Tuesday 24 June 2008

Cata na Vanua Yalataki o ira na Isireli. (Israel Did Not Like The Promised Land)

Serving for the 24th June, 2008
A qai vosa vei Mosese na TURAGA (Yahweh) ni kaya, 02 “Tala mada e so na tagane, me ra lai butuka mai na qele vaka Kenani, na qele au sa solia vei ira na Isireli. Mo tala e tau yadua na iliuliu mai na vei mataqali kecekece ni nodra qase sara mai liu.”
- Lekutu 13:1-2

Era a qai lesu mai vei rau o Mosese kei Eroni, kei ira kece na lewe ni vanua o Isireli, mai Ketesaka e na vanua dravuisiga o Perana. E keya era a qai tukutuku vei rau kei ira kece na lewe ni Vanua, era qai vakaraitaka tale ga na vuata ni vanua. 27 Era a solia vei Mosese na itukutuku oqo: “Keimami sa lako i na vanua o a talai keimami kina, e ka dina taucoko ni dave tu kina na wai ni sucu kei na oni. Qo na vuana. 28 Ia o ira na tamata era tawana tu na vanua era kaukaua, lelevu, ka vakabainivalu vakavakaitamera tu na nodra vei koro …”
- Lekutu 13: 26-28a


E vagalui ira sara o Kelepi e na mata i Mosese, qai kaya, “E dodonu meda lako cake ga meda lai taura ka taukena na qele, baleta eda rawa ni cakava” 31 Ia o ira na vo ni tagane era a lako vata cake kei koya era kaya, “Eda na sega ni valuti ira rawa na tamata oya; era kaukaua cake sara mai vei keda.”
- Lekutu 13:30-31

E na bogi ni siga oya, era a laveta cake kina na domodra o ira na lewe ni vanua, era qai tagi lagalaga ka qoqolou. 02 Era a sosovaki rau o Mosese kei Eroni o ira na lewe ni Vanua taucoko era qai kaya vei rau, “ E vinaka cake meda a mate ga mai Ijipita. Se, e na veivanua dravuisiga ka tu. 03 Na cava me kauti keda mai kina na TURAGA (Yahweh) i na vanua oqo, meda qai mai vakamatei wale tu e na iseleiwau. O ira na watida kei ira na luveda me ra qai mai kau vakabobula ni ivalu. E sega beka ni vinaka cake meda sa lesu tale i Ijipita?” 04 Oti era qai veivosaki vakataki ira, “E dodonu meda lesia e dua na iliuliu, meda sa lesu tale i Ijipita.”
Lekutu 14:1-4




Also Read If Possible (Wilika Talega Ke Rawa)
Deuteronomy 1:19-33; Psalm 106:24-27; Proverbs 29:25;
Philipians 2:12-16