Thursday 23 September 2010

Tara Tale na Bailalaga. (Rebuilding the Wall)

Thought: Societal In-fighting Breaks Family Bonds
................................. 
Serving For Yom Khah Mee-shee, 15th Tishrei, 5771
Ia ni sa rogoca o Sanibalata ni keimami sa tara tiko na bailalaga, e a qai yalorarawa kina ka yalokatakata vakalevu, qai mani vakalialiai ira na kawa Yahuda. 02 A vosa o koya e matadra na wekana kei ira na lewe ni mataivalu ni Shomoroni (Samaria) ni kaya, Na cava mada era cakava tiko na kawa Yahuda? Era sa dokadoka tiko; ia laiva sara me ra vakacaboisoro ka kana e na siga era na laveta kina na veivatu oqo mai na ibinibini benu era a vakamai   03 O Tovaiya na Amoni a duri tu e yasana, qai kaya, Veitalia na veika era tara tiko, au kila kevaka me kabata e dua na fokisi, e na vakasurataka vakadua na nodra bailalaga vatu. 04 Rogoca kemuni na neimami Kalou (Mighty One), keimami sa vakasewasewani; ni vukica lesu na nodra veivakacacani i uludra, ka soli i ira me ra vakasasataki e na vanua ni nodra vakabobulataki: 05 Kakua ni vosota na nodra cakacala, kakua talega ni laiva na nodra ivalavala ca me bokoci laivi mai matamuni: baleta ni ra sa veivakacudrui tiko, ka ra sa saqata tiko na tara lalaga  keimami vakayacora tiko. 06 Ia o keimami, keimami na tara tikoga na bailalaga; o ira na tamata era sa tara tiko; na bailalaga sa oti tu vakaveimama; baleta o ira na tamata era sa nakita sara ga mai vuniyalodra me ra cakacaka.


Raica, na kena vinaka kei na kena totoka, ni ra mai vakaitikotiko vata e na yalovata na mataveitacini. 02 E tautauvata kei na ilumu vakamareqeti e na ulu kei na kumi oya na kumi i Aharoni, ni sa drodro sobu e domona i na kola ni nona kote; 03 Me vaka na tegu mai Heremoni ni lutu e na ulunivanua mai Saiyoni; baleta e keya e a vakarota kina na nona veivakalougataki o Jiova (Yahweh), oya na bula e tawamudu.





Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
(Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)
Tikinisiga (Date)
266
September 23
Reading
Hebrew Date
Song of Shlomo 6-8
Tishrei 15

Personal Note: The Festival of Sukkot falls on  this day 15th Tishrei 5771 or Thursday 23rd September, 2010.  (We kept this day in Nadi)

May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitzach and Ya'akov be freely published in the world today, so that people will learn that Yahweh (YHWH) is one.