Sunday 18 September 2011

O Moredekai kei Hamani (Mordekhai and Haman).


Thought: Only Yahweh is Worthy of Worship
.................. 
Serving For Yom Shaynee, Elul 19, 5771
Ni oti na veika oqo a qai toroya cake na itutu nei Hamani na luvei Hamadata na Aqaqi, tagane o Akashaveroshi na tui, me sa dabeca na idabedabe ni veiliutaki e deladra na vei turaga bale era tiko vata kei koya. 2 O ira kece na dauniveiqaravi ni tui era tiko e na matamata ni tui, era dau  cuva me ra vakarokorokotaki Hamani; baleta e a vakarota na tui me caka vakakina vua. Ia o Moredekai e a sega vakadua ni bau cuva vua, me vakarokorokotaki koya. 3 Era mani tarogi Moredekai, o ira na dauniveiqaravi ni tui era tiko e na matamata ni tui,  Na cava o talaidredre tiko kina i na nona ivakaro na tui? 4 A qai yaco, ni oti e vica vata na siga na nodra vosa tiko va qo vua, ia qai sega tiko ga ni vakarorogo vei ira, ni ra a lai tukuna vei Hamani, me ra kila se dina na vosa a kaya o Moredekai: baleta ni a kaya vei ira o koya ni o koya e kai Ya’huda. 5 Ia ni qai raica o Hamani ni sega ni dau cuva vua o Moredekai ka sega ni dokai   koya, e a qai curumi Hamani e dua na yalokatakata levu e na vukui Moredekai.  6 A vakasamataka o koya ni sega ni dua na ka, ke tarai Moredekai duadua ga; ia baleta ni ra sa vakatakila oti vua, o ira na tamata nei Moredekai; qori a qai vaqara kina o Hamani, me sa vakarusai ira kece vakadua na kawa Ya’huda era vakaitikotiko e na loma ni matanitu taucoko nei Akashaveroshi, oya o ira kece na tamata nei Moredekai.

NA lewa ni vakasama e nona na tamata; ia na isau ni yame e vu mai vei Yahuwe (YHWH). 2 ¶ Na nona ivalavala e dua na tamata e savasava e matana ga o koya vakataki koya; ia o Yahuwe (YHWH) e vakasalataka na sala me na muria. 3 ¶ Nuitaka na nomu cakacaka vei Yahuwe (YHWH) o koya e na qai vakataudeitaka na nomu vakasama. 4 ¶ Na cakacaka kece nei Yahuwe (YHWH) e nodra o ira era na vakarorogo vua, ia o ira era ivakarau vakasisila era waraka tiko na siga ni leqa. 5 ¶ O ira kece era qaciqacia e vuniyalodra, era vakasisila vei Yahuwe (YHWH); ia o koya e dodoka na ligana me saqata na wekana vakaitikotiko e na sega ni vosoti vakadua e na vukuni itovo ca oqo. 6 ¶ E na yalololoma kei na dina, na  ivalavala ca era na vakasavasavataki; na  nona rerevaki o Yahuwe (YHWH) e na vakavuna vei ira na tamata me ra biuta na ivalavala vakasisila. 7 ¶ Ni bula muria na inaki nei Yahuwe (YHWH) na nona ivalavala e dua na tamata, o ira mada ga na kena meca e na saumi ira o koya.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
260/Blog No. 1400
September 18, 2011.
Reading
Hebrew Date
Elul 19, 5771
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version

 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.