Thursday 5 July 2012

Na Mate I Samisoni (Shimshon’s Death)


Thought: No Matter How Bitter, What We Meet Due To Our Sins, We Will Outgrow It.
................... 
Serving For Yom Chamishi, Tammuz 15, 5772
MAI NA NEVI’IMI RISHONIMI (FROM THE NEVI’IM RESHONIM)
Era vesuki koya na Pi'lishitimi era qai leuta laivi na yaloka ni matana, era vauci koya e na ivesu barasa, era qai kauti koya sobu i 'Azaa; me lai qaqi witi tu kina, e loma ni vale veivesu.
22 ¶ Ia na drauniuluna a qai tekivu tubu tale mai na gauna a tasivori oti kina. 23 O ira na nodra turaga na Pi'lishitimi, era a qai sosoqoni me ra cabora e dua na nodra imadrali levu vei Deiqona na nodra kalou (elohim), me nodra soqo talega ni mamarau; baleta era kaya, Na neimami kalou (elohim) sa soli i Shimishoni na keda meca i ligada. 24 Ni ra sa raici koya o ira na tamata, era qai vakacaucautaka na nodra kalou (elohim) ni ra kaya, Na noda kalou (elohim) sa solia i ligada na keda meca  o koya e dau vakacacana na noda vanua, ka dau vakamatea e le levu vei keda. 25 A qai yaco ni sa tubu sara tu ga na reki ni vuniyalodra, ni ra a qai kaya, Me kacivi mai o Shimishoni me mai vakalasalasa mada vei keda. Era qai lai kacivi Shimishoni mai vale ni veivesu; qai mai vakalasai ira o koya; era a qai vakaduri i koya tu e na maliwa ni duru (lelevu) ni vale. 26 Kaya o Shimishoni vua na gonetagane  e dau tubera na ligana, Tuberi au mada meu lai vakayamoca tu na duru e tabeya cake tu na vale oqo, meu rawa ni ravi tu mada kina. 27 Na vale era sa osota tu na tagane kei na yalewa; o ira kece na nodra iliuliu na Pi'lishitimi era tiko kina; e na dela ni vale era tu mai kina e rauta e tolunaudolu na tagane kei na yalewa, me ra saravi Shimishoni ni vakalasalasa tiko vei ira. 28 Oti qai kacivi Yahuwe (YHWH) o Shimishoni, ni kaya, I Yahuwe (YHWH) na Kalou (Mighty One), nanumi au mai, au masuti kemuni, vakaukauataki au tale  vakadua e na gauna qo, kemuni na Kalou (Mighty One), meu sauma lesu vei ira na Pi'lishitimi na yali ni (yaloka ni) mataqu ruarua. 29 Oti sa qai tara o Shimishoni, na duru rau tabeya cake tu na vale, mai loma donu, me raviti rau, qai taura e dua e na  ligana i matau, ka dua e na ligana i mawi. 30 Kaya o Shimishoni, Laiva meu mate vata kei ira na Pi'lishitimi. Sa qai dre e na nona i gu taucoko; a qai kabasu kina na vale ka ovaci ira vakadua na iliuliu kei ira na tamata kecekece era a tiko e keya. O ira e a vakamatei ira o Shimishoni, e na gauna a mate kina, era lewe levu cake mai na iwiliwili a vakamatei ira o koya e na gauna a bula voli kina. 31 Era qai lako sobu mai o ira na tacina kei ira kece na weka i tamana, era qai mai colati koya ka kauta me ra lai  buluti koya e na kedrau tadrua o Zora’a vata kei Eshita’ola, e na ibulubulu nei Manoaka na tamana. E a daunilewa tu mai Yisira'yili o koya me ruasagavulu na yabaki.



NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na yalo ni tamata e na vorata na nona bula dre dre; ia na yalodadatuvu; o cei e na vosota rawa? 15 ¶ Na vuniyalodra na dauvakasama e na rawata na vuku; ia na daligadra na vuku e vakatudaliga i na kilaka;



LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
E dua na Same i Dawide e na gauna a dro kina mai vei Avishalome na luvena tagane.  2(1) I Yahuwe (YHWH), sa tubu na kedra iwiliwili o ira era dau vakararawataki au. Era lewe levu era tubu mai era dausaqati au. 3(2) E levu era kaya vua na noqu bula, O iko o na sega ni vakabulai mai vua na nomu Kalou (Mighty One). 4(3) Ia o kemuni, i Yahuwe (YHWH) oni noqu isasabai, oni noqu dokai, oni dau tabea cake na uluqu.
5(4) ¶ Au a tagi vei Yahuwe (YHWH) e na domoqu, qai rogoci au mai o koya mai na nona ulunivanua tabu (kodesh). 6(5) Au koto sobu au qai moce; oti au qai yadra cake tale; baleta o Yahuwe (YHWH) a maroroi au. 7(6) Au na sega ni domobulataki ira na udolu vakaudolu na tamata era mai tu vakavolivoliti au me ra valuti au. 8(7) Tucake, i Yahuwe (YHWH) noqu Kalou (Mighty One); moni vakabulai au; baleta o kemuni oni na ravuti ira kece na kequ meca e kesudra; Oni qai vorolaka na batidra o ira era dau valavala ca. 9(8) Baleta na veivakabulai e nei Yahuwe (YHWH); kei na nomuni kalougata e toka ga vei ira na nomuni tamata.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 186 o/o 1646
July 5, 2012
Reading
Hebrew Date
Tammuz 15, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version
     

YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.