Saturday 12 May 2012

Na Bale Nei Moshe (Moshe’s Passing)


Thought: No Other Prophet Surpasses Moshe: He Conversed, Eye To Eye, With YHWH
.................. 
Serving For Shabbat, Iyar 20, 5772.
(NB. In Counting Days Toward Shavu’ot (Gr:Pentecost), Today Is Day 35 out of 50)

MAI NA TORAA (FROM THE TORAH
SA qai cabe cake o Moshe mai na bucabuca ni vanua o Mo'ave, i na ulunivanua o Ni'vo, i na dela ni vanua veibasai kei Yeriko. O Yahuwe (YHWH) a qai vakaraitaka vua na vanua taucoko o Qiliade vakadua i Dani, 2  O Nafitalai taucoko, kei na vanua nei Ifira'yimi kei Ma'nashe kei na vanua taucoko nei Ya'huda, me yaco sara i na  Wasa Meditereniyani, 3 E na ceva kei na bucabuca o Yeriko  na korolevu ni niuniu, vakadua sara i Zo'a. 4 A qai kaya vua o Yahuwe (YHWH), Oqori na veivanua au a bubuluitaka vei Avarahama, Yi'sake kei Ya’akove, niu a kaya, Au na solia vei ira na nomu kawa: Au vakatara vei iko mo raica e matamu, ia o na sega ga ni lako sara kina.
5 ¶ A qai mate e keya o Moshe na dau ni veiqaravi nei Yahuwe (YHWH) e na vanua o Mo'ave, me vaka na vosa i Yahuwe (YHWH). 6 A buluti koya e na bucabuca ni  vanua o Mo'ave, veidonui kei Beiti-Pe'ora; ia e sega ni dua na tamata e kila na nona ibulubulu me yacova mai na siga nikua. 7 O Moshe e a yabaki duanadrau ruasagavulu e na gauna a mate kina; ia na matana a sega ni buwawa se salulu na kuli ni baluna. 8 Era qai vakalolokutaka na mate i Moshe o ira na luve i Yisira'yili e na bucabuca mai Mo'ave me  tolusagavulu na siga; oti qai tini na veisiga a  vakalolokutaki ka lolositakitaki tiko kina o Moshe.
9 ¶ O Ye'hoshua na luve i Nani a sa vakasinaiti tu e na yalo vuku; baleta o Moshe a tabaka na uluna e na ligana; era qai talairawarawa vua o ira na luve i Yisira'yili, ni ra cakava na veika a vakarota O Yahuwe (YHWH) vei Moshe. 10 A sega vakadua ni tubu tale mai Yisira'yili e dua na  parofita me tautauvata kei Moshe, baleta a kilai koya o Yahuwe (YHWH) ni rau dau veiraimata, 11 Ka vaka kina e na ivakatakilakila kei na cakacaka veivakurabuitaki, a talai koya kina o Yahuwe (YHWH) me lai cakava e na vanua o Ijipita vei Fero, vata kei ira na nona dauniveiqaravi, kei na nona vanua taucoko, 12 E na kaukaua vakaitamera taucoko, kei na ivakatakilakila vakavakaitamera e a cakacakataka o Moshe e na mata i  Yisira'yili taucoko.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na yame dauveivakacegui e dua na vunikau ni bula; ia ni muleca (vakatani) e dua na ka, e na dau voroka na yalo.



LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
E dua na sere. E dua na Same i Dawide. 2(1) Kemuni na Kalou (Mighty One), na vuniyaloqu sa vakarau, na vuniyaloqu sa vakarau; Au na laga sere meu soli vakamuduo e na noqu vakarokoroko. 3(2) Yadra noqu hapi. Yadra noqu soliteri kei na hapi: O au vakataki au, au na sou vakamataka (lailai). 4(3) Au na vakavinavinakataki kemuni i Yahuwe (YHWH), e na kedra maliwa na tamata: Au na lagaseretaki kemuni e na kedra maliwa na veimatanitu: 5(4) Baleta na nomuni yalololoma e vakaitamera ka ni yaco sara i lomalagi, na nomuni dina e yaco sara i na lomalagi kei lomalagi. 6(5) Moni vakacerecerei, kemuni na Kalou (Mighty One) me sivia na lomalagi, kei na nomuni dokai me cecere cake mai vuravura;
7(6) ¶ Me rawa ni vakabulai o koya e nomuni daulomani; vakabulai au e na ligamuni imatau; rogoci au. 8(7) O Yahuwe (YHWH) sa vosa e na nona yalosavasava; O au, au na rekitaka; Au na votai She'kehemi, ka wasea na buca mai Sakota. 9(8) O Qili'ade e noqu, o Ma'nashe e noqu, o Ifira'yimi talega na kaukaua ni uluqu; O Ya'huda e noqu tui; 10(9) O Mo'ave e noqu dari ni vuivui; O Idomi na iseresere ni noqu ivava: kau na qaqa e dela i Pe'leseta. 11(10) O cei e na kauti au i na koro kaukaua? O cei e na liutaki au i Idomi? 12(11) E sega beka ni o kemuni, kemuni na Kalou (Mighty One) o kemuni oni a cemuri keimami laivi? E sega beka ni o kemuni, kemuni na Kalou (Mighty One), oni na sala vata kei ira na neimami mataivalu? 13(12) Solia vei keimami na kaukaua me keimami qaqa vei ira na keimami meca; baleta e tawayaga wale na veivuke vakatamata. 14(13) Ni to kei keda o Yahuwe (YHWH) o keda eda na kaukaua: Baleta o koya ga e na buturaki ira sobu na keda meca.



Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 132 o/o 1592
May 12, 2012
Reading
Hebrew Date
Iyar 20, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.