Friday 16 August 2013

O Yiremeyahu Kei Baruku (Yirmeyahu and Baruk)

Thought: To Destroy And Re-Build, To Uproot And Replant, Big Responsibility!
 ............................
Serving For Yom HaShishi, [Sixth Month] Elul 10, 5773
 MAI NA NEVI’IMI AKARONIMI (FROM THE NEVI’IM ACHRONIM)
Oqo na vosa a kaya o Yiremeyahu vei Baruku na luvetagane i Neraiya; e na gauna a vola kina o koya na veivosa oqo e na dua na ivola, ni  wiligusutaka tiko vua o Yiremeyahu, e na ikava ni yabaki nei Yo'hoyakimi na luvetagane i Yoshaiyahu, na tui Ye'huda: 2 Oqo na veika a kaya o Yahuwe (YHWH) na Kalou (Mighty One) i  Yisira'yili, me baleti iko, Baruku. O a kaya; 3 Na leqalevu sa na yaco vei au oqo!  O Yahuwe (YHWH) sa vakalevutaka na noqu vutu e na noqu yaluma; au sa oca e na noqu vutugu, kau sega ni kunea rawa e dua na vakacegu. 4 Kaya vua ni kaya o  Yahuwe (YHWH); Au na basuka sobu na ka au a tara cake, au na cavuivuvutaka na ka au a tea,  na ka oqo e loma ni vanua taucoko. 5 Ia o iko beka o vaqara tiko na veika lelevu me nomu ga o iko vakataki iko? Kakua! Baleta o au, au sa kauta tiko mai na leqa lelevu vei ira kece  na veika bula, e kaya o Yahuwe (YHWH). Ia na vanua cava ga o lako kina, o iko o na dau drotaka tiko ga na nomu bula.

NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na iloloma soliwale vakavuni e vakamalumutaka na cudru, ia na   veivaqumi (bribe) ni soli mai loma ni kote (cloak), [e vakamalumutaka] na leva waromisa. 15 ¶ Na cakacaka vakadodonu e ka talei vua na yalododonu, ia e vakadomobula vua e dau caka ca. 16 ¶ Na tamata e lako sese mai na sala ni yalomatua e na qai lai cegu sara e na kedra maliwa na mate.

LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
Reki vei Yahuwe (YHWH), kemuni na yalododonu! Na vakamuduo e kilikili vei ira era dau tu dodonu. 2 Solia na vakavinavinaka vei Yahuwe (YHWH) e na api; lagata na vakamuduo vua, e na hapi wa tini. 3 Seretaka vua e dua na sere vou; Qiriqiri toka vakamikamica, me ikuri ni kaikaila e na mamarau. 4 Baleta na vosa i Yahuwe (YHWH) e donu; kei na nona cakacaka kece e rawa ni vakadinati. 5 E taleitaka o koya na yalododonu kei na lewa dodonu; o vuravura e sinai vutuvutu tu e na yalovinaka i Yahuwe (YHWH). 6 E na vosa i Yahuwe (YHWH) e a buli kina na veilomalagi; kei ira kece na kena itaukei e na icegu ni gusuna. 7 E kumuna na wai ni wasawasa me ra lai bini vata; e vakatikora na tikina  titobu e na kena lololo. 8 Laivi vuravura taucoko me rerevaki Yahuwe (YHWH)! Laivi ira kece era bula tiko e vuravura me ra tu  vakarokoroko e na vukuna [o koya]; 9 Baleta ni vosa o koya, qai votu cake mai; e vakarota qai tu cake mai. 10 O Yahuwe (YHWH) e cakava me tini dole na inakinaki ni veimatanitu; e vakadrevea na veika era navuca na tamata. 11 Ia na lewa i Yahuwe (YHWH) e na tu me tawamudu; na vakasama ni vuniyalona e kovuta na veitabatamata kece sara.

 
Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No.328 in 5773 (Total 2055)
August 16, 2013
Reading
Hebrew Date
M #6: Elul 10, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.