Wednesday 24 April 2013

Veitaqomaki I Yahuwe (YHWH’s Protection)


Thought: YHWH Protects Those Who Fear Him And Call His Name
.................. 
Serving For Yom R’vi’ii, Iyar 14, 5773
(Count The Days Towards Shavu’ot: Today Is Day 25 out of 50)
(See Vwayikra 23:15-16)

 MAI NA NEVI’IMI AKARONIMI FROM THE NEVI’IM ACHARONIM)
O cei e tiko e na kemuni maliwa e vakarokorokotaki Yahuwe (YHWH)? O cei e dau bulamuria? E na gauna mada ga e veitosoyaki kina e na butobuto, ni sega na rarama, [o koya] e na toka dei ga e na irogorogo kei Yahuwe (YHWH), ka vakanuinui tiko ga vua na nona Kalou (Mighty One). 11 Ia o kemuni kece oni vakawaqa buka tiko; ka vakaiyaragitaki kemuni tiko e na bukawaqa;  lako, taubale mada e na [loma ni] yameyame ni nomuni dui bukawaqa, e na maliwa ni bukawaqa oni a vakawaqaca! Mai na ligaqu, na leqa oqo e waraki kemuni tiko; oni na koto sobu e na vutugu.

NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
NA yalewa vuku e tara cake na nona vale; ia na lialia e na basuka sobu e na ligana sara ga o koya vakataki koya. 2 ¶ Na tamata e dau vakarautaka na i valavala dodonu e na vakarokorokotaki Yahuwe (YHWH): ia o koya e veve na nona ivalavala e beci koya.

LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
O KOYA e bula tiko e na veitaqomaki nei Yahuwe (Ylyon) e na bula tiko e na ruku ni iyaloyalo nei koya na Kaukaua (Shaddai), 2 O koya e tukuna vei Yahuwe (YHWH), Noqu idrodro! Noqu isasabai! Noqu Kalou (Mighty One); vua o au, au vakanuinui! 3 E ka dina ni o koya e na vueti iko mai na nona tudai na daubiri dai, ka vaka kina mai na veileqa lelevu. 4 E na vakarurugi iko e na lawena, e na ruku ni tabana o na kunea na vakarurugi; na nona dina e dua na sasabai. 5 O na sega ni domobulataka na vakadomobula ni bogi, se na gasau [ni dakaititi] era veivukayaki tu e na siga; 6 Se na mate ca e dau tete e na butobuto; se na matedewa e vakavu leqa e na sigalevu tutu. 7 E udolu era rawa ni veibaleyaki e yasamu, e tininaudolu e ligamu imatau; ia e na sega ga ni toro volekati iko [yani]. 8 Na matamu ga mo dolava tiko, o na qai raica na kedra itotogitaki na tamata ivalavala ca.
9 ¶ Baleta ni o sa cakavi Yahuwe (YHWH) o koya e Cecere Sara, o koya e noqu inuinui; me nomu itikotiko. 10 E sega ni dua na ka vakadomobula e na yacovi iko, e sega talega ni dua na leqa levu e na toro volekata mai na nomu valelaca; 11 Baleta o koya e na vakaroti ira na nona mala’akimi, me ra maroroi iko e na nomu ilakolako kece sara. 12 Era na tabei iko cake e na ligadra, me kakua ni tavutu na yavamu e na dua na vatu.13 O na butuki ira sobu na laione gone kei na gata o na butuka sobu e na ruku ni yavamu.14 Baleta ni taleitaki au o koya, o au, au na vueti koya: baleta ni kila na yacaqu o koya, o au, au na taqomaki koya. 15 O koya e na kacivi au [mai], au na tama yani vua. Au na tiko vata kei koya e na gauna e tiko leqaleqa kina o koya. Au na vueti koya, au na qai kauta mai vua na lagilagi;16 Au na vakacegui koya e na bula balavu, ka vakaraitaka vua na noqu veivakabulai.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 215 in 5773 (Total 1942)
April 24, 2013
Reading
Hebrew Date
M #2: Iyar 14, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.