Thursday 6 December 2012

Labati Lo O Yo’asha (Yo’ash Assassinated)


Thought: Yo’ash Eventually Submitted To Haza’yl King of Aram
..................... 
Serving For Yom Chamishi, Kislev 22, 5773
MAI NA NEVI’IMI RISHONIMI (FROM THE NEVI’IM RESHONIM)
Na ilavo mai na isoro ni toso vakailowa kei na ilavo mai na isoro ni ivalavala ca era sega ni dau kau mai i  loma ni vale i Yahuwe (YHWH); qori era taukena na kohanimi. 18(17) ¶ Oti a qai lako cake o Haza'yili na tui Arama, me lai valuti Qata, qai vesuka; o Haza'yili a tekia na nona rai me sa cabe cake i Yerushalayimi. 19(18) O Yo'asha na tui Ya'huda a qai taura na iyau tabu kece eratou maroroya tu mai o Yo'hoshafata, o Yo'horami kei Akazaya, o ratou na tamana na tui Ya'huda me vaka eratou a vakatabuya, kei na veika a vakatabuya o koya vakataki koya, ka vaka kina na koula kece era kune e na vale i Yahuwe (YHWH) kei na vale ni tui, qai vakauta oqori vei Haza'yili na tui Arama; sa qai biubiu kina o koya mai Yerushalayimi. 20(19) Na vo ni cakacaka i Yo'asha, kei na veika kece a cakava o koya, raica e volai kece tu e na ivola ni kedra itukutuku ni Veigauna na tui Ya'huda? 21(20) O ira na dauniveiqaravi i Yo'asha era a qai tu ka bukiveretaki koya, ka mokuti Yo'asha mai Beiti-Milo, oya e na sala vaka i Sila. 22(21) Rau a mokuti koya o Yozakari na luvetagane i Shima'ata kei Yo'hozavada na luvetagane i Shoma na nona dauniveiqaravi, a qai mate kina; era qai buluti koya vata kei ira na tamana e na korolevu i Dawide; o Amazayaa na luvena tagane, a qai veiliutaki vakatui me kena isosomi.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
E dua na tamata vuku e na veiba vakaukaua kei na dua na lialia, ia ni sa cudru, e na dredre ga, e na sega ni veivakalialai. 10 ¶ O ira na tamata dau vakadavedra era dau sevaki ira na tawacala; ia o ira na yalododonu era na yalololoma ga vei ira. 11 ¶ Na lialia e na tukuna kece na veika e levataka; ia na tamata vuku e na vakayagataka na nona vakasama.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
E dua na sere ni cabecabe. O ira era vakararavi tu vei Yahuwe (YHWH) e na ulunivanua o Shaiyoni, era na sega ni yavalati; era na vakaitikotiko mai keya me tawamudu. 2 Me vakataka na veiulunivanua era tu vakavolivoliti Yerushalayimi; o Yahuwe (YHWH) e na tiko vakavolivoliti ira na nona tamata, mai na gauna oya me tawamudu. 3 Baleta na nodra ititoko na dukadukali e na sega ni lai cegu e na nodra iwasewase o ira na yalododonu; o ira talega na yalododonu era na sega ni dodoka na ligadra me ra valavala ca.
4 ¶ Caka vinaka i Yahuwe (YHWH) vei ira era vinaka kei ira era yalododonu e vuniyalodra. 5 Ia o ira era na muria ga na nodra ivalavala tatakelokelo, o Yahuwe (YHWH) e na kolotaki ira laivi me ra wili vata kei ira dau cakacakataka na ivalavala ca; ia na vakacegu (shalom) e na tiko ga vata kei Isira’yili.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 340 o/o 1800
December 6, 2012
Reading
Hebrew Date
M #9: Kislev 22, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version

YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.