Monday 16 April 2012

E Rua Ga Na Sala. (The Two Altenative Ways)


Thought: Between Blessings And Cursing, Choose Blessings
................. 
Serving For Yom Sheini, Nisan 24, 5772
(NB. In Counting Days Toward Shavu’ot (Gr:Pentecost), Today Is Day 9 out of 50)

MAI NA TORAA (FROM THE TORAH
Raica, Au sa biuta e matamuni e na siga oqo na kalougata kei na vatovato (curses). 27 Na kalougata kevaka moni muria na ivakaro i Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One) me vaka au mai vakarota tiko yani vei kemuni e na siga edai, 28 Ia na vatovato, kevaka oni sega ni bula muria na ivakaro nei Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One), oni qai vuki tani mai na sala au vakarota tiko vei kemuni edaidai, moni bula muria tikoga na vei kalou (elohim) tani eso, oni a sega ni bau kila. 29 E na qai yaco, ni sa kauti kemuni o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One) i na vanua oni sa curuma tiko moni lai taukena, ni oni na qai biuta na kalougata e na ulunivanua o Qe’risimi kei na vatovato e na ulunivanua o ‘Eivala. 30 Raica era tiko e na tai kadua ni Yaradani, e daku ni sala e na yasana e dau dromu kina na matanisiga, e na nodra vanua na Kena’ani, era dau vakaitikotiko e na veivanua dravuisiga lolovira e toka veitikivi kei Qiliqeli, vaka e na vale oki mai Moree?  31 O kemuni moni sa na takosova na Yaradani moni lako moni lai taukena na vanua sa solia vei kemuni o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One), ia oni sa na taukena dina ga moni lai tiko kina. 32 Moni qarauna moni dau muria na lawa kei na lewa kece au sa tuvana tu e matamuni e na siga edai.



NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Era tu eso era dau vakalecalecataka ni ra vutuniyau, ia e sega ni tu vei ira e dua na ka; ia e tu eso tale era dau vakalecalecataka ni ra dravudravua, ia e vakaitamera tu na nodra iyau. 8 ¶ Na ivakarawa (ransom) ni nona bula e dua na tamata na nona iyau; ia na  dravudravua e vakanadakuya na veivunauci.



LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
E na vukuna na iliuliu. E dua na nodra Same na Luve i Koraka. 2(1) I Yahuwe (YHWH) oni a dau yalovinaka i na nomuni vanua; oni sa vakasuka mai na veivakabobulataki i Ya'akove. 3(2) Oni sa vosota na nodra ivalavala ca na nomuni tamata, oni sa buluta vakadua na nodra ivalavala ca kecekece. 4(3) Oni sa kauta laivi vakadua na nomuni cudru; ka vakasuka na waromisa ni nomuni leva waromisa. 5(4) Ciqomi keimami tale, kemuni na Kalou (Mighty One) na neimami ivakabula, cakava me tinidole na nomuni cudru me baleti keimami.  6(5) Kakua ni cudruvi keimami tiko me tawamudu; kakua ni katona tiko na nomuni leva vei ira e na veitabatamata. 7(6) Ciqomi keimami, vakabulai keimami, me ra reki tale o ira na nomuni tamata? 8(7) Vakaraitaka vei keimami na nomuni loloma, i Yahuwe (YHWH), vakadonuya vei keimami na nomuni veivakabulai.
9(8) ¶ Keimami na rogoca na veika e na kaya o Yahuwe (YHWH) na neimami Kalou (Mighty One); baleta o koya e na cavuta na vosa ni sautu vei ira na nona tamata kei ira na nona digitaki, me ra kakua ni vuki lesu i na vosa lialia. 10(9) E ka dina ni sa voleka mai vei ira  era rerevaki koya na veivakabulai; laiva na nona dokai me tiko e na loma ni noda vanua. 11(10) Na yalololoma kei na dina rau na sota, na yalododonu kei na sautu rau na veireguci. 12(11) Na dina e na vure mai vuravura; na yalododonu e na rai sobu mai lomalagi. 13(12) Io, o Yahuwe (YHWH) e na solia na nona vinaka; na vanua e na vuataka na kena vuata. 14(13) Na yalododonu e na lako yani i matana o koya; e na tauyavutaka na nona sala e dela ni vuravura.




Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 106 o/o 1566
April 16, 2012
Reading
Hebrew Date
Nisan 24, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.