Tuesday 14 February 2012

Raica Na Daku Ni Kalou O Moshe (Moshe Saw YHWH From The Back)


Thought: Worshiping Molten Idols Is Prohibited, Remain With YHWH
.................... 
Serving For Yom Sheini, Sh’vat 21, 5772
MAI NA TORAA (FROM THE TORAH)
O Yahuwe (YHWH) a qai sobu mai na o, me mai duri tu kei koya e keya, qai kaciva na yaca i Yahuwe (YHWH). 6 A tavali e matana o Yahuwe (YHWH)  qai tusanaka, Yahuwe (YHWH), Yahuwe (YHWH) na Kalou (Mighty One), dau loloma ka dau veinanumi, dau vosota vakadede, sinai vutuvutu e na vinaka kei na dina, 7 Dau yalovinaka vei ira na udolu na itabatamata, me vosota na ivalavala ca kei na talatalaidredre, ia e na sega ga vakadua ni vakadonui ira era cala nakita; ka na sikovi ira na nodra kawa o ira na tama era ivalavala tawakilikili vei ira na luvedra kei ira na makubudra me yacova na ikatolu se ikava ni itabatamata 8 Vuki totolo o Moshe, me lutu i na dela ni qele e na vakarokoroko.9 Oti qai kaya, Kevaka au sa kune  loloma e matamuni, i Yahuwe (YHWH), laiva na noqu Yahuwe (YHWH) me lako vata kei keimami; baleta qo e dua dina ga na kawatamata babamatua; vosota na neimami caka cala, na neimami ivalavala ca kei na neimami loma leqaleqa.
10 ¶ Kaya o Yahuwe (YHWH), Raica, au na bulia e dua na veiyalayalati kei ira na nomu tamata. Au na cakava eso na cakacaka mana e sebera ni bau caka vakadua e vuravura, se e loma ni dua tale na matanitu; ia o ira kece na tamata o sa tiko qo e na kedra maliwa, era na raica na cakacaka i Yahuwe (YHWH); baleta e ka vakadomobula au sa na cakava oqo vata kei kemuni. 11 Mo vakamuria na ka au na vakarota vei iko edaidai; raica, au sa na vakarusai ira mai matamuni, na Kena'ani, na Emori, na Hiti, na Pe'rizi, na Hivi kei ira na Yu'vusii. 12 Qaqarauni kemuni vakataki kemuni, de oni qai cakava e dua na veiyalayalati kei ira na lewenivanua oni lako tiko oqo, de lakolako era na qai itatacaqe vei kemuni. 13 O kemuni moni na vakarusa na nodra icabocabo ni soro, voroka na nodra ivakatakarakara ka musuka sobu na nodra kalou matakau. 14 Baleta o kemuni moni kakua ni qaravi ira na kalou (elohim); baleta o Yahuwe (YHWH), e yacana o dau gugumatua, e Kalou (Mighty One) dau gumatua.15 E vakatabui vei kemuni moni cakava e dua na veiyalayalati kei ira na itaukei ni vanua, me ra kakua kina ni lako sese na tamata e na nodra muria na nodra kalou matakau, ka vakacabo isoro vei ira na nodra kalou (elohim) ni ra sureti kemuni, moni qai lai kania na nodra imadrali.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Solia vua e dua na tamata vuku e dua na sala ni rawaka, o koya e na qai vuku cake tale;  vakatavulica e dua na tamata yalododonu, o koya e na tosoya cake tale na nona kilaka.10 Na nona rerevaki o Yahuwe (YHWH) e ivakatekivu ni vuku; ia na nodra kilaka na yalododonu, qori na yalomatua.



LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
Lako mai, kemuni na lalai, vakatudaliga mai vei au, au na qai vakatavulici kemuni moni dau vakarokorokotaki Yahuwe (YHWH). 13(12) Evei na tamata e sega ni gadreva na bula kei na ilevu ni siga, me rawa vua me raica e levu tale na veisiga vivinaka? 14(13) Taqomaka na yamemu mai na ca, kei na tebenigusumu me kakua ni lasu.15(14) Vakanadakuya na ivalavala ca ka caka vinaka; vaqara na sautu qai guta mo rawata. 16(15) Na mata i Yahuwe (YHWH) e dau wanonovi ira na yalododonu, na daligana e dolava tu me rogoci ira. 17(16) Na mata i Yahuwe (YHWH) e saqati ira era dau valavala ca, me muduka laivi na nodra nanumi mai vuravura. 18(17) Ni ra tagi na yalododonu, o Yahuwe (YHWH), e na vakabulai ira mai na nodra leqaleqa taucoko. 19(18) O Yahuwe (YHWH) e tu volekati ira sa ramusu tu na vuniyalodra; o koya e na vakabulai ira era yalomalumu vakayalo. 20(19) E levu na nona leqaleqa na yalododonu; ia o Yahuwe (YHWH) e na vakabulai koya mai vei ira kecekece. 21(20) E maroroya tu na suidra kece sara; e sega vakadua ni dua vei ira e bau ramusu. 22(21) Na ivalavala ca e na vakamatei ira na tamata ca: O ira era besetaki ira na yalododonu era na vakarusai. 23(22) O Yahuwe (YHWH) sa volia lesu na nona bula (soul) o koya e nona dauniveiqaravi, e sega vakadua ni dua e vakanuinui vua, e na muduki laivi.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
045 Blog No. 1505
February 14, 2012.
Reading
Hebrew Date
Sh’vat 21, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.