Tuesday 1 March 2011

Pinikase Kei Na Cakacaka Ni Sautu (Pinechas‘ Act For Peace)

Thoughts: Disobeying Yahweh, Brings Havoc To Our Raison D’tre
 .....................................
Serving For Shlee-shee, Adar-Alef 25, 5771
Ia raica, e dua vei ira na tagane mai vei ira na luve i Isira’yili, e a lako mai vei ira na wekana, qai lai veiyacovi kei na dua na yalewa ni Midiyani, ni rai tu o Moshe, vata kei ira na lewe ni isoqosoqo taucoko ni Isira’yili, e na gauna era tagitagi tiko kina e na mata ni katuba levu ni valetabu. 7 Ia ni raica qori o Pinikase na luve i Yili’esa, na luve i Aharoni na bete, a raica, qai tucake mai na kedra maliwa  na lewe ni isoqosoqo, taura cake e dua na moto e ligana;  8 Qai muri i koya na tagane ni Isira’yili i loma ni loqi, e na nona vale laca, qai coka basikati rau vata, na tagane ni Isira’yili kei na yalewa e ketena. Qori qai muduka vakadua kina na matelevu sa veitauvi tiko vei ira na luve i Isira’yili. 9 O ira era a mate e na matelevu oqo, era le ruasagavulukava na udolu.10 Vosa o Jiova (Yahweh) vei Moshe, ni kaya, 11 O Pinikase, na luve i Yili’esa, na luve i Aharoni na bete, sa vagolea tani na noqu cudru mai vei ira na Isira’yili, baleta na nona toso totolo e na kedra maliwa, o ira au a sega ni tilomi ira e na noqu cudru e na kedra maliwa na luve i  Isira’yili  12 Qori au kaya kina, Raica au na solia  vua na noqu veiyalayalati ni tiko veisaututaki. 13 E na tiko vua vata kei ira na luvena era na muri i koya mai, na veiyalayalati ni dua na cakacaka vakabete tawamudu; baleta ni a gumatua vua na Kalou (Mighty One),  qai vakacabora e dua na isoro e na vukudra  na luve i Isira’yili.


Curuma na keba, qai vakarota vei ira na tamata, mo kaya, Vakarautaka na kemuni ivaqa e na nomuni ilakolako; baleta e na loma ni tolu na siga, oni sa na takosova kina na Yadani qo, mo ni lai taukena na vanua sa solia oti vei kemuni o Jiova (Yahweh) na nomuni Kalou (mighty One), moni lai taukena.


Oni na sega ni yaco i na qele au a yalataka moni na lai vakaitikotiko kina, vakavo ga o Kelevi na luve i Ya’fune, kei Ye’hoshua na luve i Nani.


Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
60/Blog No. 1200
March 1, 211.
Reading
Hebrew Date
Adar Alef 25,  5771.
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version

May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.