Tuesday 7 February 2012

Kakana Mai Lomalagi (Food From Heaven)


Thought: YHWH Supplies Our Needs Even In Our Arrogance
H
..................... 
Serving For Sheini, Sh’vat 14, 5772
MAI NA TORAA (FROM THE TORAH)
Oti era qai toso mai Elimi, o ira kece na lewe ni isoqosoqo taucoko ni luve i Yisira'yili i na vanua liwa mai Sini, e toka maliwai rau o Elimi kei Saineai e na ikatinikalima ni siga, e na ikarua ni vula, mai na gauna era a biubiu kina mai na vanua o Ijipita.  2 O ira kece na lewe ni isoqosoqo ni luve i Yisira'yili, era qai vosavosataki Moshe kei Aharoni e loma ni vanua liwa; 3 Era kaya na luve i Yisira'yili, E vinaka cake meda a mate ga e na liga i Yahuwe (YHWH) mai na vanua o Ijipita, ni keimami a se dau dabe kina e na yasa ni kuro lewe ni manumanu, ka keimami dau kana madrai e na kena ilevu ga me keimami mamau kina; baleta qo o kemudrau drau sa kauti keimami tu mai i na vanua liwa oqo mo drau mai vaqeavutaka na isoqosoqo taucoko i  Yisira'yili e na walokai. 4 Oti qai kaya o Yahuwe (YHWH) vei Moshe, Raica, au na vakatauca yani vei kemuni  na madrai mai lomalagi, e na vukumuni; o ira na tamata me ra na dau lako yani, me rai lai kumuna vata mai na kakana e na veisiga yadua, meu rawa ni vakatovolei ira se ra na bula muria na noqu lawa, se sega. 5 E na qai yaco e na ikaono ni siga, ni ra lai vakarautaka mai na kakana me ra kauta mai; me ra na vakaruataka na kena ilevu era dau yauta mai e na dua na siga. 6 Rau kaya o Moshe kei Aharoni vei ira kece na luve i Yisira'yili, E na yakavi, oni na qai kila ni o Yahuwe (YHWH) e a kauti kemuni laivi mai na vanua o Ijipita; 7 E na mataka, oni na qai raica na lagilagi i Yahuwe (YHWH); na nomuni vosa kudrukudru sa rogoci  e na mata i Yahuwe (YHWH): ia o keirau, na cava o keirau moni vosa kudrukudru saqati keirau tiko kina? 8 Kaya o Moshe, Ni sa solia vei kemuni o Yahuwe (YHWH) e na veiyakavi na lewe ni manumanu moni kania, kei na madrai e na kena ilevu sara e na veimataka, e kena ibalebale ni sa rogoca na nomuni kudru, oni kudruvaka saqati koya tiko kina; ia o keirau, o cei o keirau? Na nomuni kudru e sega ni saqati keirau, e saqati Yahuwe (YHWH) sara tiko ga. 9 Kaya o Moshe vei Aharoni, Kaya vei ira na lewe ni isoqosoqo taucoko ni luve i Yisira'yili, Toro voleka i na mata i Yahuwe (YHWH); baleta sa rogoca o koya na nomuni kudru. 10 A qai yaco ni vosa tiko o Aharoni vei ira na lewe ni isoqosoqo taucoko ni luve i Yisira'yili, era qai vuki me ra rai vaka i na vanua liwa, era qai raica, na lagilagi i Yahuwe (YHWH) ni rairai mai e na o. 11 A qai vosa o Yahuwe (YHWH) vei Moshe ni kaya, 12 Au sa rogoca na nodra kudru na luve i Yisira'yili; kaya vei ira, E na yakavi oni na kania na lewe ni manumanu, e na mataka oni na vakasinaiti e na madrai; oni sa na qai kila ni o au o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One).



NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
VUNAUTAKA na vuku, na yalomatua e na qai sauma vei iko, 2 Baleta na vuku e toka sara e cake, e na tikina cecere; ka toka o koya e na maliwa ni salalevu kei na veisalalalai. 3 E dau kacikaci tiko e na matamata, e na i curucuru i na korolevu, e dau kaila tiko e na domolevu, ni kaya; 4 Vei kemuni na tamata au kaci; na domoqu e vakarogoi vei ira na luve ni tamata. 5 Me rawa vei ira na rawarawa me ra kila na yalomatua kei ira na lialia me ra vakila e loma ni vuniyalodra. 6 Rogoca, baleta au na kaya ga na dina; na tadola ni gusuqu e na kauta mai na yalododonu. 7 Baleta na gusuqu e na cavuta ga na dina; na gusu daulasulasu e vakasisila dina e mataqu. 8 Na vosa kece mai gusuqu era yavu ni yalododonu; e sega ni kune kina e dua na ka e takelo se veivakacalai. 9 E ka rawarawa vei koya e kilai ira vinaka ka donu vei ira era gadreva me ra kunea na kilaka. 10 Ciqoma na gumatua, sega ni siliva; ka digitaka me nomu na kilaka  mai na koula talei; 11 Baleta na vuku e vinaka cake mai na koula; io, o koya e vinaka cake mai na vatu talei, ka ni sega ni dua na ka e tautauvata kei koya.



LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
E vukuna na iliuliu. E dua na Same i Davide. 2(1) Vei kemuni i Yahuwe (YHWH) au biuta na noqu inuinui; laiva meu kakua ni madua; vueti au e na nomuni yalododonu. 3(2) Vakala mai na daligamuni vei au; tama mai vei au vakusakusa: o kemuni moni Kalou (Mighty One) vei au, na dauveivukei ka vale ni tataqomaki, vakabulai au. 4(3) Baleta o kemuni oni noqu kaukaua ka noqu isasabai; e na vuku ni yacamuni, vakacegui i au ka tuberi au. 5(4) Dreti au tani mai na lawalawa era viria tu vakavuni meu tacori kina, baleta o kemuni oni noqu dau ni veitaqomaki. 6(5) I na ligamuni au solia na yaloqu; oni sa voli i au lesu, i Yahuwe (YHWH) na Kalou (Mighty One) ni dina; 7(6) Au dau cati ira era dau vakayacora na sokalou lasulasu; ia au vakanuinui ga vei kemuni i Yahuwe (YHWH). 8(7) Au na reki ga ka mamarau e na nomuni yalololoma; baleta oni sa raica na noqu yalomalumu; oni kila na noqu bula (soul) e na gauna ni noqu rarawa; 9(8) Oni sega ni bau soli i au laivi i ligadra na kequ meca; ia oni vakadeitaka ga na yavaqu e na tikina maravu;



Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
038 Blog No. 1498
February 7, 2012.
Reading
Hebrew Date
Sh’vat 14, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version



YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.