Friday 5 July 2013

Na iTukutuku Dina Se Lasu (True Or False Messages)

Thought: Clarify And Distiniguish The Messages From YHWH, Through Tanakh Reading
................................ 
Serving For Yom HaShishi [Fourth Month] Tammuz 27, 5773
 MAI NA NEVI’IMI AKARONIMI (FROM THE NEVI’IM ACHRONIM)
E na nodra tadra, era dau veitukutukunitaka tiko vakawasoma, o ira vakataki ira, era nuitaka tiko kina me ra na cakavi ira na noqu tamata me ra guilecava na yacaqu; me vaka sara ga na nodra a guilecava na yacaqu  o ira na nodra qase e na gauna era a sokalou kina vei Ba'ala. 28 Ke dua na parofita e tadra e dua na tadra, laivi koya me talanoataka ga ni  nona tadra. Ia o koya e tiko vua na noqu vosa, laivi koya me vakasavuya vakadodonu na noqu vosa. Na cava  rau na tautauvata kina na qaniwiti vata kei na witi, e taroga o Yahuwe (YHWH).  29 E sega beka ni tautauvata kei na bukawaqa na noqu vosa, e taroga o Yahuwe, ka vaka e dua na ituki e vurulaka tiko na veiuluvatu? 30 O koya oya, au na saqati ira kina na parofita, e kaya o Yahuwe (YHWH), o ira era butakoca tiko na noqu vosa maivei ira vakataki ira.  31 Io, au saqati ira tiko na parofita, e kaya o Yahuwe (YHWH), oya o ira era cavuta tiko na nodra vosa o ira vakataki ira, oti era qai kuria ni ra kaya, O koya [o Yahuwe (YHWH)] e kaya oqori. 32 Au saqati ira na parofita, era bulia ga na nodra parofisai mai na nodra  tadra lasulasu, e kaya o Yahuwe (YHWH), Era qai tukuna vei ira, ia e na nodra lasu  kei na babamatua era qai vakayarayarataki ira na noqu tamata me ra vakacalai. Au a sega ni talai ira, au sega ni lesi i ira, era sega talega ni cakava tiko e dua na ka vinaka vei ira na tamata oqo, e kaya o Yahuwe (YHWH). 
33 ¶ Ke [dua maivei] ira na tamata oqo, e dua na parofita se dua na kohena, a tarogi iko, Na cava na icolacola i Yahuwe (YHWH)? O iko mo taroga tale vua, Na icolacola cava? O au, au  kolotaki kemuni laivi tiko, e kaya o Yahuwe (YHWH). 34 Ia ke dua na parofita se kohena [se dua ga] mai vei ira na tamata e ba tikoga, ni vosa tiko me baleta na icolacola i Yahuwe (YHWH); O au, au na totogitaka na tamata oya kei ira na lewe ni nona matavuvale. 35 E na gauna o vosa kina vua e dua na  wekamu vakaitikotiko se tacimu, taroga vua, Na isau ni taro cava sa solia mai o Yahuwe (YHWH)? Se, na cava beka sa kaya o Yahuwe (YHWH)? 36 Kakua ni vakayagataka tale na ivosavosa oya, na icolacola i Yahuwe (YHWH); baleta na nona vosa sara ga e dua na tamata e nona icolacola. E vinakati beka mo vakatanitaka na vosa ni Kalou bula (living Mighty One), o Yahuwe ni lewevuqa (YHWH-Tzva'ot) na noda Kalou (Mighty One).37 O koya oya ni o vosa tiko vua e dua na parofita, taroga, Na kena isau ni taro cava e solia mai vei iko o Yahuwe (YHWH)? Se na cava e kaya o Yahuwe (YHWH)?  38 Ia kevaka oni veivosakitaki tiko ga e na icolacola i Yahuwe (YHWH); ia oqo na ka e kaya o Yahuwe (YHWH); Baleta ni oni vakayagataka tikoga na ivosavosa oqo, na icolacola i  Yahuwe (YHWH), niu sa talatala oti yani ka vakarota yani moni kakua ni cavuta, na icolacola i Yahuwe (YHWH), 39 Au na laveti iko cake, o iko o dua na icolacola, [au na qai] kolotaki iko laivi,  vakayawa sara mai mataqu, o iko, na korolevu au a solia vei iko kei ira na nomu itubutubu.40 Oti au na qai cakava vei kemuni moni vakarogorogocataki tawamudu, na madua tawacegu ka sega vakadua ni guilecavi rawa.

NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na yalo ni dua na tamata e rawa ni tabei koya tiko e na gauna e tauvimate tiko kina, ia na yalo ni sa  vakadatuvutaki, o cei e na vosota rawa? 15 ¶ Na vuniyalona e dua na tamata e  dau vakasama  e na rawata na kilaka; ia na daligana e dua na vuku e na vaqara na kilaka;

LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
Haleluya! Lagata vei Yahuwe (YHWH) e dua na sere vou, na nona  vakacaucautaki e na loma ni nodra isoqosoqo na yalodina. 2 Laivi Yisira'yili me rekitaki koya a buli i ira; laivi ira na lalai ni Zaiyoni me ra mamarau vua na nodra tui. 3 Laivi ira me ra vakacaucautaka na yacana e na veimeketi, qiria me memela vua na taborini kei na hapi; 4 Baleta o Yahuwe (YHWH) e dau marautaki ira na nona tamata; e na vakacerecerei ira na dravudravua e na bula. 5 Laivi ira na yalododonu me ra reki vakaoti e na lagilagi, laivi ira me ra  laga sere ni mamarau e na nodra loga.
6  ¶ Laiva na vakavinavitakataki cecekia ni Kalou (Mighty One) me toka e na nodra itilotilo, ia me ra qumia toka e ligadra na seleiwau batirua, 7 Me ra vakayacora na veisausaumi vei ira na veimatanitu kei na veitotogitaki vei ira na veimatatamata, 8 Me ra vesuki ira na nodra tui e na sinucodo ka veisuki ira na nodra turaga bale e na ivesu kaukamea, 9 Me ra vakayacora na lewa sa vakalawataki e na vukudra; baleta qo e na vakalagilagitaki ira na nona yalodina. Haleluya!


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 286 in 5773 (Total 2014)
July 5, 2013
Reading
Hebrew Date
M #4: Tammuz 27, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version

May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.