Tuesday 25 October 2011

Na Parofisai Kei Moa’ve (The Prophesy About Mo’av)


Thought: What YHWH Says He Will Bring To Pass.
 ......................
Serving For Yom Shlee-shee, Tishrei 27, 5772
E na veika me baleti Mo'ave, oqo na veika e kaya o Yahuwe ni lewevuqa (YHWH Tzva’ot), na Kalou (Mighty One) i Isira'yili; E na leqa levu o Ni’vo, baleta sa vakacacani; o Kiriyatayimi sa madua ka sa veilecayaki; o ira era dau taqomaka era sa veilecayaki ka veidroyaki.  2 Na vakacaucautaki i Mo'ave sa oti; mai Heshaboni, era sa navuca na ca e na vukuna e na nodra kaya, Mai meda mai muduka tani me sa kakua ni dua na matanitu. E dina ga ni na tiko ga kei iko na nomu sautu, na seleiwau e na  cici muri I iko.  3 E dua na tagi vakaloloma e rogo mai Horonayimi, na butako kei na veivakarusai levu. 4 O Mo'ave sa rusa; o ira na dravudravua mai keya, era sa vakarogoya na nona tagilagalaga. 5 Baleta e na icabecabe i Lukiti era na cabe tagitagi; e na isirosiro mai  Horonayimi era na laveta e dua na tagi  ni leqaleqa kei na rusa. 6 Galeleta ka dro; vueta na nomuni bula, moni vaka na vunikau mai lekutu. 7 Baleta, e na nomuni vakanuinui tiko i na nomuni valecere kei na nomuni iyau, o kemuni talega oni na kau vakabobula vata kei Ki'moshi e na lako talega yani vakavesu vata kei ira na nona bete kei na ravouvou. 8 Na dauvakacaca e na veisiko yani e na nomuni veikorolelevu kecekece; e sega ni dua na korolevu e na drobula; na veiqakilo era na rusa talega, kei na veibucabuca e na rusa, me vaka sa kaya  oti o Yahuwe (YHWH). 9 Solia vei Mo'ave e dua na salusalu, baleta o koya sa na vakarusai dina ga, na nona veikorolelevu era sa yaco me ra laladidi baleta e sega ni dua e na lai vakaitikotiko  kina. 10 E na vatovatotaki (cursed) o koya e cakava vakalawakica na cakacaka i Yahuwe (YHWH), e na vatovatotaki o koya e tarova na nona seleiwau mai na vakadave dra.


Na kauwavakavotono era tubu cake e ligana na daumateni, kei na veivakacalai mai gusuna na lialia.
10 ¶ Na yagona e dua na lialia e vakararawataki vakalevu, ia na daumateni e nanuma ni rawa ni takosova e dua na wasawasa.
11 ¶ Me vaka na koli e lesuva tale na nona lua, e vaka kina na lialia ni tarabe tale e na nona veivakacalai.
12 ¶ Kevaka o mani raica e dua na tamata e vuku e matana ga o koya vakataki koya; na lialia e vinaka cake vakalevu mai vua.


Toso mai, laiva meda mai lagasere vei Yahuwe (YHWH); laiva meda mai vakarogoya na domo ni reki vua na Kalou (Mighty One) na noda ivakabulai. 2 Toso mai meda mai rairai e matana e na vakavinavinaka, ka vakarogoya na rorogo ni reki vua e na same.  3 Baleta o Yahuwe (YHWH) e Kalou (Mighty One) vakaitamera, ka tui vakaitamera vei ira na veikalou kecekece. 4 E ligana era toka kina na yavu kei vuravura; na kaukaua ni veidelana era nona;5 Na wasawasa e nona, o koya e a bulia: na ligana a bulia na vanua mamaca. 6 Toso mai, laiva meda mai sokalou ka cuva sobu; laiva meda mai tekiduru e na mata i Yahuwe (YHWH) o koya e a buli i keda.
7 ¶ Baleta o koya e noda Kalou (Mighty One), o keda eda tamata ni nona bai ni vakanamanumanu, ka sipi e qeteqete ni ligana. Nikua kevaka oni via rogoca na domona, 8 Kakua ni vakaukauataka na vuniyalomuni, me vaka na gauna ni veivakacudrui kei na siga ni veitemaki  mai na veikaloa, 9 Ni ra vakatovolei au o ira na tamamuni, era qai vakadinadinataki au, ni ra raica na noqu cakacaka. 10 E vasagavulu na yabaki na noqu rarawataka tiko na itabatamata oya, au qai kaya, Qo e dua na mata tamata era dau cala e vuniyalodra; era sega tiko ga ni kila na noqu ivalavala,11 Baleti ira au bubuluitaka kina e na noqu leva ni ra na sega vakadua ni curu i na noqu vakacegu.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
299/Blog No. 1438
October 25, 2011.
Reading
Hebrew Date
Tishrei 27, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.