Thursday 27 September 2012

O Ira Na Minisita Nei Sholomo (Shlomo’s Ministers).


Thought: It Takes A Multitude Of Supportive People To Rule Well
 .....................
Serving For Yom Chamishi, Tishrei 11, 5773
MAI NA NEVI’IMI RISHONIMI (FROM THE NEVI’IM RESHONIM)
O Sholomo sa qai tui e Yisira'yili taucoko. 2 Oqo o ira na ravouvou era a veiliutaki gvata kei koya; O 'Azarayaa na luvetagane i Zadoka na kohena; 3 O Yilaikorefa kei Akaiyaa o rau na luvetagane i Shisha, vunivola; o Yo'hoshafata na luvetagane i Akiludi, daunivola itukutuku. 4 O Be'nayahu, na luvetagane i Yo'hoiyada e liutaka na mataivalu, ia o  rau o Zadoka kei Eviyataa, rau kohanimi. 5 O 'Azarayaa na luvetagane i Natani; a liutaki ira na kovana,  Ia o Zavudi na luvetagane i Natani, a minisita liu, ka icaba ni tui. 6 O Abinishaa a veiliutaki vei ira era veiqaravi e loma ni vale; ia o Adonirami na luvetagane i Avida e qarava na ivakacavacava. 7 Era le tinikarua na nona kovana o Sholomo era veiliutaki e Yisira'yili raraba, o ira qo era qai dau vakarautaka mai na kena kakana na tui, kei ira na nona lewe ni matavuvale; e na veivula yadudua ni dua na yabaki, e na nona itavi e dua vei ira me vakarautaka mai na veika e gadrevi. 8 Oqo na dui yacadra;  Na luvetagane  i Hura, e veiliutaki mai na ulunivanua mai Ifirayimi: 9 Na luvetagane i Dekeri, mai Mahazii, kei Sha'alapimi mai Beiti-Shemesha, vata kei Eiloni-Beiti-Hanani; 10 Na luvetagane i Heseda mai Arubota; e a qali talega yani vua o Sokoo, kei na vanua taucoko o Hefe; 11 Na luvetagene i Avinadave, mai na  yasayasa kece o Doa; o koya a tauri Tafata na luveyalewa i Sholomo: 12 O Ba'ana na luvetagane i Akiludi; e a veiliutaki mai Ta'anaka kei Meqido, vata kei Beiti-Se'ana taucoko, qori e tiko e na yasa i Zaritana e na ruku i Yizire'eli, mai Beiti-Se'ana i Aveli-Me'kolaa, me yaco sara i na yasa i Yokeme'ami kadua; 13 Na luvetagane i Qeva, mai Ramoti-Qili'ade; o koya e nona na veikoro i Ya'iri, na luvetagane i Ma'nashe; qori era  tiko kece mai Qili'ade; ia qai nona talega na yasayasa o Araqova mai Bashani, e onosagavulu na korolelevu era vakabai lalaga e barasa na kena  samugakagaka; 14 O Akinadave na luvetagane i Ido, mai Makanayimi; 15 O Akama'aza a tiko mai Nafitalai; o koya talega a tauri Basimati na luveyalewa i Sholomo me watina;  16 O Ba'ana na luvetagane i Hushai, a tiko mai Asheri kei Alota; 17 O Yo'hoshafata na luvetagane i Paroo mai Isakari: 18 O Shimi'i na luvetagane i Ela, mai Biniyamini: 19 O Qeva na luvetagane i Urai, a tiko mai na vanua o Qili'ade, e na vanua i Sikoni na nodra tui na Emori, kei Oqa talega na tui Bashani; o koya duadua ga a veiliutaki tiko vaka kovana e na yasayasa taucoko oya.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na vuku e rui cecere vua na lialia; o koya e na sega ni dolava na gusuna e na matamata.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
Oni kila na noqu vakalolomataki tiko kei na noqu madua, kei na noqu a vakabulai e na vukudra na kequ meca kei na noqu vakarogocataki; ni sa tete e na kedra maliwa na kequ meca kece. 21(20) O kemuni, moni vakabula na utoqu kavoro ka vadretitaka, Au vaqara eso me ra lomani au, au qai sega ni kunea e dua. 22(21) Era solia vei au na kaudraudrau wiwi me kequ kakana; ia niu viagunu era qai solia vei au na viniqa meu gunuva.
23(22) ¶ Laiva na nodra teveli me yaco me  itatacaqe e matadra, oya e dua na ka e dodonu me kedra icovi, laiva me dua na tudai. 24(23) Laiva me vakabutobutotaki na matadra me ra kakua ni rai; ia cakava na dakudra me sa dau kalove tu ga. 25(24) Sovaraka vei ira na nomuni leva cecekia, ka laiva na nomuni cudru waqawaqa me tarai ira tu. 26(25) Laiva na nodra itikotiko me lala didi; ka laiva me kakua ni dua me tiko e nodra valelaca. 27(26) O koya oni sa mokuta, era sa beitaki koya; ka ra sa kuria na nona rarawa o koya e mavoa. 28(27) Vakaikuritaka na itotogi ni ivalavala ca i na kedra itotogi, me ra qai kakua ni curu i na nomuni yalododonu. 29(28) Laivi ira me ra boko laivi mai na nomuni ivola ni bula, me ra kakua ni volai vata tu kei ira na yalododonu. 30(29) Ia o au, au dravudravua ka sinai e na vutugu; laiva na nomuni veivueti me vukei au, kemuni na Kalou (Mighty One):
31(30) ¶ Au na vakavinavinakataka na yaca i Yahuwe (YHWH) e na lagalagasere,  au na vakalevulevui koya e na vakamolimoli. 32(31) Qo e na vakamarautaki Yahuwe (YHWH) ka na vinaka vaka levu cake mai na okisi, na bulumakau-adru e vaka ileu ka vakayava ququ. 33(32) O ira na yalomalumu era na raica oqo, era na qai marau; na utomu e na bula o iko o vaqarai Yahuwe (YHWH). 34(33) Baleta o Yahuwe (YHWH) e rogoci ira na dravudravua ka sega ni beci ira na nona kaivesu. 35(34) Laivi lomalagi kei vuravura me vakacaucautaki koya, na wasawasa kei na veika kece e veitosoyaki tu e loma. 36(35) Baleta o Yahuwe (YHWH) e na vueti Saiyoni ka na tara cake na veikoro lelevu mai Ya'huda; 37(36) O ira na nona dauniveqaravi era bula tiko e loma, ka taukena talega vakaivotavota; o ira era lomana na yacana era na mai vakaitikotiko kina.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 271 o/o 1731
September 27, 2012
Reading
Hebrew Date
M #7: Tishrei 11, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.