Wednesday 1 February 2012

Navuci Na Mate Ni Ulumatua (The Death Of First Born Planned)


Thought: Pharoah Simply Did Not Have A Chance Against YHWH
H
 .............................
Serving For Yom R’vi’i, Sh’vat 8, 5772
MAI NA TORAA (FROM THE TORAH)
KAYA o Yahuwe (YHWH) vei Moshe, Sa qai vo ga qo meu kauta mai e dua tale na leqalevu vei Fero ka vaka kina vei ira na kai Ijipita; Au sa na qai sereki  kemuni moni biuta na vanua oqo; niu sa laivi kemuni moni lako, sa na dodonu moni lako vata kece. 2 Vosa mada vei ira na tamata, me ra dui kerea, na tagane yadua, mai vei ira na wekana vakaitikotiko kei na yalewa yadua, mai vei ira na wekana vakaitikotiko, na iukuuku siliva kei na iukuuku koula. 3 O Yahuwe (YHWH) a solia vei ira na tamata me ra lomani e matadra na kai Ijipita. Qai kuria, ni o Moshe na tamata, a sa dokai tu vakalevu e na vanua o Ijipita, e matadra o ira na dau ni veiqaravi i Fero, ka vaka kina e matadra na lewenivanua. 4 Kaya o Moshe, O Yahuwe (YHWH) e kaya, Rauta na bogilevu tu tu, au sa na lako i loma i Ijipita; 5 O ira kece na ulumatua e na vanua o Ijipita era sa na mate, mai vua na ulumatua i Fero o koya e dabe tiko e na idabedabe vakatui, me yaco sara vua na nona ulumatua na vada e dabe toka e na daku ni dua na iqaqi; bau kina o ira na ulumatua ni manumanu. 6 E dua na tagitagiyaso levu e na yaco e na vanua taucoko o Ijipita, e dua (veitagici) e se bera ni bau yaco vakadua, ka na sega talega ni yaco vakadua tale mai muri; 7 Ia e na kedra maliwa na luve i Isira'yili e sega ni dua e na mavoa; na koli mada ga e na sega ni kodrova e dua na tamata se manumanu; qori me kilai kina ni o Yahuwe (YHWH) e na vakaduiduitaki ira na kai Ijipita mai vei ira na Isira'yili. 8 O ira kece na nomu dauniveiqaravi era na lako mai vei au, era na qai mai cuva vei au era na qai kaya, Lako laivi, ruarua o iko kei ira kece na tamata era tiko vata kei iko; ni oti oya au na qai lako yani; Biubiu o Moshe mai na mata i Fero e na yalo katakata vakaitamera. 9 Kaya o Yahuwe (YHWH) vei Moshe, O Fero e na sega ni vakarorogo vei iko; me rawa ga ni vakalevutaka na noqu cakacaka veivakidroataki e na vanua o Ijipita. 10 O Moshe kei Aharoni rau a cakava na cakacaka veivakidroataki kece oqo e na mata i Fero, ia o Yahuwe (YHWH) e a dau vakaukauataka na vuniyalo i Fero, me kakua kina ni laivi ira na luve i Isira'yili me ra lako yani, mai na nona vanua.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
E ono na ka e dau cata o Yahuwe (YHWH): io na kena ikavitu e ka vakasisila vua: 17 Na mata qaciqacia, na yame daulasulasu kei na liga dau vakadave dra vei ira era tawacala, 18 Na vuniyalo dau vakananuya na vakasama ca, na yava e dau totolo me ciciva na ivalavala vakasausa, 19 Na ivakadinadina lasulasu e dau cavuta na vosa lasu vata kei koya e dau vakatubu veisei e na kedra maliwa na veitacini.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
MAIVEI Dawide. Vakalewai au i Yahuwe (YHWH), baleta au bula tiko e na itovo dodonu: Au vakararavi talega vei Yahuwe (YHWH); qori au na sega kina ni lomalomarua. 2 Vakadinadinataki au, i Yahuwe (YHWH), vakadeuca na noqu vakasama kei na vuniyaloqu 3 Baleta na nomuni yalololoma sa tu ga qo e mataqu, au sa lako tiko e na nomuni vakabauta. 4 Au sega ni dau dabe kei ira na tamata itovo vakasisila; au sega ni dau veitokani kei ira era dau veivakaisini. 5 Au dau cata na isoqosoqo ni tamata dau caka ca; au sega ni dabe vata kei ira era dau valavala ca.
6 ¶ Au sa savata na ligaqu me savasava, au sa lako wavolivolita na nomuni icabocabo ni soro i Yahuwe (YHWH): 7 Meu rawa ni rogoca na domo ni nomuni veivakabekabei, oti au qai vakarogoya na nomuni cakacaka talei. 8 Yahuwe (YHWH) au domona na itovo tudei ni nomuni vale kei na vanua e vakavaletaki tiko kina na nomuni dokai; 9 Kakua ni vakarusai au vata kei ira era dau valavala ca, se na noqu bula kei ira na tamata dau vakadave dra: 10 E toka e ligadra na vakatubu ca, ka vaqumi na ligadra imatau e na isau ni veidabui. 11 Ia o au, au na muria tikoga na noqu itovo dodonu; vueti au ka lomani au.12 Na yavaqu e tu ga e na vanua dodonu; e loma ni isoqosoqo au na vakamuduo ga kina vei Yahuwe (YHWH).


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
032 Blog No. 1492
February 1, 2012.
Reading
Hebrew Date
Sh’vat 8, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.