Monday 17 September 2012

Na Taci I Avishalome (Avishalom’s Brother).


Thought: Haggit’s Second Son Wanted to Grab the Throne From Dawid.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 
Serving For Yom Sheini, Tishrei 1, 5773 (First Day Of 5773, Rosh HaShanah)

MAI NA NEVI’IMI RISHONIMI (FROM THE NEVI’IM RESHONIM)
E na gauna oqo, o Tui Dawide a sa qase sara kina, baleta sa bibi sara na nona yabaki ni bula, era qai dau tutuvutaki koya tu ga e na isulu baleta ni sa sega ni katakata rawa o koya. 2 Qori era a qai kaya kina vua na nona dauniveiqaravi, Raica, o keimami na nomuni dauniveiqaravi keimami tu ga qo e matamuni, laivi ira me ra lai vaqara, e na vukuni, neimami turaga na tui, e dua na goneyalewa tabutagane; qai laivi koya me mai vakaraica na tui, qai laivi koya me dau qarava na tui, ka laivi koya me dau davo e lomaseremuni, me rawa kina vua na neimami turaga na tui, me vakatakatai. 3 Era mani vaqara e dua na goneyalewa totoka e na loma ni veiyasana kecekece e Yisira'yili, era qai kune i Avishaqe, e dua na goneyalewa ni Shunamiti, era qai kauti koya mai vua na tui. 4 Na goneyalewa oqo e rairai vinaka vakaoti, a qai yaco o koya me nona itavi me dau vakaraica na tui, me veiqaravi vua; ia na tui a sega ni veiyacovi vata kei koya.
5 ¶ O Adonaiya na luvetagane i Haqiti a qai vakalevulevui koya vakataki koya, ni kaya, O au, au sa na tui; a qai vakarautaka e na vukuna na qiqi ni turaga, na dauvodo ose, kei na limasagavulu na tamata me ra daucici tiko eliu vua. 6 O tamana a sega ni bau vunauci koya mada ga vakadua me taroga vua, Na cava o cakava tiko kina na ka oqo? O koya vakataki koya e tamata rairai totoka; o tinana a vaksucumii koya ni sa vakasucumi Avishalome oti. 7 A vosa o koya vei Yo'ave na luve i Ze'ruyaa vata kei Eviyataa na kohena; o rau, rau a qai muri i Adonaiya, me rau vukei koya. 8 Ia o Zadoka na kohena kei Be'nayahu na luvetagane i Yo'hoiyada, o Natani na parofita, o Shimi'i, o Re'i, kei ira na tamata qaqa nei Dawide, era sega ni to vata kei Adonaiya. 9 O Adonaiya a vakamate sipi, okisi kei na manumanu uro, e na vatu o Zokeleti, voleka i Eini-Roqela, oti qai sureti ira kece (na tuakana) kei na tacina, o ira na luve ni tui, o ira kece na tagane ni Ya'huda vata kei ira era dauniveiqaravi vua na tui; 10 Ia a sega ga ni sureti Natani na parofita, Be'nayahu na luvetagane i Yo'hoiyada, o ira na tamata qaqa i Dawide vata kei Sholomo na tacina.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Rogoca, i luvequ tagane, mo vuku kina, qai tubera na vuniyalomu e na kena sala. 20 Kakua ni tiko e na kedra maliwa o ira era dau gunuva vakasivia na waini, vata kei ira era dau kania vakasivia na lewe ni manumanu; Baleta o rau ruarua, na daumateni kei koya e dau kanalevu rau na tini  ruarua e na dravudravua; ia na wakewake (mai na kana se gunu vakasivia) e na vakaisulutaka e dua na tamata e na isulu madra.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
E NA vukuna na iliuliu. Buli e na kena ivalavala vei Ye'dutuni. E dua na Same i Dawide. 2(1) Na noqu bula (soul) e waraki Yahuwe (YHWH), mai vua na noqu vueti e na lako mai. 3(2) O koya duadua ga na noqu Kalou (Mighty One) ka noqu ivakabula; o koya e noqu isasabai vakaitamera, au na sega vakadua ni yavalati. 4(3) E na vakacava na kena dede na nomuni vakarerea tiko e dua na tamata ni oni se bera ni vakamatei koya? O na vaka mai e dua na lalaga sa kasura tiko se na bai sa tu tataivatia. 5(4) Baleta o nanuma mo dreti koya sobu mai na nona itutu cecere; o dau taleitaka na lasulasu; o dau veivakalougatataki e na gusumu, ia o qai dau ru ru e vuniyalomu. 6(5) Na noqu bula e waraki Yahuwe (YHWH) baleta na noqu vueti e lako mai vua. 7(6) O koya duadua ga na noqu Kalou (Mighty One) ka noqu ivakabula: o koya e noqu itataqomaki; au na sega ni  yavalati. 8(7) Vei Yahuwe (YHWH) e kune na noqu bula kei na noqu dokai; O Yahuwe (YHWH) e noqu kaukaua, e noqu isasabai ka noqu inuinui.
9(8) ¶ Vakanuinui vua e veigauna kece; kemuni na tamata, Ni sovara na vuniyalomuni e matana: o Yahuwe (YHWH) e itataqomaki vei keda kece. 10(9) E ka dina ni o ira na tamata dauveidabui era vaka na cawa; ni ra biu e na ivakarau, era na kune ni ra sega ni taucoko. 11(10) Kakua ni vakanuinui i na veivakasaurarataki, kakua ni dokadokataka na butabutako; ni toso cake na iyau, kakua ni laiva na vuniyalomu me marautaka. 12(11) O Yahuwe (YHWH) sa kaya oti oqo vakadua; au sa rogoca oti vakarua; na lewa e taukena o Yahuwe (YHWH). 13(12) O kemuni talega, i Yahuwe (YHWH) oni itaukei ni yalololoma; baleta ni oni vakarautaka vei ira na tamata kecekece me veiraurau ga kei na nodra dui cakacaka.

 
Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 261 o/o 1721
September 17, 2012
Reading
Hebrew Date
Tishrei 1, 5773 (7th month)
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.