Saturday 28 January 2012

Via Dro O Moshe (Moshe Wanted To Sidestep)


Thought: Yahweh Created Everything Including The Blind, The Dumb And The Lame!
 ...........................
Serving For Shabbat Sh’vat 4, 5772
MAI NA TORAA (FROM THE TORAH)
Kaya tale o Moshe vei Yahuwe (YHWH), Au kerei kemuni noqu Kalou (Mighty One), o au, au sega ni rawata na vosa; mai liu sara, ka vaka talega kina mai na gauna oni sa vosa oti kina vua na nomuni dauniveqaravi; o au, au dau tata kau dau berabera e na vosa. 11 Kaya vua o Yahuwe (YHWH), O cei a bulia na gusu ni tamata? O cei e buli i ira na galu kei na didivara se na matarai kei na mataboko? E sega beka ni o au, o Yahuwe (YHWH). 12 O koya oqo, mo lako kina, baleta au na tiko vata kei na gusumu, kau na vakavulici iko e na veika mo kaya. 13 Vosa tale vua, o Moshe ni kaya, Ni yalovinaka sara i Yahuwe (YHWH), tala, au kerekere, tala e dua tale oni digitaka. 14 O Yahuwe (YHWH) sa tekivu me tubu na nona cudruvi Moshe, qai kaya, Raica, e sega beka ni tuakamu o Aharoni na Li'vi'imi? Au kila ni o koya e dau vosavosa vinaka; vakaraica tiko, o koya e na lako mai me mai tavaki iko, ia ni sa raici iko, e na tubu na nona marautaki iko e vuniyalona. 15 O iko mo na vosa vua, mo biuta na veika au tukuna vei iko e gusuna; o au, au na tiko vata kei na gusumu, ka vakakina e gusuna o koya, au na  vakavulica vei kemudrau na veika mo drau cakava. 16 O koya e na nomu matanivanua vei ira na tamata, e na vukumu, o koya e na dua na dau vakadewa vosa, ia vua, o iko o na vaka e dua na Kalou (Mighty One). 17 O iko mo na kauta tiko na ititoko qo, mo na dau vakayacora kina na vei ivakatakilakila.
18 ¶ Oti sa qai lesu tale o Moshe, me lako vei Yitiro na vugona, oti qai kaya vua, Laivi au meu lesu tale vei ira na wekaqu era tiko mai Ijipita, meu lai raica se ra se bula tiko. Kaya o Yitiro vei Moshe, Lako e na vakacegu. 19 Kaya o Yahuwe (YHWH) vei Moshe mai Midiyani, Lako, lesu i Ijipita; baleta o ira kece era a vaqara tiko na nomu bula era sa mate oti 20 O Moshe a qai vakavodoki watina kei rau na luvena e na dua na asa, sa qai biubiu e na nona ilakolako lesu i  Ijipita; ia a kauta tiko na ititoko ni Kalou (Might One) e ligana. 21 Kaya o Yahuwe (YHWH) vei Moshe; E na gauna o sa lesu tale kina i Ijipita, raica mo kitaka na cakacaka mana kecekece e na mata i Fero, me vaka au a cakava e na ligamu; ia o au ga au na vakaukauataka na vuniyalona, e na qai sega kina ni sereki ira na tamata, o koya, me ra lako.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na tamata ca e na coko ga e na nona ivalavala tawakilikili, ka na vesu o koya e na ivau ni nona ivalavala ca: 23 E na mate dina ga o koya, ke sega ni vakavulici; e na vakaitamera ni nona lialia, o koya e na lako sese dina ga.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
E dua na Same I Dawide. O Yahuwe (YHWH) na noqu ivakatawa; e na sega na ka me na sega vei au. 2 E cakava o koya meu cegu e na veivanua veico drokadroka; e tuberi au e na bati ni wai maravu. 3 O koya e vakavoutaka na noqu bula. E tuberi au e na sala ni yalododonu e na vukuni yacana. 4 Io, e dina, keu taubale kosova na buca ni yaloyalo ni mate, Au na sega ni nuiqawaqaqawataka na ca, baleta o kemuni oni tiko vata kei au; na nomuni moto kei na nomuni itoko era na vakacegui au. 5 Oni vakarautaka e dua na teveli e mataqu, e na kedra maliwa na kequ meca; oni lumuta na uluqu e na ilumu,  na noqu bilo sa vuabale. 6 Sa dina ga ni na muri i au na nomuni yalovinaka kei na nomuni yalololoma e veisiga kece ni noqu bula;  au sa na lai vakaitikotiko voli ga e na vale nei Yahuwe (YHWH) me tawamudu.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
028 Blog No. 1488
January 28, 2012.
Reading
Hebrew Date
Sh’vat 4, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version



YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.