Wednesday 25 June 2008

Vasagavulu na Yabaki E na Vanua Dravuisiga. (Forty Years in the Wilderness)

Serving for the 25th June, 2008
Rau sa qai davo sobu vakatobuicu o Mosese kei Eroni e na matadra taucoko na lewe ni Yavusa Isireli era a soqo tiko mai keya. 06 O Josua na luvei Nuni vata kei Kelepi na luvei Jifune, e rua vei ira era a lai butu vanua, rau a qai dresulaka na nodrau i sulu, 07 rau qai kaya vei ira taucoko na Vanua o Isireli, “Na vanua keimami a butuka mai ka vakadikeva mai e vanua vinaka vakaoti. 08 Ke sa taleitaki keda na TURAGA (Yahweh), e na liutaki keda i na vanua oya o koya, na vanua e dave kina na wainisucu kei na oni, me lai solia vei keda. 09 Mo ni kakua ga ni talaidredre vua na TURAGA (Yahweh). Moni kakua talega ni rerevaki ira na tamata ni vanua oya, baleta eda na tilomi ira vakadua. Na nodra isasabai sa oti, na TURAGA (Yahweh) e tiko kei keda. Ni kakua ni rerevaki ira.
Lekutu 14:5-9


Sa qai vosa vei rau o Mosese kei Eroni na TURAGA (Yahweh), 27 “Me vakaevei na dede ni nodra vosa kudrukudru tiko baleti au o ira na lewe ni yavusa ca oqo? Io au sa mai rogoca na nodra kudru o ira na kai Isireli daukudru oqo. 28 Ia tukuna sara vei ira qo, ‘Me vaka ni dina niu bula tiko, e tusanaka na Turaga (Yahweh), au sa na cakava dina talega vei kemuni na ka au a rogoca ni oni kaya: 29 e na vanua dravuisiga a tu, e na bale matemate kina na yagomuni – oya o kemuni kece sara oni yabaki ruasagavulu se qase cake, oni a wili e na gauna ni wilivanua, oni a kudruvaki au. 30 E na sega ni duabulu vei kemuni e na butuka na vanua au a dusimaka e na ligaqu, ka bubuluitaka niu na cakava me nomuni vanua, vakavo ga o Kelepi na luvei Jifune kei Josua na luvei Nuni.
- Lekutu 14:26-30;


E na loma ni vasagavulu na yabaki – oya me dua na yabaki e na veisiga yadua ni vasagavulu na siga oni a butu vanua tiko kina -- oni na totogitaki tiko kina e na vuku ni nomuni ivalavala ca, moni na qai vakila kina na noqu duatani niu sa saqati kemuni.’”
Lekutu 14:34;

Na cava tale meda qai kaya e na veika oqo? Ke to vata kei keda na Kalou (Elohim), o cei e na rawa ni saqati keda?
Roma 8:31



Also Read If Possible (Wilika Talega Ke Rawa)
Joshua 5:1-6; John 6:48-51; 1 Corinthians 10:1-6;
Hebrews 3:7 – 4:7.