Wednesday 12 December 2012

Kau Vakabobula O Yisira’yili (Yisra’yl Taken Into Slavery)


Thought: YHWH Went Against Yisra’yl Due To Idol Worship.
.................... 
Serving For Yom R’vi’i, Kislev 28, 5773
MAI NA NEVI’IMI RISHONIMI (FROM THE NEVI’IM RESHONIM)
E na ikatinikarua ni yabaki i Aka'aza na tui Ya'huda, o Hoshea na luvetagane i Elaa, a tekivu me veiliutaki vakatui vei ira na Yisira'yili mai Shomorono me ciwa na yabaki. 2 O koya e a vakayacora na veika e sega ni donu e na mata i Yahuwe (YHWH), ia a sega ga ni tautauvata kei ira na tui Yisira'yili era a veiliutaki eliu vua. 3 A qai lako cake mai me mai saqati koya o Shalamani'esa na tui Ashuru; o Hoshea, a yaco me nona dauniveiqaravi me dau saumi ivakacavacava vua. 4 Na tui Ashuru a qai kunea ni dau bukivere o Hoshea; baleta ni a vakatadu mata o koya vei So na tui Ijipita, qai sega ni sauma mai na ivakacavacava vua na tui Ashuru, me vaka a dau cakava mai na dua na yabaki i na dua tale na yabaki; qori a qai sogoti koya kina na tui Ashuru, e vale ni veivesu. 5 Sa qai lako cake mai na tui Ashuru me mai saqata na vanua taucoko, ni lako cake i Shomorono, qai lai tuvaivalutaka tiko me tolu na yabaki. 6 E na ikaciwa ni yabaki i Hoshea, a qai rawai Shomorono kina na tui Ashuru, qai yauti ira tani (vakabobula) na  Yisira'yili i Ashuru, qai lai vakatikori ira mai Halaka, Havoo, mai na uciwai mai Qosani kei na nodra veikoro na Midi.
7 ¶ A qai yaco dina, baleta na nodra a valavala ca na luve i Yisira'yili, me ra saqati Yahuwe (YHWH) na nodra Kalou (Mighty One), o koya e a  kauti ira cake mai na vanua o Ijipita, mai na liga i Fero na tui Ijipita, baleta ni ra sa qaravi ira na kalou (elohim) mai liu, 8 Era qai bula muria tiko na nodra ivalavala na veimatanitu e a vakarusai ira taumada o Yahuwe (YHWH) e matadra na luve i  Yisira'yili, 9 O ira na luve i Yisira'yili era a kaya na veivosa e sega ni kilikili, me ra saqati Yahuwe (YHWH) kina na nodra Kalou (Mighty One); ruarua o ira kei na nodra tui; era qai tara na nodra veivalenisoro ni matakau e na nodra dui koro lelevu, mai na nodra valecere na matayadra, i na veikorolelevu vakabai lalaga. 10 Era qai vakaduria vakataki ira na nodra ivakatakarakara kei na kalou matakau e na dela ni vanuacere kei na ruku ni veivunikau drokadroka kece. 11 E keya era qai vakama kina na veika boi kamica, e na veitikina cecere, me vaka era dau cakava o ira na veimatanitu e a vakarusai ira o Yahuwe (YHWH) e matadra; era qai cakava tiko na veika e sega ni kilikili, me ra vakacudrui Yahuwe (YHWH) kina me leva;


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na nona viavialevu e dua na tamata e na vakalolovirataki koya; ia na nona yalomaloku (meekness) e na vakuria na nona dokai.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
E dua na sere ni cabecabe. Maivei Dawide. Raica, na kena vinaka kei na kena totoka, ni ra mai vakaitikotiko vata e na yalovata na mataveitacini. 2 E tautauvata kei na ilumu vakamareqeti e na ulu kei na kumi, na kumi i Aharoni, ni sa drodro sobu i na kola ni nona kote; 3 Me vaka na tegu mai Heremoni ni  lutu e na ulunivanua mai Zaiyoni; baleta e keya e a vakarota kina na nona veivakalougataki o Yahuwe (YHWH), oya na bula e tawamudu.



Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 346 o/o 1806
December 12, 2012
Reading
Hebrew Date
M #9: Kislev 28, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version
YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.