Thursday 10 February 2011

Na Cakacaka Vaka Livai (The L’vi’im Duties)

Thoughts: With Unsubmissive Spirit; We Remain Stagnant,
 .............................
Serving For Yom Khah Mee-shee, Adar-Alef 6, 5771
A qai vosa vei Moshe o Jiova (Yahweh) me kaya, 6 Kauti ratou mai vakavoleka na mataqali Livai, ka vakaraitaki ira e mata i Aharoni na Kohena, me ra sa veiqaravi vua. 7 me ra qarava na nona cakacaka, kei na cakacaka ni isoqosoqo taucoko, e na mata i Jiova (Yahweh) e na valetabu ni isoqosoqo, me ra colata na cakacaka ni valetabu. 8 Me ra dau maroroya na iyaya kecekece ni nodra valetabu na isoqosoqo  kei na nodra qaravi na luve i Isira’yili me ra vakayacora na cakacaka ni valetabu. 9 Mo qai soli i ira na Livai vei Aharoni kei ira na luvena: qori me ra sa soli vakadua vua vakailoloma maivei ira na luve i Isira’yili 10 Mo qai lesi i  Aharoni kei rau na luvena, me ratou qarava na nodratou cakacaka vakaKohena: ia na tamata vulagi e toro voleka yani me ra vakamatei. 11 A qai vosa tale vei Moshe o Jiova (Yahweh) qai kaya,  12 Raica, au sa kauti ira na Livai mai na kedra maliwa na Isira’yili, me kedra isosomi na ulumatua, era doladola mai na nodra katonigone e na kedra maliwa na luve i Isira’yili: e kena ibalebale qori ni ra noqu na kawa Livai; 13 Baleta o ira kece na ulumatua era noqu; baleta e na siga au a mokuti ira kina na ulumatua mai na vanua o Ijipita: au a vakatabui ira kina na ulumatua mai Isira’yili, ruarua na tamata kei na manumanu; me ra noqu; o au o Jiova (Yahweh).


Sauma o Samuela ni kaya, O Jiova (Yahweh) e sega ni taleitaka na isoro kama kei na imadrali, me tautauvata kei na Nona vinakata vua e dua me  talairawarawa i na vosa? Raica, na talairawarawa e vinaka vakaoti cake mai na isoro; kei na vakatudaliga mai na uro ni sipi tagane. 23 Na cakaisausau e tautauvata kei na talatalaidredre; na cakaisausau e dua na cala vakadomobula. Baleta ni o besetaka na vosa i Jiova (Yahweh), o koya talega e besetaki iko mo tui tale tiko.

Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
041/Blog No. 1181
February 10, 2011.
Reading
Hebrew Date
Adar Alef 6,  5771.
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.