Friday 14 December 2012

Kau Laivi Na Yisira’yili Me Ra Sosomitaki (Yisra’yl Removed And Replaced)


Thought: Yisra’yl Continued To Be An Idol Worshiping Nation.
....................... 
Serving For Yom HaShishi, Tevet 1, 5773
MAI NA NEVI’IMI RISHONIMI (FROM THE NEVI’IM RESHONIM)
O ira talega na mataqali i Ya'huda era a sega ni taqomaka na ivakaro kecekece i Yahuwe (YHWH) na nodra Kalou (Mighty One) ia era a lako muria talega na lawa era a dau muria na Yisira'yili. 20 O Yahuwe (YHWH) a ceburaki ira laivi kecekece na lewe ni nodra kawa na Yisira'yili, qai sevaki ira, oti qai soli i ira laivi (tiko) i ligadra na dau ni veivakacacani, me yacova ni sa ceburaki ira laivi kece vakadua mai matana. 21 Baleta na veimataqali i Yisira'yili era a tawasei ira laivi mai na vale i Dawide; era qai buli i Yerovo'ama na luvetagane i Ne'vati me nodra tui; o Yerovo'ama a qai vakavuna vei ira na Yisira'yili me ra lako sese mai na nodra lako muri i Yahuwe (YHWH), qai vakavuna me ra vakayacora na ivalavala ca lelevu. 22 O ira na luve i Yisira'yili era lako muria na ivalavala ca kecekece e dau  vakayacora o Yerovo'ama; era qai sega vakadua ni saumaki laivi mai kina; 23 Me yacova na gauna a qai ceburaki ira laivi kina na Yisira'yili mai matana o Yahuwe (YHWH), me vaka a dau kaya tiko vei ira e gusudra na parofita. Qori a qai mai colati laivi kina o ira na Yisira'yili, mai nodra vanua, (era qai kau) i Ashuru, na vanua era lai tu kina me yacova mai na siga oqo.
24 ¶ Na tui Ashuru a qai lai kauti ira mai na tamata mai Bavela, mai Kuta, mai 'Ava, mai Hamata vata kei Si'favayimi, qai mai vakacokotaki ira e na veikorolelevu mai Shomorono, me ra sosomitaki ira na Yisira'yili; o ira era qai taukeni Shomorono,  me ra sa vakaitotiko e na kena veikorolelevu. 25 E na ivakatekivu ni nodra vakaitikotiko mai keya, era a sega ni vakarokorokotaki Yahuwe (YHWH); qori a qai vakatala yani kina vei ira o Yahuwe (YHWH) na laione me ra lai saqati ira, qo era a qai vakamatea eso vei ira. 26 Qori era qai lai tukuna kina vua na tui Ashuru, ni ra kaya, O ira mai na veimatanitu oni a kauti ira vakavesu oni qai lai vakacokotaki ira e na veikorolelevu mai  Shomorono, era sega ni kila na ivalavala ni Kalou (Mighty One)) ni vanua; qori e talai ira tiko yani kina na laione me ra lai saqati ira; ia raica era sa vakamatei ira tiko, baleta era sega ni kila na sokaloutaki ni Kalou (Mighty One) ni vanua. 27 Oti qai vakarota na tui Ashuru, ni kaya, Kauta i keya e dua na kohena oni a kauti ira laivi mai keya; qai laivi koya me lai vakaitikotiko e keya, ka laivi koya me vakatavulica vei ira me ra dau  qarava na Kalou (Mighty One) ni vanua. 28 Oti qai lako mai e dua vei ira na kohena e a kau mai vakavesu mai Shomorono, me lai vakaitikotiko e Beiti-Yili, me nona itavi me vakatavulici ira e na nona vakarokorokotaki o Yahuwe (YHWH). 29 Ia e sega ga, baleta o ira mai na veimatanitu (era tiko mai keya) era a dui buli i ira ga na nodra dui kalou (elohim), era qai biuti ira e loma ni veibure ni kaloumatakau, era a tara tu mai o ira na itaukei kei Shomorono; na veimatanitu e na loma ga ni veikorolevu era sa lai vakaitikotiko kina. 30 O ira na tagane mai Bavela era buli i Sukota-Be'nota; ia na tagane mai Kuta era buli i Neqali kei ira na tagane mai Hamata, era buli i Ashima; 31 O ira na 'Avimi, era buli i Nivikaza kei Tataka; ia o ira na Si'favayimi era vakamai ira na luvedra e na bukawaqa vei Adrameleki kei 'Anameleki, na nodra kalou (elohim) na Si'favayimi. 32 Era a rerevaki Yahuwe (YHWH), ia era lesia ga vakataki ira mai na kedra maliwa, na nodra bete me ra veiqaravi e na veitikina cecere, o ira qori era qai vakacabo isoro e na veivale ni veikalou matakau e na veitikina cecere. 33 Era rerevaki Yahuwe (YHWH), ia era qarava ga na nodra dui kalou (elohim) e na kena ivalavala era dau cakava kina mai na veivanua era a dui kau mai kina. Ia o ira na luve i Yisira'yili era a colati laivi vakadua mai na nodra vanua; 34 Me yacova mai na gauna oqo, baleta era a vakanadakui i Yahuwe (YHWH), ka vakamurimuria na nodra ivalavala na veimatanitu tani.  Era sega ni rerevaki Yahuwe (YHWH), era sega talega ni bula muria na veilawa se na Toraa kei na ivakaro (mitzvot) e a vakarota tu mai o Yahuwe (YHWH) vei ira na luve i Ya'akove, o koya e a vakatokai me yacana o Yisira'yili;


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
E lewe vuqa era na vaqara na nona veitovaki o koya e daunivakavulewa; ia na vakatulewa me baleta e dua na tamata e lako mai vei Yahuwe (YHWH). 27 ¶ E dua na tamata tawadodonu e na vakasisila vua, o ira era yalododonu; ia na sala dodonu e na vakasisila vei ira era tawadodonu.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
E dua na sere ni cabecabe. Maivei Dawide. Raica, na kena vinaka kei na kena totoka, ni ra mai vakaitikotiko vata e na yalovata na mataveitacini. 2 E tautauvata kei na ilumu vakamareqeti e na ulu kei na kumi, na kumi i Aharoni, ni sa drodro sobu i na kola ni nona kote; 3 Me vaka na tegu mai Heremoni ni  lutu e na ulunivanua mai Saiyoni; baleta e keya e a vakarota kina na nona veivakalougataki o Yahuwe (YHWH), oya na bula e tawamudu.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 348 o/o 1808
December 14, 2012
Reading
Hebrew Date
M #9: Tevet 1, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.