Monday 5 December 2011

Na Veidauci kei Na Sokalou Matakau (Adultery and Idolatry)


Thought: YHWH Is Not Impressed With Adultery And Idolatry In The World
 ..................
Serving For Yom Shaynee, Kishlev 9, 5772
Na vosa nei Yahuwe (YHWH) a yaco vei Hoshea na luvei Bi'eri, e na gauna nei Uziya kei Yotame kei Akaza kei Yi'kisikiya, o iratou na tui Ya'huda kei na gauna nei Yerovo'ama na luve i Yoashi, na tui Isira'yili.
2 ¶ Na itekivu ni vosa  i Yahuwe (YHWH) e a yaco mai vei Hoshea, e a kaya o Yahuwe (YHWH) vei Hoshea; Lako, lai taura me watimu e dua na yalewa saqamua, vata kei ira na lalai ni saqamua; baleta na vanua, e na vakayacora vakasivia na itovo ni saqamua e na nodra vuki laivi  maivei Yahuwe (YHWH). 3 A mani lako, qai lai tauri Qomeri na luvei Divilayimi; o koya a qai kunekune ka vakasucuma vua e dua na luvena tagane. 4 Kaya vua o Yahuwe (YHWH), Vakatoka me yacana o Yishi're'eli; baleta, e na dua na gauna lekaleka mai qo, au na sauma kina na dave ni dra nei Yishi're'eli vei ratou na mataqali nei Yehu; au na qai vakavuna me tinidole na matanitu ni vale i Isira'yili. 5 Io e na qai yaco dina e na siga oya niu na musulaka na dakaititi nei Isira'yili e na buca o Yishi're'eli. 6 Oti qai baci kunekune tale o koya, qai vakasucuma e dua na luvena yalewa. Kaya vua o Yahuwe (YHWH),  Vakatoka me yacana o Lo-Rukama (sega ni lomani); baleta sa na oti vakadua na noqu yalololoma vei ira e na vale nei Isira'yili; io, au na vakavuna me na kau laivi vakabobula. 7 Ia au na yalololoma tikoga vei ira e na vale nei Ya'huda, Au na vakabulai ira e na liga i Yahuwe (YHWH) na nodra Kalou (Mighty One); era na sega ni vueti e na dakaititi se na seleiwau se e na ivalu se e na ose se vei ira na dauvodo ose.
8 ¶ E na gauna sa kali oti kina o Lo-Rukama, a qai baci kunekune tale o koya, qai vakasucuma e dua na luvenatagane. 9 Kaya vei au o Yahuwe (YHWH), Vakatoka me yacana o Lo-Ami (sega ni noqu tamata); Baleta o kemuni, oni sega ni Noqu tamata, au na sega ni nomuni Kalou (Mighty One). 10 Ia na kedra iwiliwili na gonelalai i  Isira'yili, e na vaka na mataninuku e waitui; e na sega ni vakarautaki rawa se wili rawa; oti e na qai yaco e na vanua e a tukuni kina vei ira, Oni sa sega ni Noqu tamata; e keya e na tukuni tale kina vei ira, O kemuni, oni luvena tagane na Kalou bula (Living Mighty One). 11 O ira na luvei Ya’huda kei ira na luvei Isira'yili, era na qai sosoqoni vata, era qai lesia vata e dua na imadamada; era na qai lako cake mai na vanua, baleta ni vakaitamera na siga nei Yishi're'eli.


Na tamata e vosa veicavilaki baleta na wekana vakaitikotiko, e viria tiko e dua na lawa me na coko kina na yavana. 6 ¶ E dua na tamata ca e na coko ga e na nona ivalavala vakasisila; ia na tamata yalododonu e na lagasere ga ka mamarau. 7 ¶ E dua na tamata yalododonu e na vakananuya na nodra ituvaki ni dravudravua; ia na tamata ca e sega na nona kilaka, me kauwai kina. 8 ¶ O ira na tamata dauveivakalialiai era na vakavuna na kena kama yavu e dua na korolevu e na bukawaqa; ia o ira na tamata vuku era na vukica laivi na leva cecekia.


Ke a sega mada ni o Yahuwe (YHWH) e mai tu e na noda yasana, e na rawa beka ni mai kaya vaka oqo o Isira'yili, 2 Ke a sega beka ni totaki keda o Yahuwe (YHWH), ni ra tu cake mai vakaivalu me ra saqati keda o ira na tamata, 3 Ke ra a tilomi keda bulabula beka, ni tubu mai na nodra yalokatakatataki keda, 4 Ke ra a lomoci keda beka e loma ni wai, na uciwai ke drodro vakadua e delada; 5 Ke a lomoci keda vakadua na wai levu.
6 ¶ Me vakacaucautaki o Yahuwe (YHWH), o koya ka ni a sega ni soli i keda me da vakasasataki e na batidra. 7 Na noda bula (soul) sa dro rawa, me vaka na manumanu vuka mai na nodra tudai na daubiri dai; na dai sa kamusu, eda sa vueti. 8 Na noda ivukevuke e tiko e na yaca i Yahuwe (YHWH) o koya e a buli i lomalagi kei vuravura.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
339 Blog No. 1433
December 5, 2011.
Reading
Hebrew Date
Kishlev 9, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version
May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.