Friday 7 January 2011

Na iTalanoa I Jope (Job’s Stories)

Thought: Giving Advice Before The Problems Are Understood
............................................ 
Serving For Yom Ha Shee-shee, Shevat 2, 5771
NA yaloqu sa oca; na noqu veisiga sa yaco koso; na noqu ibulubulu sa vakarautaki oti tu vei au, 2 baleta e sega ni dua na ka lasutaki e tiko vei au, ia na yaloqu e bula tiko ga e na kedra gaga. 3 Cakava, au masuti kemuni, meu nomuni kaivesu, au na qai soro o au vakataki au; 4 Baleta oni a vunitaka na vuniyalodra mai na kilaka; qori era na vakacerecerei ira kina vakataki ira e na nodra lecaika. 5 Ni dua na icaba e vosa veicavilaki vei ira na nona icaba, na matadra mada ga na luvedra sa na leqa. 6 Sa vakadonuya na kaukaua vei ira na veivanua; au sa na vosataki e matadra. 7 Na mataqu sa buwawa, baleta na leva, na ivuvu ni noqu vakasama era sa vaka na iyaloyalo (shadow). 8 O ira na tamata yalododonu era na kurabui e na ka oqo, kei ira na tawacala era na yavala me ra saqati ira na dauveivakaisini.  9 Na yalododonu e na taura dei tiko nona ivakarau, ia o koya e liga savasava  e na tubu kaukaua ka kaukaua.
10 ¶ Ia o kemudou kece, dou dau veivakasini kece, ia dou qai lesu mai, mo dou lako mai vei au: ia au sega ni kunea rawa e dua na tamata vuku e na kemudou maliwa. 11 Olei o kemudou na dau vakaoti gauna! Dau mokusiga! Dau vakasama lekaleka! Dau vakacacana na vuniyalo ni tamata. 12 Dou vukica na bogi me siga; dou qai kauta mai na rarama ni se bera ni oti na butobuto. 13 Kevaka au wawa, o Sheola sa na noqu vale, au sa vakarautaka na noqu imocemoce e na butobuto. 14 Au sa tukuna vua na vuca, O iko na tamaqu; vua na  bacaniqele, O iko na tinaqu kei na ganequ, 15 Sa na qai evei na noqu inuinui kei na noqu vakabauta?  Ia na noqu inuinui, o cei e na kunea? 16 Era na siro sobu i na boto i Sheola; era na siro vata kece i na kuvu ni soso.

Na nona marau e dua na tamata e kune votu e na vosa ni gusuna; ia o koya e vosa e na kena gauna dodonu, e na vitia na kena vinaka.


Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
(Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)
Tikinisiga (Date)
007
January 7, 2011.
Reading
Hebrew Date
 Shevat 2,  5771.
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.