Tuesday 6 September 2011

Lewai o Bavela. (Judgment of Bavel)


Thought: Subject Yourself to Yahweh, Be Patient With His Judgments
 .....................
Serving For Yom Shlee-shee, Elul 7, 5771
O Isira'yili e dua na tina ni sipi e yali tiko; o ira na laione era vakavuna me lako sese o koya; taumada na tui Ashuru e a tilomi koya; ia e muri o Nevukadanesa na tui Bavela a qai vakamavoataki koya sara vakaca, vakalevu cake mai vei ira na kena vo. 18 O koya oqori e kaya kina vakaoqo O Yahuwe ni lewe vuqa (YHWH Tzavo’ot)  Raica, au na totogitaka na tui Bavela vata kei na nona vanua, me vaka au a totogitaka na tui Ashuru. 19 Au na kauti Isire’yili lesu mai i na nona itikotiko, me na mai kana tale mai Karameli, mai Bashana mai na ulunivanua o Ifereyimi vata kei Qili’adi sa na qai kune vakacegu kina na nona bula. 20 E na veisiga oya, vata kei na gauna oya, e kaya o Yahuwe (YHWH) na ivalavala ca i Isire’yili e na qaqai, qai kune ni sega; ka vaka kina na ivalavala ca i Ya'huda, era qai sega ni kune; baleta au na vosoti ira, au na digitaki ira me ra na vo bula.

 
E KALOUGATA na tamata e sega ni muria na nodra ivakavuvuli na tamata ca se bula muria na nodra ivakasala na valavala ca se dau toka vata kei na nodra ilala o ira era dau veivakasewasewani. 2 Baleta na nona reki e teki toka ga e na lawa i Yahuwe (YHWH), ia e na nona lawa oya, na vuniyalona e na dau vakasamataka tiko e na siga kei na bogi. 3 E na qai tautauvata kei na vunikau e tei e na bati ni wai drodro, na drauna e na sega ni mimira; ia na cava ga e tekivu me vakayacora, e na rawata.
4 ¶ O ira era valavala ca era sega ni vakakina, baleta ni ra vaka na qaniwiti, e dau vukataka laivi na cagi ni liwava. 5 O koya oqo era na sega ni vakadonui kina o ira na tamata itovo vakasisila ni sa tau na lewa se o ira na tamata ivalavala ca e na nodra isoqosoqo na yalododonu; 6 Baleta o Yahuwe (YHWH) e kila na nodra ivalavala na yalododonu; na nodra ivalavala na vakasisila e na rusa.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
248/Blog No. 1389
September 6, 2011.
Reading
Hebrew Date
Elul 7, 5771
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version        

May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.