Tuesday 13 September 2011

Saqati Na Yalododonu (Righteousness Opposed).


Thought: Meeting An Adversary Is Normal, You Stick With YHWH
........................ 
Serving For Yom Shlee-shee, Elul 14, 5771
O ira era vakararavi tu vei Yahuwe (YHWH) e na ulunivanua o Saiyoni, era na sega ni yavalati; era na vakaitikotiko mai keya me tawamudu. 2 Me vakataka na veiulunivanua era tu vakavolivoliti Yerushalayimi; o Yahuwe (YHWH) e na tiko vakavolivoliti ira na nona tamata, mai na gauna oya me tawamudu. 3 Baleta na nodra ititoko na dukadukali e na sega ni lai cegu e na nodra iwasewase o ira na yalododonu; o ira talega na yalododonu era na sega ni dodoka na ligadra i na ivalavala ca.
4 ¶ Caka vinaka, i Yahuwe (YHWH), vei ira era vinaka kei ira era yalododonu e vuniyalodra. 5 Ia o ira era na muria ga na nodra ivalavala tatakelokelo, o Yahuwe (YHWH) e na kolotaki ira laivi me ra wili vata kei ira era dau cakacakataka na ivalavala ca; ia na vakacegu (shalom) e na tiko ga vata kei Isire’yili.


Kaya sara o Yahuwe (YHWH) vua na Setani, O sa bau vakasamataki Iyove beka na noqu tamata, ni sega ni dua e rau tautauvata e vuravura, e tamata tawacala ka yalododonu, e dua e dau rerevaka na Kalou (Mighty One) qai dau vuki tani mai na ca? Ia e se taura matua tu ga na nona yalodina, e dina ga ni o a vakauqeti Au meu saqati koya, meu vakarusai koya ni sega na vuna. 4 Sauma qori na Setani vei Yahuwe  (YHWH) ni kaya, Kuli i na kuli, io, na ka kece e tu vua e dua na tamata e na solia e na vuku ni nona bula, me vueta. 5  Ia dodoka mada na ligamuni, mo tara na leweniyagona kei na nona sui e na qai vosacataki kemuni e matamuni! 6 Kaya o Yahuwe (YHWH) vua na Setani, Raica, o koya e sa soli i ligamu; na nona bula ga mo vakavotaka.
7 ¶ Oti sa qai biubiu mai na mata i Yahuwe na Setani, qai lai ravuti Iyove  e na vidikoso, mai na qeteqete ni yavana me yaco sara i nona mona. 8 A taura e dua na ivorovoro ni dua na bilo qai kari i koya kina vakataki koya; oti qai dabe e na dela ni dravusa. 9 Oti qai tukuna vua o watina, E se dei tiko beka ga na nomu yalodina?  Vosacataka na Kalou (Mighty One) mo mate. 10 Ia qai tukuna vua o koya, O iko o vosa tu me vaka ni vosa e dua na yalewa lialia. O keda eda sa ciqoma tiko na veika vivinaka mai vua na Kalou (Mighty One); e vakaevei, meda sa kua beka ni ciqoma na nona veivakararawataki? E na dela ni veika kece qo, o Iyove a sega ga ni valavala ca se vosacataka na Kalou (Mighty One) e  tebenigusuna.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
255/Blog No. 1395
September 13, 2011.
Reading
Hebrew Date
Elul 14, 5771
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.