Friday 7 December 2012

Vakamuri Tikoga O Yerovo’ama (Yerov’am Still Followed)


Thought: Idol Worship Was Rampant In Yisra’yl, And That’s The Trouble
................ 
Serving For Yom HaShishi, Kislev 23, 5773
MAI NA NEVI’IMI RISHONIMI (FROM THE NEVI’IM RESHONIM)
E na ikaruasagavulukatolu ni yabaki i Yo'asha na luvetagane i Akazayaa na tui Ya'huda, o Yo'ho'akaza na luvetagane i Yehu a tekivu me veiliutaki vakatui vei ira na Yisira'yili mai Shomorono , ka veiliutaki tiko vakatui me yabaki tinikavitu. 2 O koya a dau cakava na veika e vakasisila e na mata i Yahuwe (YHWH), ka lako muria na ivalavala ca i Yerovo'ama na luve i Ne'vati, o koya e a vakavuna taumada me ra valavala ca o ira na Yisira'yili; o koya e sega ni saumaki laivi mai vei ira. 3 Na leva i Yahuwe (YHWH) a qai caudre vei ira na Yisira'yili, qai soli i ira o koya i na liga i Haza'yili na tui Arama, kei na liga i Beni-Hadada na luvetagane i Haza'yili, e na dela ni nodra gauna taucoko. 4 O Yo'ho'akazasa a qai vakamamasu e na mata i Yahuwe (YHWH), o Yahuwe (YHWH) a qai galeleti koya; baleta ni raica tu mai o koya na nodra vakaloloma na  Yisira'yili, baleta ni vakasaurarataki ira tiko na tui Arama. (5 O Yahuwe (YHWH) a solia mai vei ira na Yisira'yili e dua na ivakabula, qori era qai vakabulai kina mai ligadra na Arameani; era sa qai tiko dei tale e na nodra dui vale laca me vaka mai liu. 6 Ia, era a sega tiko ga ni saumaki laivi mai na ivalavala ca i Yerovo'ama na luvetagane i Ne'vati, o koya e a vakavuna me valavala ca o ira na Yisira'yili; ka ni ra a lako muria sara tikoga; kei na kena ikuri na sokaloutaki matakau (Asheraa) e a tiko ga e loma i Shomorono.) 7 Era a sega ni vo levu na tamata e na mataivalu i Yo'ho'akaza; e vo tiko ga e limasagavulu na dauvodo ose, e tini na qiqi ni ivalu, kei na tininaudolu na sotia taubale; baleta na tui Arama a vaqeyavutaki ira, qai cakava me ra vaka na kuvu ni qaniwiti e na gauna ni samusamu. 8 Na vo ni cakacaka i Yo'ho'akaza, na veika kece a cakava kei na nona kaukaua, raica era sa volai tu e na ivola ni nodra veigauna na tui Yisira'yili?  9 O Yo'ho'akaza a qai mocelutu vata kei ira na tamana; era qai buluti koya tu mai Shomorono; o Yo'asha na luvena tagane a qai veiliutaki vakatui me kena isosomi.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Ke dua na dauvakavulewa e vakarogoca na lasu, o ira na nona dauniveiqaravi era tamata ca ga13 ¶ Na tamata dravudravua kei na dau veivakasaurarataki ni rau sota; o Yahuwe (YHWH) e na vakararamataka na matadrau ruarua. 14 ¶ O koya na tui e vakataulewa e na yalodina vei ira na nona tamata; na nona idabedabe vakatui o koya, e na vakataudeitaki me sega ni mudu.



LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
E dua na sere ni cabecabe. Na gauna a vakalesui ira kina na tamata mai Saiyoni, mai na nodra tu vakavesu o Yahuwe (YHWH), o keda eda na tautauvata kei ira era na mamarau. 2 E na gauna oya na gusuda e na vakasinaiti e na malaude, kei na yameda e na lagalagasere; e na gauna oya era na kaya kina e na kedra maliwa na tawalotu, O Yahuwe (YHWH) sa cakava e levu na ka lelevu vei ira. 3 O Yahuwe (YHWH) sa cakava e levu na ka vei keda, eda qai mamarau kina. 4 Vukica lesu na neimami tu vakavesu  i Yahuwe (YHWH), me vaka na uciwai mai na ceva. 5 O ira era teitei e na wainimata, era na  tatamusuki na reki. 6 O koya e toso i liu qai tagi, ni colata tiko na sorenikau vakamareqeti, e sega ni vakataraitutu ni lako tale mai e na mamarau, ka na kauta tiko mai na nona ivau sila.


 
Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 341 o/o 1801
December 7, 2012
Reading
Hebrew Date
M #9: Kislev 23, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.