Saturday 16 October 2010

Qaravi Jiova (Serve Yahweh)

Thought: Decide Whether To Serve Yahweh Or Alien Elohims/Gods
 ................................
Serving For Shabbat, 8th Cheshvan, 5771
O iko mo kakua ni sokalou vei ira na nodra kalou (elohims) se qaravi ira, se muria na nodra ivalavala; ia moni talaucaki ira tani vakadua qai basuraka sobu na nodra matakau. 25 Ia o iko mo qaravi Jiova (Yahweh) ga na nomuni Kalou (Mighty One), ia o Koya e na qai vakalougatataka na kemu madrai kei na memu wai; O yau, au na kauta laivi na mate veitauvi mai loma ni nomu vale. 


O Ilai a qai vosa vakalougatataki rau o Elakana kei watina ni kaya, O Jiova (Yahweh) e na solia vei iko e vica tale na luvemu, mai vua na yalewa qo, me isosomi ni gone sa solia oti o koya vakaisolisoli vei Jiova (Yahweh). Oti rau qai lesu i nodrau vale. 21 O Jiova (Yahweh) a qai vakalougatataki Hana, oti qai kunekune o koya ka vakasucuma e tolu na luvena tagane kei na rua na luvena yalewa; ia na gone tagane o Samuela, a qai tubu e mata na i Jiova (Yahweh).



Ia oqo, moni rerevaki Jiova (Yahweh) ka qaravi koya e na yalovinaka vata kei na dina;  biuti ira laivi na kalou (elohims, gods) tani era a dau qarava o ira na tamamuni mai na tai  ni uciwai na Iufereti, ka vaka kina mai Ijipita; ka qaravi Jiova (Yahweh).  15 Kevaka e rairai vakasisila vei kemuni moni qaravi Jiova (Yahweh), ia digitaka e na siga edai se o cei oni via qarava; o ira na kalou (elohims, gods) era a dau qarava o ira na tamamuni mai na tai ni Iufereti se na nodra kalou (elohim, gods) na Emori oni sa mai vakaitikotiko oqo e na nodra qele; ia o yau vata kei iratou na lewe ni noqu matavuvale, keitou na qaravi Jiova (Yahweh).



Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
(Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)
Tikinisiga (Date)
289
October 16
Reading
Hebrew Date
Yesha’yahu 59-61
Cheshvan 8


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so that people will learn that Yahweh (YHWH) is one.