Saturday 10 March 2012

Na Li’vi’imi Era Qaravi Yahuwe (The L’vi’im Serve YHWH).


Thought: The L’vi’im Are The Gift Of Isra’yl To YHWH
 ..................
Serving For Shabbat, Adar 16, 5772
MAI NA TORAA (FROM THE TORAH)
OQO o ira na kawa i Aharoni kei Moshe, e na siga a vosa kina o Yahuwe (YHWH) vei Moshe e na ulunivanua o Saineai. 2 Oqo na yacadratou na luve i Aharoni; o Neidave na ulumatua, o Avaihu, o Yilai'eza vata kei Itama. 3 Oqori na  yacadratou na luve i Aharoni na kohena, eratou a lumuti ka vakatabui me ratou dau veiqaravi e na itutu vaka kohena. 4 O Neidave kei Avaihu, rau a mate e na mata i Yahuwe (YHWH), ni rau a cabora na bukawaqa duatani e na mata i Yahuwe (YHWH), mai na loma nilekutu mai Saineai; rau a sega ni vakaluveni; rau qai mani mai veiqaravi kina e na itutu vaka kohena o Yilai'eza kei Itama e na mata i Aharoni na tamadrau 5 Vosa o Yahuwe (YHWH) vei Moshe me kaya, 6 Kauti ira mai vakavoleka na mataqali Li'vi'imi, ka vakaraitaki ira e mata i Aharoni na kohena, me ra sa na dau veiqaravi vua. 7 Me ra dau qarava na noqu veivakabauti kei na nodra veivakabauti na lewe ni isoqosoqo taucoko, e na mata i Yahuwe (YHWH) e na qaravi ni valelaca ni veitavaki kei na qaravi ni valetabu.  8 Me ra dau maroroya na iyaya kecekece ni nodra valelaca ni veitavaki na isoqosoqo  kei na nodra qaravi na luve i Yisira'yili ka me ra dau vakayacora na cakacaka ni valetabu. 9 Mo qai soli i ira na Li'vi'imi vei Aharoni kei ira na luvenatagane: qori me ra sa soli vakadua vua vakailoloma maivei ira na luve i Yisira'yili. 10 Mo na solia na ivakasala bibi vei  Aharoni kei rau na luvenatagane, me ratou dau taqomaka na nodratou itutu vaka kohena. O koya e sega ni kohena e mai vakaitavi me na vakamatei. 11 Vosa tale o Yahuwe (YHWH) vei Moshe qai kaya,  12 Raica, au sa kauti ira na Li'vi'imi mai na kedra maliwa na Yisira'yili, me kedra isosomi na ulumatua, era doladola mai na katonigone e na kedra maliwa na luve i Yisira'yili: e kena ibalebale qori ni ra sa noqu na Li'vi'imi;  13 Baleta o ira kece na ulumatua era noqu ga mai na siga au a mokuti ira kina na ulumatua mai na vanua o Ijipita. Mai na gauna oya au a vakatabui ira kina na ulumatua e Yisira'yili, ruarua na tamata kei na manumanu; me ra noqu; o au o Yahuwe (YHWH).


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na vutuniyau e sega na kena yaga e na siga ni leva cecekia; ia na yalododonu e na veivueti mai na mate.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
E na vukuna na iliuliu. E na dela ni tauvimate (Machalat). Na vucu ni vakavuvuli (Maskil) i Dawide. 2(1) NA lialia e kaya e lomana, E sega ni dua na Kalou (Mighty One); Era dau veidabui, ka vakasisila e na nodra ivalavala ca; e sega ni dua e bau caka vinaka. 3(2) Na Kalou (Mighty One) e rai sobu mai lomalagi me dikevi ira na luve ni tamata me raica se dua vei ira e kune vua na yalomatua, ka dau vakasaqara na Kalou (Mighty One). 4(3) O ira kece vakadua era sa lako sese; era sa yaco taucoko me ra dukadukali, sa sega ni bau dua e caka vinaka, e sega, e sega mada ga ni duabulu.5(4) O ira na tamata oqo era sa sega mada ga ni raica rawa na ca; e sega ni kune vei ira me ra bau dokai Yahuwe (YHWH). 6(5) Eso vei ira era rere e na vanua e sega ni kune kina na rere, na Kalou (Mighty One) sa yanaraka na nodra sui na dauveivakaisini; era sa qai madua baleta na Kalou (Mighty One) sa sevaki ira. 7(6) O cei e tiko e na taudaku kei Saiyoni e na solia na veivueti vei Isira’yili?  E na gauna e na lai sereki ira mai kina na nona tamata o Yahuwe (YHWH), o Ya’akove e na reki vata kei Yisira'yili e na mamarau.



Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
069 Blog No. 1529
March 10, 2012
Reading
Hebrew Date
Adar 16, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.