Tuesday 4 May 2010

Na Veivosovosoti (Forgiving Others)

Thought: Our Greatness Lies In Our Ability To Forgive Those Who Trespass Against Us

................................

Serving For The 4th May, 2010

O ira kece na tamata e na veiyavusa Isireli era a vakasama kece tiko ni ra kaya, Na tui a vueti keda mai ligadra na keda meca taucoko, ka vakabulai keda mai ligadra na kai Filisitia; ia qo laiva meda dro mai na vanua kei na noda vakamuri i Ebasalome. 10 O Ebasalome, o koya eda a lumuta me noda tui, sa mate e na ivalu. Era qai veivosaki vakaveiwekani ni ra kaya, Na cava meda lomalomarua tale tiko kina e na noda lesu tale vua na tui? 11 Lako mai, laiva meda kauti koya lesu mai i nona vale. A qai rogo na nodra vosa na tamata vua na tui. 12 Kaya na tui vei ira na tamata O kemuni oni wekaqu ga, oni lewe ni yagoqu ka suiqu talega. Na cava oni iotioti kina moni lesu mai vua na tui? 13 Oti qai kaya o koya vei Amasa, Raica, o iko o lewequ ka suiqu. Me qai cakava vei au o Jiova (Yahweh) qai vakaikuritaka, kevaka o sega ni mai liutaka vakadua na noqu mataivalu, mo sosomitaki Joabe. 14 A qai vagolea o koya na lomadra kece na kawa i Yahuda me ra duavata me ra duabau me vaka e dua na tamata; era qai vakau itukutuku kina vua na tui ni ra kaya, Ni lesu mai o kemuni vata kei ira kece na nomuni dauniveqaravi. 15 Sa qai lesu mai na tui, qai yaco mai i na Joridani. O ira na yavusa Yahuda era a qai lako i Qiliqali, me ra lai tavaka na tui me ra qai kauti koya i tai kadua ni Joridani.

2 Samuela 19:9-15


E na veigauna kece dou duri kina mo dou masu, vosota na ca e cakava vei iko e dua na tamata, e na qai rawa vei Tamamudou mai lomalagi me vosota na nomudou ivalavala ca. 26 Ke dou sega ni veivosoti, o Tamamudou sara ga mai lomalagi e na sega ni vosota na nomudou ivalavala ca.

Marika 11:25-26

Read The Bible in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).

Siga (Day)

Tikinisiga (Date)

Mataka (Morning)

Yakavi (Evening)

124

May 4

1 King 8-9

..

May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitzach and Ya'akov be freely published in the world today, so that people will learn that Yahweh (YHWH) is one.