Tuesday 20 March 2012

Tauvi Vukavuka O Miriyama (Miryam Caught Leprosy).


Thought: It Does Not Pay To Oppose YHWH And His Friends For Any Reason
 .................
Serving For Yom Shlishi Adar 26, 5772
MAI NA TORAA (FROM THE TORAH)
O Miriyama vata kei Aharoni, rau a qai vosa vakacacani Moshe, e na vuku ni yalewa loaloa a vakawatitaka o koya; baleta o koya e a vakawatitaka e dua na yalewa loaloa ni Iciopia. 2 Rau kaya, O Yahuwe (YHWH) beka a dau vosa duadua tikoga vei Moshe? E sega beka ni dau vosa talega vei keirau? A rogoca qori o Yahuwe (YHWH); 3 (Na tamata o Moshe, e tamata yalomanoa (meek) duadua vei ira na tamata kecekece era tiko e dela i vuravura.) 4 O Yahuwe (YHWH) a qai vosa vakasauri vei iratou o Moshe, o  Aharoni, kei Miriyama, O kemudou kece qo, dou lako mada yani i na valelaca ni veitavakai. Eratou mani lako sara yani o ratou. 5 E kevu sobu mai o Yahuwe (YHWH) e na dua na duru o, qai mai tu e na katuba ni valetabu, qai kacivi Aharoni kei Miriyama; rau toso voleka ruarua sara yani. 6 Kaya o Yahuwe (YHWH) vei rau, Drau rogoca na noqu vosa; Kevaka drau parofita, o au o Yahuwe (YHWH), au na vakatakilai au vei kemudrau e na raivotu; au qai dau vosa vei kemudrau e na tadra. 7 Ia e sega ni vaka oqori vata kei Moshe na noqu dauniveiqaravi; o koya e yalodina duadua e na loma ni noqu vale. 8 Vei koya, o au, au na veivosaki kei koya e na matana votu kei na raivotu e sega ni vakayagataki kina na vosa  vakaibalebale; na irairai kei Yahuwe (YHWH) o koya e sa raica oti; na cava na vuna drau sega ni bau rere kina, mo drau vosa vakacacana na noqu dauniveiqaravi o Moshe? 9 Na yalokatakata i Yahuwe (YHWH) a qai caudre vei rau; oti qai biubiu tale o koya. 10 Oti sa qai biubiu talega na o mai na dela ni Valetabu; ia rau qai raica ni sa tauvi vukavuka tu o Miriyama, ka sa vulavula tu vakadua me vaka na uca cevata vulavula; ni vuki yani o Aharoni vei Miriyama, qai raica ni sa tauvi vukavuka tu o koya. 11 Oti qai vakamamasu o Aharoni vei Moshe ni kaya, Isa noqu kalou (elohim), kakua ni raici keirau vakaca e na vuku ni neirau ivalavala, baleta na neirau ivalavala lialia keirau sa valavala ca kina. 12 Laivi (Miriyama) me kakua ni tautauvata kei na dua na gone sucu dole, e qai curu mai na katonigone i tinana sa vuca rawa tu mai na  lewe ni yagona. 13 A mani tagi vei Yahuwe (YHWH) o Moshe e na nona vakamamasu, Kemuni na Kalou (Mighty One) ni vakabulai koya. 14 Vosa o Yahuwe (YHWH) vei Moshe ni kaya, Ke a kasivita na matana o tamana, e sega beka ni dodonu vua me madua tiko me vitu na siga? Laivi koya me sogobutu tani tiko mai na keba me siga vitu, oti qai vakatarai me lesu tale mai.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
O ira era dau veivakacacani mai vuniyalodra era vakasisila vei Yahuwe (YHWH); ia o ira era yalododonu e na nodra ivakarau era vakamarautaki koya. 21 ¶ O koya e dodoka yani na ligana me saqati ira na wekana vakaitikotiko e na sega ni levea na kena itotogi; ia na luvedra na yalododonu era na vueti.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
NA Same i Dawide e na gauna e tiko kina e na vanua dravuisiga mai Ya’huda. 2(1) Kemuni na Kalou (Mighty One), o kemuni oni noqu Kalou (Mighty One); Vei kemuni au na wawa; na noqu bula (soul) e via gunu mai vei kemuni, na lewequ e gadrevi kemuni me vaka e dua na vanua mamaca ka mate, e sega kina na wai: 3(2) Au vakasamataki kemuni ni oni savasava vakaoti, au qai raica na nomuni kaukaua kei na nomuni dokai
4(3) ¶ Baleta na nomuni loloma e uasivita na bula, na tebenigusuqu e na vakacaucautaki kemuni, 5(4) Qori au na vakavinavinaka tiko kina vei kemuni niu se bula tiko; au na laveta cake na ligaqu e na yacamuni. 6(5) Na noqu bula (soul) e na vakabulabulataki e na kena sosoko kei na kena uro, ia na gusuqu e na vakacaucautaki kemuni e na tebenigusu mamarau. 7(6) Au nanumi kemuni e na noqu imocemoce, kau vakanananu me baleti kemuni e na tiki ni lomaloma ni bogi. 8(7) Baleta o kemuni oni dauniveivuke vei au, o koya oya au na reki kina e na iyaloyalo (shadow) ni tabamuni. 9(8) Na noqu bula e muri i kemuni tiko vagumatua: na ligamuni imatai e tabei au cake tiko.10(9) Ia o ira era vaqara tiko na noqu bula (soul) me ra vakarusa,  era na lako sobu i na tikina lolovira kei vuravura. 11(10) Era na bale e na se!eiwau: era na kedra ivotavota na fokisi, 12(11) Ia na tui e na mamarau ga vei Yahuwe (YHWH); o ira kece era bubului vua era na lagilagi; ia na gusudra o ira era dau lasulasu e na vagalui.



Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 079 o/o 1539
March 20, 2012
Reading
Hebrew Date
Adar 26, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.