Wednesday 13 June 2012

O De’vora Na Daunilewa (Judge D’vorah)


Thought: Yisra’yl Keep Forgetting YHWH When The Times Are Good
...................... 
Serving For Yom R’vi’i Sivan 23, 5772
MAI NA NEVI’IMI RISHONIMI (FROM THE NEVI’IM RESHONIM)
O ira na luve i Yisira'yili era baci vakayacora tale na ivakarau vakasisila ni rai tu o Yahuwe (YHWH), e na gauna sa mate oti kina o Eihuda. 2 O Yahuwe (YHWH) a qai soli ira i na liga i Yavimi na tui Kena'ani, o koya e a veiliutaki tiko vakatui mai Hatazora; ia a iliuliu tiko ni nona mataivalu o Sisira, o koya e a dau vakaitikotiko voli mai Harosheta vei ira na Kaitani (HaGoyim). 3 O ira na luve i Yisira'yili era qai tagitagi vei Yahuwe (YHWH); baleta o koya e tiko vua e ciwanadrau na qiqinivala kaukamea, qai dau vakasaurarataki ira tiko vakaukaua na Yisira'yili, me ruasagavulu na yabaki.
4 ¶ O De'vora, e dua na parofita marama na wati i Lapidote, a daunilewa tiko ni Yisira'yili e na gauna oya. 5 O De'vora, a vakatikotiko e na ruku ni veiniuniu e na kedrau maliwa o Ramaa kei Beiti-Yili, e na ulunivanua i Ifira'yimi; o ira na luve i Yisira'yili era qai dau lako cake vua (me ra lai rogoca na nona) lewa. 6 O koya, a qai talatala me lai kacivi mai o Baraka na luve i Avino'ami mai Kadesha e Nafitalai, oti qai tukuna vua, A sega beka ni vakarota vei iko o Yahuwe (YHWH) na Kalou (Mighty One) i Yisira'yili, e na nona kaya, Lako lai vakaitikotiko e na ulunivanua o Tavo, ia mo kauta vata kei iko e tininaudolu na tamata maivei ira na luve i Nafitalai kei na luve i Ze'vuluni?  7 Laivi ira me ra lako vata kei iko i na  uciwai o Kishoni, moni lai saqati Sisira, na  iliuliu ni mataivalu i Yavimi, moni valuta na nona qiqinivala kei ira na nona mataivalu; o au, au na qai soli i koya ligamu. 8 Kaya vua o Baraka, Kevaka ga o lako vata kei au, au na qai lako: ia kevaka o sega ni lako vata kei au, ia au sa na sega ni lako. 9 Kaya o koya, Au na lako vakaidina kei iko; ia o iko o na sega ni taura na lagilagi ni inaki ni ilakolako mo vakayacora; baleta o  Yahuwe (YHWH) e na soli i Sisira i ligana e dua na yalewa. A mani cavutu o De'vora, me rau lako vata kei  Baraka i Kadesha.
10 ¶ O Baraka a vakasoqoni ira na Ze'vuluni kei ira na Nafitalai me ra lako cake i Kadesha; e tininaudolu na tagane era a qai lako cake vata kei koya; o  De'vora a lako cake talega vata kei koya.11 Ia o Hevari na Kayimi, a sa biuti ira na Keini, oya o ira na kawa i Hovava na vugo i Moshe, qai lai birika sara na nona valelaca mai na vunioki e tubu toka mai Za'ananimi, volekati Kadesha. 12 Era a sa tukuna (oti) vei Sisira ni o Baraka na luve i  Avino'ami sa lako cake (oti) i na ulunivanua o Tavo. 13 O Sisira a qai vakasoqoni ira vata na nona qiqinivala kecekece, e ciwanadrau na qiqinivala kaukamea, kei ira na tamata kece era tiko vata kei koya, mai Harosheta e Ha’Qoyimi, me ra lako i na uciwai o Kisoni. 14 Kaya o De'vora vei Baraka, Cavutu baleta qo na siga sa soli i Sisira kina i na ligamu o Yahuwe (YHWH); raica o Yahuwe (YHWH) sa liu tiko yani vei iko. Sa mani siro sobu o Baraka mai na ulunivanua o Tavo vata kei na tininaudolu na tagane era a toso tiko vata kei koya. 15 O Yahuwe (YHWH) a qai vakadrukai Sisira, kei na nona qiqinivala kece sara kei na nona mataivalu e na seleiwau, e na mata i Baraka; a mani sobu kina o Sisira mai na nona qiqinivala, me sa dro e yavana. 16 Ia o Baraka a qai cemuri ira toka ga na nona qiqinivala kei ira lewe ni nona mataivalu me yaco sara i Harosheta mai HaGoyimi; o ira kece na lewe ni mataivalu i Sisira era a vaqeyavutaki e na bati ni seleiwau; a sega tale ni dua vei ira me drobula.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na tamata ca e na vakarorogo  i na tebenigusu dau veidabui; ia e dua na tamata yalododonu e sega ni vakarorogo i na yamedra na tamata ivalavala kaukaua. 5 ¶ O koya e vakalialiai ira na dravudravua e vakacudrui koya e a buli i ira; ia o koya e rekitaka na leqa vakaloloma, e na sega ni vosoti.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
E dua na sere ni cabecabe. Maivei Dawide. I Yahuwe (YHWH), na vuniyaloqu e sega ni dokadoka se viavialevu na mataqu; au sega ni cakacaka e na veika lelevu, se e na veika e rui cecere cake tale mai vei au. 2 E ka dina niu sa vakamalumalumu ka vakatudaliga o au vakataki au, me vaka e dua na gone sa kali mai vei tinana; na noqu bula (soul) sa vaka e dua na gone kali. 3 Laivi Yisira'yili me vakanuinui vei Yahuwe (YHWH), me tekivu mai na gauna qo ka tawamudu.



Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 164 o/o 1624
June 13, 2012
Reading
Hebrew Date
Sivan 23, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.