Friday 18 September 2009

O Moadekai kei Hamani (Modecai and Haman ).

Thought: Only Yahweh is Worthy of Worship

…………………………………………

Serving For The 18th September, 2009

01 Ni oti na veika oqo a qai vakacerei Hamani na luvei Hamadata, na Aqaqaiti, tagane, o Akashirasi na tui, ni a toroya cake na nona itutu, me sa dabeca na idabedabe ni veiliutaki vei ira era cakacaka tu vata kaya kei koya. 02 O ira kece na dauniveiqaravi ni tui era a dau tiko e na matamata ni tui, era a dau cuva me ra vakarokorokotaki Hamani; baleta e a vakarota na tui me caka vakakina vua. Ia o Moadekai e a sega vakadua ni via cuva vua, me vakarokorokotaki koya. 03 Era mani tarogi Moadekai, o ira na dauniveiqaravi ni tui era tiko e na matamata ni tui, Na cava o talaidredre tiko kina e na nona ivakaro na tui? 04 A qai yaco, ni oti e vica vata na siga na nodra vosa tiko va qo vua, ia qai sega tiko ga ni vakarorogo vei ira, ni ra a lai tarogi Hamani, me ra kila se dina na vosa a kaya o Moadekai: baleta ni a kaya vei ira o koya ni o koya e Jiu. 05 Ia ni sa qai raica o Hamani ni sega ni dau cuva vua o Moadekai, se vakarokorokotaki koya, e a qai curumi Hamani e dua na yalokatakata levu ena vukui Moadekai. 06 Sa qai vakasamataka o koya ni sega ni dua na ka, ke tarai Moadekai duadua ga; baleta sa vakatakilai oti vua, o ira na tamata nei Moadekai; qori a qai vaqara kina o Hamani, me vakarusai ira kece vakadua na Jiu era vakaitikotiko e na loma ni matanitu taucoko nei Akashirasi, oya o ira na tamata nei Moatekai.

Esiteri 3:1-6



03 Kakua ni ukutaki kemuni e na iukuuku e taudaku, me vaka na tali ni drauniulu, na daramaki ni iyaya ni sasauni koula, se na sulumi ni isulu sau lelevu, 04 ia laiva me ukutaki ga na tamata e tiko vuniyalomuni, e na yalomanoa e sega ni rusa rawa kei na iukuuku e talei e mata ni Kalou (Elohim). 05 Baleta oqori na mataqali ivakarau, e kune mai liu, vei ira na marama lotu era sa tekia tu na nodra inuinui vua na Kalou (Yahweh), oya ni ra dau yalomalumalumu vei ira na dui watidra:

1 Pita 3:3-5


Read The Bible in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).

Siga (Day)

Tikinisiga (Date)

Mataka (Morning)

Yakavi (Evening)

261

September 18

Ecclesiates 4-6

2 Corinthians 10

May the Names of Yahweh Elohim of Avraham, Yitzach and Ya'akov be freely published in the world today, so that people will learn that there is only one Elohim called Yahweh (YHWH).