Thursday 2 June 2011

Tawase na Matanitu (Divided Kingdoms)

Thought: Stick By Yahweh’s Decisions; He Decided.
....................... 
Serving For Yom Khah Mee-shee, Iyar 29, 5771
IA ni yaco i Yerushalayimi o  Rekova'ama, a qai kacivi ira vata na lewe ni vale i Ya'huda vata kei Biniyamini, e duanadrau walusagavulu na udolu na tamata digitaki era daunivala e na iseleiwau, oya o ira na bati, me ra valuti Isira'yili, me rawa ni vakalesui na matanitu vei Rekova'ama na luve i Sholomo.  2 Ia na vosa nei Yahuwe (YHWH) a qai yaco vei She'ma'ya ni kaya, 3 Vosa vei Rekova'ama na luve i Sholomo, na tui Ya'huda kei ira e na vale nei Biniyamini vata kei ira kece na Isira'yili kei ira na vo ni tamata mo kaya, 4 Oqo na veika e kaya o Yahuwe (YHWH), Moni kakua ni lako cake se moni lai vala; na tamata kece me ra dui lesu i nodra dui veivale, baleta na veika oqo, o au ga au a cakava. Era mani rogoca na vosa nei Yahuwe (YHWH) era qai dui lesu, na tamata kece i na nodra dui veivale.


Lako mai, kemuni na lalai, vakatudaliga mai vei au, au na qai vakatavulici kemuni moni dau vakarokorokotaki Yahuwe (YHWH). 12 Evei na tamata e sega ni gadreva na bula kei na ilevu ni siga, me rawa vua me raica e levu tale na veisiga vivinaka? 13 Taqomaka na yamemu mai na ca, kei na tebenigusumu me kakua ni lasu. 14 Vakanadakuya na ivalavala ca ka caka vinaka; vaqara na sautu qai guta mo rawata. 15 Na mata i Yahuwe (YHWH) e dau wanonovi ira na yalododonu, na daligana e dolava tu me rogoci ira. 16 Na mata i Yahuwe (YHWH) e saqati ira era dau valavala ca, me muduka laivi na nodra nanumi mai vuravura. 17 Ni ra tagi na yalododonu, o Yahuwe (YHWH), e na vakabulai ira mai na nodra leqaleqa taucoko. 18 O Yahuwe (YHWH) e tu volekati ira sa ramusu tu na vuniyalodra; o koya e na vakabulai ira era yalomalumu vakayalo. 19 E levu na nona leqaleqa na yalododonu; ia o Yahuwe (YHWH) e na vakabulai koya mai vei ira kecekece. 20 E maroroya tu na suidra kece sara; e sega vakadua ni dua vei ira e bau ramusu. 21 Na ivalavala ca e na vakamatei ira na tamata ca: O ira era cati ira na yalododonu era na vakarusai. 22 O Yahuwe (YHWH) sa volia lesu na nona bula (soul) o koya e nona dauniveiqaravi, e na sega vakadua muduki e dua e vakanuinui vua.


Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
153/Blog No. 1293
June 2, 2011.
Reading
Hebrew Date
Iyar 29,  5771.
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version

 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.