Monday 16 January 2012

Masu O Ya’akove Ni Sa Domobula (Ya’akov Prayed Due To His Fear)


Thought: YHWH Promises Secured Ya’akov Future Generations
 .....................
Serving For Yom Sheini Tevet 21, 5772
MAI NA TORAA (FROM THE TORAH)
O Ya'akove talega a qai toso tale e na nona ilakolako, era qai mai sotavi koya na malaka'yimi ni Kalou (Mighty One). 2 Ia ni sa raici ira o Ya'akove, a qai kaya, Oqo o ira na dauniveiqaravi i Yahuwe (YHWH); sa mani vakatoka me yaca ni vanua oya o Makanayimi.
3 ¶ O Ya'akove a qai tala eso na nona mata me ra liu vei Esava na tuakana, i na qele o Seira, e na nodra vanua na Idomi.  4 Qai vakaroti ira ni kaya, Qo na ka mo dou na lai kaya vua na noqu turaga (master) o Esava; Qo na ka e kaya mai na nomuni dauniveiqaravi o Ya'akove, Au a lai tiko vakavulagi vei Levani, kau sa tu dede mai keya me yacova mai na gauna oqo; 5 Au sa taukena tu qo na bulumakau, na asa, na sipi kei na dauniveiqaravi tagane kei na yalewa; au talatala tiko yani qo meu tukuna vua na noqu turaga (master) keu rawa ni kune loloma e matamuni. 6 Era qai lesu mai vei Ya'akove na mata era qai kaya, Keitou a lako vua na tuakamuni o Esava, keitou qai raica ni o koya sa lako tale tikoga mai, me mai tavaki kemuni, vata kei na vanadrau na nona tamata. 7 Sa qai domobula ga o Ya'akove, ka kidroa vakalevu: sa mani wasea rua na tamata era tiko vata kei koya, ka vaka kina na qelenisipi, na bulumakau kei na kameli; 8 Oti qai kaya o Ya'akove, Kevaka e mani lako mai o Esava vei ira e dua na iwasewase me mokuti ira, na iwasewase kadua e na rawa ni drobula.
9 ¶ Sa qai masu o Ya'akove, qai kaya Kemuni na Kalou (Mighty One) i tamaqu o Avarahama, ka Kalou (Mighty One) talega nei tamaqu o Yisake; i Yahuwe (YHWH) o kemuni oni a tukuna vei au, Lesu i na nodra vanua na tamamu, vei ira na wekamu, au na qai caka vinaka vei iko.10 E sega mada ga ni kilikili  vei au meu taura na nomu iloloma lailai duadua, vata kei na dina kece oni sa vakaraitaka tiko vua na nomuni  dauniveiqaravi; baleta o au taudua vata kei na noqu ititoko au a takosova mai na Yaradani oqo; ia qo sa mai wase rua na noqu ilawalawa:11 Vueti au, au masuti kemuni, mai na liga i tuakaqu o Esava: baleta au domobulataki koya, de na lako mai qai mai vakamatei au vata kei ira na tinadra kei na dui luvedra. 12 Ia o Kemuni ga oni a kaya, Au na caka vinaka dina vei iko, au na  vakatubura na nomu kawa me ra lewe levu me vaka na mataninuku ni waitui, e sega ni wili rawa baleta ni ra rui le levu.Na iVakatekivu (B’resheet) 32:1-12


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
O Yahuwe (YHWH) e na nona vuku, a tauyavutaki vuravura kina; e na nona yalomatua e a tauyavutaka na vei lomalagi. 20 E na nona kilaka era vure mai kina na tikina titobu (toevu) kei na o era vakalutuma sobu mai na tegu.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
Na lialia e kaya e vuniyalona, E sega ni dua na Kalou (Mighty One). Era dauveidabui, era sa vakacacani e na veika ca era dau cakava; e sega sara ga ni dua vei ira e dau caka vinaka. 2 O Yahuwe (YHWH) e rai sobu mai lomalagi, me raici ira na luve ni tamata me raica se tiko e dua e yalomatua e qai dau vaqarai Yahuwe (YHWH) kina. 3 Era sa lako sese kecekece, ka ra sega ni vakadonui kecekece, e sega ni dua e bau caka vinaka, e sega, e sega ni dua.
4 ¶ Era sega ni kilakasamataki ira rawa era cakacakataka tiko na ivalavala ca, o ira era sa tillomi ira tiko na noqu tamata, me vaka ni kana madrai e dua; era sega ni bau kacivi Yahuwe (YHWH). 5 Era tiko o ira era domobula vakalevu, baleta era kila ni o Yahuwe (YHWH) e tiko vata kei ira na nodra kawa na tamata yalododonu. 6 Era dau beca na nodra vakananavu na tamata dravudravua, baleta o koya e vakanuinui vakatabakidua vei Yahuwe (YHWH). 7 O cei e na solia mai Saiyoni na veivueti vei Isire’yili?  Ni kauti ira lesu mai na nodra kau vakavesu na nona tamata o Yahuwe (YHWH), o Ya’akove e na marau vata kei Isire’yili e na reki.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
016 Blog No. 1476
January 16, 2012.
Reading
Hebrew Date
Tevet 21, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.