Wednesday 18 April 2012

Na Parofita Lasulasu (The False Prophet)


Thought: Do Not Follow Anyone That Entices You Away From YHWH
................... 
Serving For Yom R’vi’i Nisan 26, 5772
(NB. In Counting Days Toward Shavu’ot (Gr:Pentecost), Today Is Day 11 out of 50)

MAI NA TORAA (FROM THE TORAH
NA veika kece au vakarota tiko vei kemuni, moni na dau qarauna vinaka moni dau vakayacora; ka moni kakua ni kuria se kauta laivi mai kina e dua na ka. 2(1) Kevaka e mani basika cake mai vei kemuni e dua na parofita, se dua e  dau tatadrataki tadra, qai solia vei kemuni e dua na ivakatakilakila se dua na ka veivakurabuitaki, 3(2) Oti qai yaco dina na ivakatakilakila se na ka veivakurabuitaki, oti qai kaya vei kemuni, Mai, laiva meda mai muri ira na kalou (elohim) oni se bera ni bau kila vakadua, ka laiva meda qaravi ira; 4(3) Ni kakua sara ni vakarogoca na vosa ni parofita oya se na dau tatadrataki tadra oya; baleta ni vakatovolei kemuni  tiko ga o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One), ni via kila se oni lomani Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One) e na vuniyalomuni taucoko kei na nomuni bula (soul) taucoko. 5(4) O kemuni moni bula muri i Yahuwe (YHWH) tikoga, na nomuni Kalou (Mighty One), moni rerevaki koya, ka bula muria na nona ivakaro (mitzvot), moni talairawarawa vua, moni qaravi koya ka kabi tikoga vua. 6(5) Ia na parofita oya, se na dautatadrataki tadra oya me na biu me  vakamatei; baleta ni a vosa veivakacacani e na mata i Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One), o koya e a kauti kemuni tani mai na vanua o Ijipita ka vueti kemuni mai na vale ni veivakabobulataki; baleta  (o koya) e na vakavuna na nomuni lako sese mai na sala sa virikotora no vei kemuni o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One) moni dau bula muria; qori  e rawa kina ni oni biuta laivi vakadua na ivalavala tawa kilikili mai na kemuni maliwa.
7(6) ¶ Kevaka e temaki kemuni  vakavuni  o tacimuni, na luvetagane  i  tinamu se o luvemuni tagane se o luvemuni yalewa, se o watimuni vakalawa, se o nomuni icaba voleka duadua i na nomu bula (soul); me kaya vei kemuni, Mai meda lai qarava na kalou (elohim) tani eso; oni se sega vakadua ni kila o kemuni se o tamamuni; 8(7) O koya e rawa ni temaki iko tiko mo lai qarava, na nodra kalou (elohim) o ira na tamata era tu vakavolivoliti kemuni, yawa se voleka, se na kalou (elohim) era kune mai na iyalayala e dua kei vuravura, ka yacova na iyalayala kadua kei vuravura; 9(8) O kemuni moni kakua ni vakaio vua se vakarorogo vua; moni kakua talega ni lomani koya e matamuni, se moni yalololoma vua, moni kakua talega ni taqomaki koya; 10(9) Ia o kemuni moni vakamatei koya vakaidina; na ligamu sara ga me tekivuna na nona vakamatei, qai muri na ligadra na vo ni tamata. 11(10) Moni virilaki koya e na vatu, me rawa ni mate kina o koya, baleta o koya e segata moni lako sese maivei Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One), o koya e a kauti kemuni laivi mai na vanua o Ijipita, mai na vale ni veivakabobulataki.  12(11) O Yisira'yili taucoko me ra na  rogoca, me ra qai rere kina, me rawa kina ni tarovi na nodra cakava na ka vakasisila vakaoqo, e na kemuni maliwa.



NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na iyau e rawa vakatawadodonu e na seyavu yani; ia o koya e sosoqoni vakadodonu e na vakalevutaka na nona iyau.



LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
E dua na nodra Same na Luve i Koraka; e dua na sere. Na nona yavu era toka e na nona ulunivanua tabu. 2 O Yahuwe (YHWH) e taleitaka vakalevu cake na matamata mai Zaiyoni, mai vei ira kecekece na nona itikotiko o Ya'akove. 3 Na veika dokai e dau cavuti me baleti iko, o iko na korolevu ni Kalou (Mighty One). 4 Au na cavuti Rehava kei Bavela, baleta rau kila na noqu lewa (power); raici ira na Pe’lesete kei na Ta’zora kei ira na tamata mai Iciopia; e na tukuni ni tamata qo e na sucu mai keya. 5 Me baleti Zaiyoni e na kainaki, Na tagane qaqa oqo e a sucu maivua; o koya vata oqori e na tauyavutaki koya. 6 O Yahuwe (YHWH) e na wiliki ira na tamata e na ivola, Na tagane qo a sucu mai keya. 7 O ira kece na ravouvou era vakaitikotiko vei iko era na mamarau, o ira era sa vakayalomalumalumutaki tu vei iko.



Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 108 o/o 1568
April 18, 2012
Reading
Hebrew Date
Nisan 26, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.