Friday 21 January 2011

Na Volitaki Nei Yosefa (The Selling of Josef)


Thought: Take Responsibility of our Brothers and Sisters.

Serving For Yom Hah Shee-shee, Shevat 15, 5771
A qai yaco, ni lako yani o Yosefa vei iratou na tuakana, ni ratou a luvata laivi mai vua na kote saulevu a dara tiko;  24 Eratou qai kauti koya, eratou qai kolotaki koya e loma ni dua na qara, ia na qara a lala tu, a sega ni tawa tu  na wai e loma.  25 Oti ratou qai toka sobu me ratou kana madrai; ia ni ratou tacake me ratou veiraiyaki, ratou qai raica  e dua na ilakolako ni kai Arava (Arabs) ni ra lako tiko mai Qili’ ade; a iusana tiko mai ni nodra kameli na drega, na imasi kei na mura, ka toso sobu tiko na ilakolako i Ijipita.  26 Kaya o Yahuda vei iratou na mata veitacini, Na cava na kena yaga, kevaka tou vakamatea na tacidatou, tou qai vunitaka na nona dra?  27 Mai, tou volitaki koya vei ira na kai Arava, tou kakua ni vakamavoataki koya; baleta o koya e tacidatou ka nodatou kawa. Eratou a vakarogoci koya na mataveitacini. 28 Oti era qai wavoki mai eso na dauniveivoli ni Midiyani; era lai vakarewataki Yosefa cake mai loma ni qara, ka volitaki Yosefa e na isau e ruasagavulu na tikini siliva; o ira era qai kauti koya i Ijipita.  29 Ia ni lai iro e loma ni qara o Ru’veni, qai raica ni sa sega ni tiko e loma ni qara o Yosefa; qai mani dresulaka kina na nona isulu,  30 Oti qai lesu vei ratou na tacina, qai tarogi i iratou, Evei na gonetagane?  O au, meu sa qai lako i vei qo?


Kaya o Jiova (Yahweh) vei Kayini, Na cava o cudrutaka tiko? Na cava e rarawa tu kina na kemu irairai? 7 Raica, kevaka o caka vinaka tiko, o na sega beka ni ciqomi? Kevaka o sega ni caka vinaka, na ivalavala ca sa davo sara tu ga e mata ni katuba. O iko mo lesu vei tacimu, o koya e na vakarorogo vei iko.
8 ¶ Kaya o Kayini vei Heveli na tacina, Mai me daru mai lako sobu mada i na bucabuca; a qai yaco ni rau se tu mai na iteitei, ni a vuki o Kayini me ravuti Heveli na tacina, qai vakamatei koya.
9 ¶ Kaya o Jiova (Yahweh) vei Kayini, E evei beka na tacimu o Heveli? Kaya Vua o koya, Au sega ni kila, o au beka na ivakatawa nei taciqu?

Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
(Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
021/Blog No. 1160
January 21, 2011.
Reading
Hebrew Date
 Shevat 16,  5771.
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version

May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.