Tuesday 19 July 2011

Na Veiliutaki Nei Yoshaiyahu (Yoshiyahu’s Leadership)


Thought: Our Behaviour Depends On Our Willingness to Obey Yahweh
........................ 
Serving For Yom Shlee-shee, Tammuz 17, 5771
A qai talatala na tui, me ra vakasoqoni vata kece na veituraga bale  ni Ya'huda vata kei Yerushalayimi. 30 Oti qai cabe cake na tui i na vale i Yahuwe (YHWH) vata kei ira kece na tagane ni Ya'huda, o ira na itaukei kei Yerushalayimi, o ira na kohanimi, o ira na Livi’imi, kei ira kece na tamata, lelevu se lalai; sa qai wilika e matadra o koya na vosa ni ivola ni veiyalayalati e a kune e na vale i Yahuwe (YHWH).  31 A qai tucake na tui e na nona itutu, qai tusanaka e dua na veiyalayalati e na mata i Yahuwe (YHWH) me na lako muri i Yahuwe (YHWH), me bula muria na nona ivakaro, na nona lewa, kei na nona ivakadinadina e vuniyalona taucoko kei na nona bula taucoko, ni na vakayacora na vosa ni veiyalayalati era toqai tu e na ivola.  32 A qai vakavuna vei ira kece era tiko mai Yerushalayimi vata kei Biniyamini me ra tutaka. O ira kece na itaukei mai Yerushalayimi era qai bula muria na veiyalayalati nei Yahuwe (YHWH)  na Kalou ni nodra qase.


Era qai kerei Yiremeyahu, Keimami mai vakatakekere vei iko, mo masulaki keimami mada e na mata i Yahuwe (YHWH) na nomu Kalou (Mighty One), oqo o keimami na kena vo vo; ni keimami sa lewe lailai wale keimami vo, mai vei ira na lewevuqa, me vaka oni sa raica rawa tu qo e matamu;  3 Me kerei vei Yahuwe (YHWH) na nomu Kalou (Mighty One) me vakatakila mai vei keimami na sala me keimami muria kei na veika me keimami cakava. 4 A qai kaya vei ira o Yiremeyahu na parofita, Au sa rogoci kemuni; raica, au na masu e mata i Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One) me vaka na nomuni vosa; ia e na qai yaco, ni veika cava ga e sauma mai vei kemuni o Yahuwe (YHWH), au na mai vakasavuya vei kemuni; au na sega ni vunitaka e dua na ka mai vei kemuni. 5 Era kaya sara vei Yiremeyahu, Me yaco mada ga me i vakadinadina ni dina kei na dodonu o Yahuwe (YHWH) e na keda maliwa, kevaka keimami sega ni vakayacora na vosa i Yahuwe (YHWH) na nomu Kalou (Mighty One), e na vakauta mai vei keimami o koya, mo na mai vakasavuya vei keimami o iko. 6 Kevaka e vinaka se kevaka e ca, keimami na vakamuria vinaka sara na domo i Yahuwe (YHWH) na noda Kalou (Mighty One) o koya keimami talai iko tiko vua; me rawa kina ni na qai tini vinaka na ka kece vei keda, ni da sa talairawarawa tiko i na domo i Yahuwe (YHWH) na noda Kalou (Mighty One).

Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
200/Blog No. 1340
July 19, 2011.
Reading
Hebrew Date
Tammuz 17, 5771
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version

 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.