Monday 19 July 2010

Na Veiliutaki Nei Josaia (Yosiyahu’s Leadership)

Thought: Our Ultimate Behavior Depends On Our Obedience To Yahweh
............................... 
Serving For Yom Shaynee 8th Av, 5770
A qai talatala na tui, me ra vakasoqoni vata kece na veituraga bale ni Yahuda vata kei Yerusalayimi. 30 Oti qai cabe cake na tui i na vale i Jiova (Yahweh) vata kei ira kece na tagane ni Yahuda, o ira na itaukei kei Yerusalayimi, o ira na bete, o ira na Livi’imi, kei ira kece na tamata, lelevu se lalai; sa qai wilika e matadra o koya na vosa ni ivola ni veiyalayalati e a kune e na vale i Jiova (Yahweh). 31 A qai tucake na tui e na nona itutu,  qai tusanaka e dua na veiyalayalati e na mata i Jiova (Yahweh) me na lako muri i Jiova (Yahweh), me bula muria na nona ivakaro, na nona lewa, kei na nona ivakadinadina e vuniyalona taucoko kei na nona bula taucoko, ni na vakayacora na vosa ni veiyalayalati era toqai tu e na ivola. 32 A qai vakavuna vei ira kece era tiko mai Yerusalayimi vata kei Biniyamini me ra tutaka. O ira kece na itaukei mai Yerusalayimi era qai bula muria na veiyalayalati nei Jiova na Kalou (Yahweh Mighty One) ni nodra qase. 33 O Yosiyahu (Josaia) a qai kauta tani na veika vakasisila sa vakacacana oti o Jiova (Yahweh),  e matadra na luve i Isirayili, ka vakauqeti ira na tamata kece era tiko e Isirayili me ra qaravi Jiova (Yahweh) na nodra Kalou (Mighty One). Era a qai sega tale ni lako sese mai na nodra bula muri i Jiova na Kalou (Yahweh Mighty One) ni nodra qase.



Se vinaka se ca, keimami na talairawarawa tiko ga i na domo i Jiova (Yahweh) na noda Kalou (Mighty One) o koya keimami talai iko tiko vua; me rawa kina ni tini vinaka na ka kece vei keda, ni da talairawarawa tiko i na domo i Jiova (Yahweh) na noda Kalou (Mighty One).



Read The Bible in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)
Tikinisiga (Date)
Hebrew Date
Reading
199
July 19
Av 8
Psalm 28-30
May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitzach and Ya'akov be freely published in the world today, so that people will learn that Yahweh (YHWH) is one.

Na Noqu Digidigi ni iVola (My Choice of Relevant Books)