Tuesday 17 September 2013

SoKaloutaki Matanisiga (Sun Worship).

Thought: YHWH Hated Sun Worship, And Sun Worship Is Still Prevalent Today!
 ...............
Serving For Yom Shlishi, [Seventh Month] Tishri 13, 5774
MAI NA NEVI’IMI AKARONIMI (FROM THE NEVI’IM ACHRONIM)
E kaya talega vei au o koya, O na qai raica e vuqa sara na veika vakasisila era lelevu cake ni ra cakava tiko. 14 E kauti au mai o koya i na katuba ni matamata ni vale i Yahuwe (YHWH) e toka vaka e na vualiku; e keya e mataqu era tu kina na o ira na marama era  tagitagi tiko vei Tamuza. 15 Tamata, e tarogi au o koya, O raica beka oqori? O na raica na ivalavala e vakasisila cake tale mai na kena oqo. 16 E kauti au mai o koya i na lomanibai-e-loma ni vale i Yahuwe (YHWH), e keya, e na kedrau tadrua na varada kei na icabocabo ni soro ni valenisoro i Yahuwe (YHWH); e rauta e ruasagavulu ka lima na tagane, era dui vakanadakuya tu na valenisoro i Yahuwe (YHWH), me ra vakanamata tu vaka i na tokalau; qo era qai sokaloutaka tiko na matanisiga mai na tokalau. 17 E tarogi au o koya, Tamata o raica beka qo? E ka wale beka vei ira na  lewe ni yavusa Ya'huda, na nodra vakayacora tiko na veika vakasisila era vakayacora tiko eke, me ra vakasinaita na vanua e na ivalavala kaukaua, era qai vakacudrui au sara vakalevu? Raica! Era sa biuta tiko na tabana i loma ni qara ni ucudra! 18 O koya oqori  au na cakacaka kina e na dela ni noqu leva cecekia; na mataqu e na sega ni veivosoti, au na sega talega ni yalololoma. Kevaka mada ga me ra mai tagi vakadomolevu sara e daligaqu, au na sega ga ni vakarorogo  vei ira.

NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Kakua ni didivaki ira era dau valavala ca; ia bula muri i ira ga o ira era rerevaki Yahuwe (YHWH) e veigauna kece. 18 Baleta qori e na vakadeitaka ni na dua na nomu itabagauna mai muri; na veika o nuitaka tu e na sega ni muduki koso.

LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
E na vukuna na iliuliu. Vata kei na ivakatagi wa. E dua na vucu ni vuli (maskil) nei Dawide.  2(1) Kemuni na Kalou (Mighty One) vakatudaliga i na noqu masu! Kakua ni vakanadakuya na noqu kerekere! 3(2) Rogoci au ka tama mai vei au! Sa tarai i au na nuiqawaqawa, niu tauca tiko yani na noqu kudru, au sautaninini; 4(3)  E na ivalavala ni nodra kaikaila o ira na kequ meca, kei na ivalavala ni nodra veivakararawataki; baleta era binia tikoga mai vei au na leqa, ka ra vakararawataki au tiko e na dela ni nodra cudru. 5(4) Na vuniyaloqu e lomaqu sa vavadugudugu tiko e na vutugu, na domobulataki ni mate e bikai au sobu tiko,  6(5) Na nuiqawaqawa kei na sautaninini sa rawai au mai, na iyaloyalo ni mate sa kovuti au tu. 7(6) Au kaya, Au diva me a tiko na tabaqu [ni vuka] me vaka e dua na ruve!  Ke vakaoqori, au na vuka laivi sara yani meu lai vakacegu. 8(7) Io, ke vaka oqori, keu a vuka sara vakayawa, meu lai vakaitikotiko e na loma ni vanua liwa. (Selaa) 9(8) Au na vaqara sara vakatotolo e dua na noqu ivakaruru mai na cagilaba kei na cavaa.

Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 13 in 5774 (Total 2088)
September 17, 2013
Reading
Hebrew Date
M #7: Tishri 13, 5774
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.