dua na ka e rawa ni caka! Au sa domoni ira na kaitani qo, au sa na lako muri i ira ga. 26 Me vaka ga ni madua na daubutako ni tobo, e vaka kina o ira na lewe ni matavuvale i Yisira'yili, e na nodra madua, oya o ira, o ira na nodra tui, o ira na nodra iliuliu, o ira na nodra kohanimi kei ira na nodra parofita, 27 E nodra kaya i na dua na tolonikau, O iko na tamaqu; ka vaka i na dua na vatu, O iko o a vakasucumi au; baleta o ira era sa vakanadakui au; era sa sega ni vakanamata tiko mai vei au; ia e na gauna e yaco mai kina leqa, era na qai vakamamasu mai, Yavala mada mai moni mai vueti keimami. 28 Ia evei ga na nomuni kalou (elohim) oni a buli i ira o kemuni vakataki kemuni? Laivi me ra yavalati  mai, ke vaka era rawa ni vueti kemuni e na nomuni veigauna ni leqa! I Ya'huda o iko o sa tautauvata ga na ilevu ni nomu kalou (elohim) vata kei na ilevu ni nomu veikorolelevu.
29 ¶ Na cava oni veiba tiko mai kina vata kei au? Oni sa vakabebe kece sara tikoga vei au, e kaya o Yahuwe (YHWH). 30 Sa maumau wale na noqu mokuti ira na nomuni tamata. Era sega sara ga ni via ciqoma na veivakadodonutaki. Na nomuni seleiwau [sara ga] sa tilomi ira na nomuni parofita me vaka na laione  dau veivakarusai. 31 O kemuni e na itabatamata oqo, ni raica mada na vosa i Yahuwe (YHWH); Au dau vaka beka na vanua liwa vei Yisira'yili? Se vaka na  vanua butobuto vavaku? Na cava mada na vuna era kaya tiko kina na noqu tamata, Keimami sa vagalalataki me keimami veitosoyaki; keimami sa na sega tale vakadua ni lesu yani vei kemuni! 32 E rawa beka vua e dua na goneyalewa me guilecava na nona iyaya ni sasauni? Se na yalewavou na nona  wabale ni vakamau? Ia o ira na noqu tamata era sa guilecavi au, me vica vata na siga e sega ni vakaiwiliwili rawa. 33 Oni sa mataitaka toka na nomuni vaqara moni domoni,  ni o ira mada ga na yalewa cacalaivi vakaoti era sa vuli tale tiko mai vei kemuni. 34  Ia tauva sara tu ga oqori na nomuni liku na dra ni nodra bula (souls) na dravudravua tawa cala; o kemuni oni a sega ni toboki ira ni ra basu bai me ra curu vakailowa. Ia e na veika kece oqo,  35 Oni kaya, E sega na noqu cala, sa dodonu ga me oti na nona cudruvi au; Ia raica niu na vakatulewataki iko, baleta ni o kaya tiko, Au a sega ni cakava e dua na cala. 36 E ka levu na nomu vakamamadataki iko tiko, baleta ni o sa rui veivukiyaki vakawasoma; oni na tini madualaki Ijipita, me vaka ni oni a madualaki Ashuru. 37 Io, oni na biubiu mai vua e na madua; ni taqa toka na ligamuni e ulumuni, (baleta na ilevu ni nomuni madua). Baleta o Yahuwe (YHWH) e sega ni wiliki ira oni dau vakanuinui vei ira; mai vei ira, o kemuni oni na sega ni rawata e dua na ka.

NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na lewa matau mai na vuku, [oya] na nona rerevaki o Yahuwe (YHWH); ni se bera ni dokai, na tamata [e dodonu] me yalomanoa (meek) sara mada ga e liu.

LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
Sega vei keimami, i Yahuwe (YHWH), sega vei keimami, ia i na yacamuni ga, solia na dokai, e na vuku ni nomuni loloma kei na dina;  2 Na cava na vuna me taroga kina na  matanitu, Evei sara na nomuni Kalou (Mighty One)? 3 Na neimami Kalou (Mighty One) e tiko mai lomalagi; o koya e cakava na cava ga e gadreva o koya vakataki koya [me cakava]. 4 Ia na nodra kaloumatakau era siliva kei na koula, era a bulia na liga ni tamata. 5 Era vakagusu, ia era sega ni vosa rawa; era vakamata, ia era sega ni rai rawa; 6 Era vakadaliga, ia era sega ni rogo rawa; era vakaucu, ia era sega ni boiboi rawa; 7 Era vakaliga, ia era sega ni vakayayamo rawa; era vakayava, ia era sega ni taubale rawa; ia na nodra itagitagi (throat) e sega ni cakava rawa e dua na rorogo. 8 O ira na tamata era a buli i ira, era na qai tautauvata kei ira, bau kina o ira kece era vakararavi vei ira.
9 ¶ I Yisira'yili, vakanuinui vei Yahuwe (YHWH)! O koya e nodra  dauniveivukei ka nodra isasabai. 10 Vale i Aharoni, vakanuinui vei Yahuwe (YHWH)! O koya e nodra dauniveivukei ka nodra isasabai. 11 O kemuni oni rerevaki Yahuwe (YHWH) vakanuinui vei Yahuwe (YHWH)! O koya e nodra dauniveivukei ka nodra isasabai. 12 O Yahuwe (YHWH) e dau kauwaitaki keda e na [nona] vakasama, o koya e na veivakalougatataki. O koya e na vakalougatataka na vale i Yisira'yili; o koya e na vakalougatataka na vale i Aharoni. 13 O Koya e na vakalougatataki ira vakatautauvata o ira era rerevaki Yahuwe (YHWH), lelevu se  lalai.14 Me vakalewelevutaka mada ga na kemuni iwiliwili o Yahuwe (YHWH), ruarua o kemuni kei ira na luvemuni. 15 Moni qai vakalougataki mada ga mai vei Yahuwe (YHWH), o koya e a bulia na lomalagi kei vuravura. 16 Na lomalagi e nei Yahuwe (YHWH), ia na vuravura o koya e sa solia oti vei ra na kawatamata. 17 O ira na mate era sega ni rawa ni   vakavinavinakataki Yahuwe (YHWH), [oya] o ira era sa dromu sobu i na vagagalu.18 Ia o keda eda na vakavinavinaka vei Yahuwe (YHWH) mai na gauna oqo ka tawamudu. Haleluya!


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 246 in 5773 (Total 1972)
May 25, 2013
Reading
Hebrew Date
M #3:Sivan 16, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.