Friday 22 January 2010

Toso cake Nei Yosefa (Ascent of Yosef)

Thought: Yahweh Decides And Sets Up The Life Of Those Whom He Calls For A Special Purpose

............................................

Serving For The 22nd January, 2010

38 Kaya o Fero vei ira na nona tamata, Eda na kunea rawa beka e dua na tamata vakaoqo, e tiko vua na icegu ni Kalou (Elohim). 39 Kaya o Fero vei Yosefa, Baleta ni sa vakatakila vei iko na veika kece oqo na Kalou (Elohim), sa na sega ga ni dua e yalomatua ka vuku cake me vakataki iko: 40 O sa na lesi mo qarava na noqu matavuvale, mai na nomu vosa, o ira kece na noqu tamata era na lewai: e na gauna ga au dabeca kina na noqu idabedabe vakatui, au na cecere cake kina mai vei iko.41 Kaya tale o Fero vei Yosefa, Raica, au na lesi iko mo kovana ni vanua taucoko o ijipita. 42 Oti qai luvata na nona mama mai ligana o Fero, qai vakaciqira e na liga i Yosefa, vakaisulutaki koya e na lineni matailalai, ka vakataubena vua na sinucodo koula. 43 Oti qai cakava me vodo e na dua tale na nona kareti, e taukena o koya. Era qai dau tagi e matana, Tamai keimami, neimami Kovana! Qori na kena ivalavala e a lesi i koya kina o koya me Kovana e na vanua taucoko o Ijipita. 44 Kaya tale o Fero vei Yosefa, O au o Fero, au sa vakarota, me kakua ni caka e dua na ka e na vanua o Ijipita ke sega ni tau mai vei iko na kena lewa. 45 O Fero a qai vakatoka me kacivi o Yosefa e na yaca Safenaca-paanea; (baleta na veika vuni a vakaraitaki vua); oti qai soli i Asenaca na luve i Potifera na bete mai Ono, o koya me watina. O Yosefa a qai sikova na vanua kece o Ijipita.

46 ¶ O Yosefa a yabaki tolusagavulu e na gauna a duri kina e na mata i Fero na tui Ijipita. Ni biubiu mai na mata i Fero, o Yosefa, e a lai veisiko sara e loma i Ijipita taucoko. 47 E na yabaki vitu ni sautu, e a vakaitamera na tatamusuki e rawa mai na vanua. 48 E a qai kumna vata na vuata mai na vitu na yabaki ni sautu e na vanua o Ijipita, qai soqona vata tiko e na veiveikoro: na vuata e na iteitei mai na veiveikoro era soqoni tikoga e na koro oya.

Vakatekivu 41:38-48.



Ia na Kalou (Elohim) e digitaki ira era lialia e vuravura me ra vakatubu madua vei ira era vuku; na Kalou (Elohim) talega e digitaki ira na gogo e vuravura, me ra vakatubu madua vei ira na qaqa.

1 Korinica 1:27


Read The Bible in a Year (Wili Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).

Siga

Tikinisiga

Mataka

Yakavi

22.

Janueri 22

Lako Yani 1-3

Maciu 14:21-39

May the Names of Yahweh Elohim of Avraham, Yitzach and Ya'akov be freely published in the world today, so that people will learn that there is only one Elohim called Yahweh (YHWH).