Sunday 24 April 2011

O ira na Qaqa Nei Tevita (David’s Military Might)

Thoughts: We Cannot Win Any Battle Without Yahweh
................... 
Serving For Yom Shaynee, Nissan 21, 5771
(Last Day Unleavened Bread – Day 7 - Nasoso, Nadi)
Oqo na yacadra na tamata qaqa era a tiko vata kei Dawide: e dabe tiko e na imatai ni idabedabe, e na ikatolu ni iyatu o 'Adina, na tagane a lako sobu qai lai vakamatea e walunadrau na tamata e na dua na aua. 9 Taravi koya o Yilai'esa na tavalei 'Adina; o koya e a lako vata kei Dawide vata kei na tolu tale na tagane, e na gauna era a bolei ira kina o ira na kai Pi'lisitimi ka ra vakarau tu me ra vala; ia ni ra sa vakasuka na Isira'yili, 10 A qai tu o koya, ka ravuti ira na Pi'lisitimi, me yacova ni sa dadaga na ligana ka sa kabita na nona iseleiwau; O Yahuwe (YHWH) a qai cakacakataka e dua na qaqa vakaitamera e na siga oya: era qai lesu ga mai vata kei koya na tamata me ra kauta na itoki ni valu. 11 Tarava yani o Shama na luve i Aqii, mai na nona ulunivanua na tui. Ni ra soqo yani na Pi'lisitimi me ra lai butakoca na bulumakau e na dua na loga ni lenitili, era qai veidroyaki na tamata mai vei ira na Pi'lisitimi. 12 A qai tu mai o koya e na lomadonu ni iteitei me vueti ira na bulumakau, ka ravuti Ira na Pi'lisitimi; o Yahuwe (YHWH) a qai cakacakataka e dua na qaqa vakaitamera e na ligana.


NA lewa ni vakasama e nona na tamata; ia na isau ni yame e vu mai vei Yahuwe (YHWH).
2 ¶ Na nona ivalavala e dua na tamata e savasava e matana ga o koya vakataki koya; ia o Yahuwe (YHWH) e vakasalataka na sala me na muria.
3 ¶ Nuitaka na nomu cakacaka vei Yahuwe (YHWH) o koya e na qai vakataudeitaka na nomu vakasama.
4 ¶ Na cakacaka kece nei Yahuwe (YHWH) e nodra o ira era na vakarorogo vua, ia o ira era ivakarau vakasisila era waraka tiko na siga ni leqa.
5 ¶ O ira kece era qaciqacia e vuniyalodra, era vakasisila vei Yahuwe (YHWH); ia o koya e dodoka na ligana me saqata na wekana vakaitikotiko e na sega ni vosoti vakadua e na vukuni itovo ca oqo.


Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
115/Blog No. 1255
April 25, 2011.
Reading
Hebrew Date
Nissan 21,  5771.
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.

Vakarabailevutaki O Isira’yili (Isra’yl’s Territories Widen)

Thought: You Gain In Life: If Yahweh Is For You.
....................... 
Serving For Yom Reeshone, Nissan 20, 5771
(Feast Of Unleavened Bread – Day 6)
A QAI yaco ni oti oqo, ni a valuti  ira na kai Pi'lisitimi o Dawide ka vakadrukai ira; o Dawide a qai tauri Meteqe-Ama mai vei ira na kai Pi'lisitimi. 2 Oti qai vakadrukai ira na kai Mo'ave, vqai vesuki ira e na dela ni qele, qai vakarautaki ira e na dua na dali ni ivakavakarau; a vakarautaka e rua na iyatu me ra na vakamatei, kei na dua na iyatu taucoko me ra vakabulai tiko. Era qai yaco me ra dauniveiqaravi vei Dawide o ira na kai Mo'ave, me ra dau kauta mai vua na ivakacavacava. 3 A qai vakadrukai ira na  Hadada-esa, na luvei Rekova na tui Tasova, ni toso o koya me lai taura ka lewa na uciwai o Uferetisi. 4 A qai taura mai vua, o Dawide, e duanaudolu vitunadrau na qiqi ni ivalu kei na ruasagavulu na udolu na sotia  dau taubale; e a vakarusa kece na qiqi ni ivalu o Dawide vakavo ga e duanadrau na qiqi ni ivalu. 5 Ia ni ra mai vukei Hadada-esa na tui Tasova o ira na kai Idomi kei ira na kai Arami mai Damaseka, o Dawide a  qai ravuta e ruasagavulu ka rua na udolu na tagane vei ira na kai Idomi. 6 O Dawide a qai lesi i ira na Kovana me ra tiko mai Edomi kei Damaseka; ia o ira na kai Idomi era a qai dau veiqaravi vei Dawide ka sauma vua na ivakacavacava. A taqomaki Dawide tiko o Jiova (Yahweh) e na veivanua kece e dau lako kina.

Vakarabailevutaka na vanua ni nomu valelaca, ka dedeka yani na ilatilati ni nomu itikotiko; kakua ni manini, vakabalavutaka yani na nomu dali, ka vakaukauataka na duru ni ivakadre ni nomu valelaca; 3 Baleta o iko o na tete yani vaka i na imatau kei na imawi: ia na nomu kawa e na taukena na veimatanitu tani, ka vakatawana  na veikoro era sa rusa tu. 4 kakua ni domobula, o iko o na sega ni madua; ia kakua ni taqaya, ni o na sega ni vosataki: ni o na guilecava na ka ni nomu veivakamaduataki ni o se gone, ka sega ni nanuma tale na veivosataki mai gauna ni nomu yada. 5 Baleta o Jiova (Yahweh) e na cakava na veika oqo vei iko; o Jiova ni lewe ni vuqa (Yahweh Tzva’ot) na yacana; o koya e nomuni iVakabula, na Yalosavasava Duabau i Isira'yili; e na vakatokai o koya ni Kalou (Mighty One) kei vuravura taucoko.


Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
114/Blog No. 1254
April 24, 2011.
Reading
Hebrew Date
Nissan 20,  5771.
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.