Wednesday 17 April 2013

O Yahuwe Ni Lewevuqa (YHWH-Tzva’ot)


Thought: It Is YHWH Who Ruled And Commanded, And Bring Things To Pass
 .................
Serving For Yom R’vi’ii, Iyar 7, 5773
(Count The Days Towards Shavu’ot: Today Is Day 19 out of 50)
(See Vwayikra 23:15-16)

 MAI NA NEVI’IMI AKARONIMI FROM THE NEVI’IM ACHARONIM)
ROGOCA na veika oqo, kemuni na lewe ni matavuvale i Ya'akove, oni vakayacani e na yaca i Yisira'yili, o ira era lako mai na toevu nei Ya'huda, o ira era dau bubului e na yaca i Yahuwe (YHWH), ka dau kaciva na Kalou (Mighty One) i Yisira'yili, ia e sega ga e na yalodina se na yalododonu, 2 Era wiliki ira tiko kina vakataki ira ni ra lewe ni koro tabu, ka dau vakanuinui vua na Kalou (Mighty One) i Yisira'yili; o Yahuwe ni lewevuqa (YHWH-Tzva'ot) na yacana. 3 Au a se kacivaka sara na veika sa mai yaco oti tu oqo, mai na ivakatekivu, e na dua na gauna makawa sara [sa sivi];  era a rogo mai na tebenigusuqu, o au, au a kacivaka. Qai vakasauri na noqu vakayacori ira, me ra yaco. 4 Baleta niu kila vinaka, ni oni a dau babamatua, na leweni domomuni e kaukamea, kei na yadremuni e barasa. 5 Au a se kacivaka sara vei kemuni, e na dua na gauna makawa mai liu; ni ra se bera ni yaco, au a kacivaka vei kemuni; moni kakua kina ni rawa ni kaya, Na noqu kaloumatakau a vakayacora na veika oqo; na noqu kalou ceuceu (graven image) kei na noqu kalou buliwaicala (molten image) a lewa qai vakarota. 6 O iko o a sa rogoca oti ka raica na veika oqo, na cava tale na vuna oni sega ni via vakdinadinataka kina? Qo au sa kacivaka tiko yani vei kemuni na veika vovou, na veika vuni oni a se bera ni bau kila vakadua; 7 Era se qai buli ga oqo; sega soti ni dede sara; ni bera na siga nikua, oni a sebera vakadua ni rogoca na veika me baleti ira, qori oni na sega kina ni kaya rawa, Au a sa kila oti tu. 8 E sega, oni se bera ni bau rogoca, oni se bera ni bau kila; na veika oqo era se bera ni bau yacova na daligamuni mai liu. Baleta niu kila ni oni dau cakacakaca vakaveikaisini, baleta o kemuni oni sa kilai oti tu na nomuni  dau vakabebe, mai na katonigone.

NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na rarama ni yalododonu e na [ramase] e na reki, ia na icina ni tamata ca e na boko laivi. 10 ¶ Na babamatua e kauta ga mai na veisei, ia na vuku e kune vei ira era dau ciqoma na ivakasala.

LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
E dua na masu i Dawide. (1) Rogoca i Yahuwe (YHWH) qai tama maivei au,   baleta niu dravudravua ka gadreva na veivuke. 2 Maroroya na noqu bula,  baleta o au, au yalodina; vueta na nomuni dauniveiqaravi kemuni na Kalou (Mighty One), o koya e dau biuta na nona inuinui vei kemuni, baleta o kemuni oni noqu Kalou (Mighty One). 3 Ni yalololoma vakalevu mai vei au, i Yahuwe (YHWH) baleta au dau tagici kemuni e veiveisiga. 4 Vakamarautaka na vuniyaloqu,  baleta vei kemuni i Yahuwe (YHWH) au laveta yani na vuniyaloqu. 5 I Yahuwe (YHWH) o kemuni oni vinaka ka dau veivosoti, e vakaitamera na nomuni loloma vei ira era dau kaci yani vei kemuni. 6 Vakarogoca i Yahuwe (YHWH) na noqu masu; vakatudaliga i na domo ni noqu vakatakekere. 7 E na siga ni leqaleqa au dau kaci yani vei kemuni, baleta o kemuni oni na  tama lesu mai vei au.
8 ¶ E sega ni dua e tautauvata kei kemuni e na kedra maliwa na veikalou (elohim), i Yahuwe (YHWH) noqu Kalou (Mighty One); e sega ni dua na cakacaka e tautauvata kei na nomuni [cakacaka]. 9 Na veimatanitu kece oni a buli i ira, era na lako mai me ra mai sokalou e matamuni i Yahuwe (YHWH); era na vakarokorokotaka na yacamuni. 10 Baleta oni vakaitamera, oni dau cakava na veika veivakurabuitaki; o kemuni taudua oni Kalou (Mighty One). 11 I Yahuwe (YHWH) vakatavulica vei au na nomuni ivalavala, me rawa niu bula muria na nomuni dina; cakava vei au me sa dua ga na noqu gagadre, me rawa kina niu rerevaka na yacamuni. 12 Au na vakamuduo vei kemuni, i Yahuwe (YHWH) na noqu Kalou (Mighty One) e vuniyaloqu taucoko; au na qai dau doka na yacamuni me tawamudu. 13 Baleta na nomuni loloma vei au e vakaitamera! Oni sa vueti au mai na tikina lolovira duadua kei She'ola. 14 Kemuni na Kalou (Mighty One), o ira na tamata viavialevu era sa mata cake tiko mai me ra saqati au, e dua na ilala itovo kaukaua era sa vaqara mai na noqu bula, ia o ira era sega sara ga ni bau galeleti kemuni; 15 Ia o kemuni, i Yahuwe (YHWH) oni Kalou (Mighty One) dau yaloyalovinaka ka dauloloma, e dau berabera na nomuni vakacudrui, ka vutuniyau e na loloma kei na dina.  16 Vuki mai vei au, vakaraitaka mai vei au na nomuni veitokoni; vakaukauataka na nomuni dauniveiqaravi, vueta na luvenatagane ni nomuni vada. 17 Vakaraitaka mai vei au e dua na ivakatakilakila ni nomuni veitokoni,    me rawa ni ra raica o ira era sevaki au, era qai madua, baleta o kemuni, i Yahuwe (YHWH) oni dauvukei au ka dau vakayalovinakataki au.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 208 in 5773 (Total 1935)
April 17, 2013
Reading
Hebrew Date
M #2: Iyar 7, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.