Wednesday 16 January 2013

Vakalalai O Ya’huda (Y’hudah Desolate)


Thought: YHWH Removes Y’hudah From Their Promised Land Due To Disobedience
...................... 
Serving For Yom R’vi’ii, Shevat 5, 5773
MAI NA NEVI’IMI AKARONIMI (FROM THE NEVI’IM ACHARONIM)
O Yahuwe (YHWH) e na kauta mai vei iko vata kei ira na nomu tamata na tui Ashuru, ka vaka kina vei ira e na loma ni vale i tamamu. Qo e na iwiliwili ni veisiga e cacalaivi vakalevu cake sara mai na dua tale o kila me tekivu mai na gauna a biuti Ya'huda mai kina o Ifirayimi; ia qo ga mai vua na tui Ashuru. 18 Io ni sa yaco mai na siga oya, o Yahuwe (YHWH) e na kaluvi ira na lago era tiko e na colo sara ni uciwai na Naile mai Ijipita, kei ira na pi mai na vanua o Ashuru. 19 Era na lako mai era na qai mai cegu toka, o ira kece vakadua, e na veibuca sukusukura o Yatota, ka vaka kina e na  veiqakilo ni veivatu, kei na dela ni kau vakavotona kei na veisoni. 20 E na siga oya o Yahuwe (YHWH) e na toroya e na dua na itoro kerei mai na yasayasa e na tai kadua ni uciwai, oya mai vua na tui Ashuru, na uluna kei na vuti ni yavana [o Ya'huda]; ka na toroya laivi talega na kumina. 21 E na yaco e na siga oya, ni dua na tamata e na susuga e dua na bulumakau yalewa gone, kei na rua na sipi; 22 E na qai yaco, baleta na vakaitamera ni sucu era na solia, ka kania na bata; baleta na bata kei na hani era na dau kania o ira kece era se vo tiko mai na vanua. 23 E na qai yaco e na siga oya, ni veivanua kece e tiko kina e duanaudolu na vaini, na kena isau e duanaudolu na tikini siliva, era na yaco me robota vakadua na veikau vakavotona kei na veisoni. 24 E dua e na lako i keya (me lai vakasasa) e na gasau ni dakaititi kei na dakaititi, baleta na vanua taucoko sa na robota tu na veikau vakavotona kei na veisoni. 25 O na sega ni rawa ni lako i na veidelana a dau cakacakataki e na kutari, baleta na kena taqayataki na kau vakavotona kei na veisoni; sa na vinaka ga me vanua ni vakana bulumakau ka me ra dau buturaka sobu o ira na sipi.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
O Yahuwe (YHWH) e na nona vuku, a tauyavutaki vuravura; ia e na nona yalomatua e a tauyavutaka kina na vei lomalagi. 20 E na nona kilaka na veitikina titobu (toevu) era kacabote mai me ra tadola kei na  tegu era mimira mai lomalagi (sky).


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
E na vukuna na iliuliu. Maivei Dawide. Na lialia e kaya e vuniyalona, E sega ni dua na Kalou (the Mighty One). Era dauveidabui, na nodra ivalavala e kaukaua, e sega ni dua vei ira e cakava na ka donu. 2 Mai Lomalagi o Yahuwe (YHWH) e dikevi ira tu mai na kawatamata me raica se dua vei ira e yalomatua, se dua e dau vaqarai Yahuwe (YHWH). 3 Ia o ira kece era vuki tani tu, o ira kece era veidabui vata kece; e sega ni dua e cakava na ka e donu, e sega sara ni dua.
4 ¶ Era na sega beka ni vuli, o ira kece era dau caka ca, era sa dau kani i ira tiko na noqu tamata me vaka era kana madrai tiko, era qai sega ni bau kacivi Yahuwe (YHWH)? 5 Qori o ira, era sa domobula tu vakaoti; baleta o Yahuwe (YHWH) e tiko vata kei ira era yalododonu. 6 O kemuni oni rawa ni beca na nodra vakananavu na dravudravua, ia e nodra ivunivuni o Yahuwe (YHWH).7 Au nuitaka sara tu ga ni nodra vueti na Yisira'yili e na vu mai Zaiyoni! Ni sa vakasukaa o Yahuwe (YHWH) na nodra iyau (fortune) na tamata, o Ya’akove e na marau vata kei Yisira'yili e na reki.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 122 in 5773 (Total 1858)
January 16, 2013
Reading
Hebrew Date
M #11: Shevat 5, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.